Το θέματης ένταξης των Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Κ.Ξ.Γ.) στο πρόγραμμα ενίσχυσης ειδικού σκοπού έθεσε ο Γιώργος Στύλιος, σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε στον Υπουργό, επιστολή του συλλόγου ιδιοκτητών Κ.Ξ.Γ.  Άρτας. Μέσω αυτής, οι ιδιοκτήτες εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι παρόλο που η λειτουργία των  Κ.Ξ.Γ. έχει ανασταλεί από τις 11 Μαρτίου, ο κλάδος τους δεν συμπεριλαμβάνεται στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Ειδικότερα, ενώ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) 20/20-3-20 (ΦΕΚ-68 Α/20-3-20) τα Κ.Ξ.Γ. περιέχονταν στη λίστα των δικαιούχων, με την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) 39162/15-04-2020, δεν υπάγονται.

Ο κ. Στύλιος τόνισε ότι το αίτημα των ιδιοκτητών Κ.Ξ.Γ. για την ένταξη στο πρόγραμμα ενίσχυσης ειδικού σκοπού είναι δίκαιο και ζήτησε από τον Υπουργόνα επιληφθεί του θέματος. Απαντώντας, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης, οι ιδιοκτήτες Κ.Ξ.Γ. να ενταχθούν στον κλάδο των επιστημόνων και να λάβουν το επίδομα των εξακοσίων (600) ευρώ. Στην ίδια κατηγορία θα ενταχθούν και οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Η ένταξη θα ισχύσει και για τις δύο κατηγορίες ανεξαρτήτως νομικής μορφής. Η  απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.).

Ο κ. Στύλιος, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επικοινωνία και του ζήτησε να τον κρατά ενήμερο για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος.  


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top