Οι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κύριοι Χρήστος Γκόκας και Μιχάλης Κατρίνης, κατέθεσαν Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την απαγόρευση ορισμένων συναλλαγών εντός των τραπεζικών καταστημάτων, όπως οι αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ που πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Ειδικότερα, σημειώνουν ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες - μέλη της, έλαβαν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, ανάμεσα στα οποία και η απαγόρευση αναλήψεων μετρητών έως 400 ευρώ εντός των τραπεζικών καταστημάτων.
Η ισχύς όμως του μέτρου αυτού, επισημαίνουν, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, κυρίως στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι είτε δυσκολεύονται είτε αδυνατούν να κάνουν χρήση των αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης ΑΤΜ.
Επίσης, τονίζουν ότι το όριο των 400 ευρώ, αφορά σε μεγάλο αριθμό χαμηλοσυνταξιούχων, με συντάξεις μικρότερες αυτού του ποσού, όπως ενδεικτικά οι συνταξιούχοι του  Ο.Γ.Α., οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία αυτού του τρόπου συναλλαγής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς τριβές και έντονη δυσαρέσκεια και δυσανασχέτηση εντός των τραπεζικών καταστημάτων.
Τέλος, επισημαίνουν ότι είναι άμεση η ανάγκη για παρέμβαση από τους αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση του προβλήματος, ώστε να διευκολυνθούν οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες και ειδικότερα για τα μικρότερα των 400 ευρώ ποσά σε μετρητά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top