Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε τρεις αναφορές προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οι δύο, εξ αυτών, σχετικά με τις ανακοινώσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), η μία για την καταβολή των εκκρεμουσών αποζημιώσεων στους στρατιωτικούς και η άλλη για τη διόρθωση στη μοριοδότηση των στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων. Η τρίτη κατατέθηκε μαζί με τον συνάδελφό του Βουλευτή, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, με βάση την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), για τη συνυπηρέτηση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην πρώτη αναφορά γίνεται λόγος για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι στρατιωτικοί και ακόμα δεν τους έχουν καταβληθεί, όπως αυτές για τους συμμετέχοντες  σε περίπολα πυρασφάλειας και στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και αποζημιώσεις αργιών του 2018 και του 2021, καθώς και οι αποζημιώσεις νυχτερινής απασχόλησης που έχουν νομοθετηθεί από το 2017.

Στη δεύτερη αναφορά η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου τονίζει ότι έχουν παρέλθει πλέον οκτώ (8) μήνες από τις δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για την επίλυση του θέματος σχετικά με τη μοριοδότηση των στρατιωτικών που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Επιπρόσθετα στην τρίτη αναφορά τα μέλη της Ένωσης Σερρών αναδεικνύουν το θέμα που προκύπτει κατά το διορισμό εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που τοποθετούνται σε διαφορετική πόλη από αυτή της έδρας της στρατιωτικής μονάδας του/της συζύγου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η διάσπαση της οικογενειακής συνοχής και τα προβλήματα που συνεπάγονται, κάτι το οποίο είναι ανάγκη να αποκατασταθεί.

Ο κ. Γκόκας θέλοντας να επιλυθούν άμεσα τα παραπάνω ζητήματα καλεί τον κ. Υπουργό να λάβει υπόψη του όσα αναφέρονται στις σχετικές επιστολές και να τον ενημερώσει για τις ενέργειες και τις αποφάσεις του επί των θεμάτων αυτών και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των στρατιωτικών.

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top