Τις Δημόσιες Δομές Υγείας της Άρτας επισκέφτηκαν την Τρίτη 3 Μάϊου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, οΥφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ Γιώργος Στύλιος και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Ιωάννης Καρβέλης.

Αρχικά,η κα Γκάγκα και ο κ. Στύλιος συνοδευόμενοι από τον κ. Καρβέλη, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, με το Διοικητικό Συμβούλιο, την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, την Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής και Υπεύθυνη για τη διαχείριση περιστατικών με λοίμωξη COVID-19, τους διευθυντές των κλινικών, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τον σύλλογο εργαζομένων. Η κα Γκάγκα και οι κ. Στύλιος και Καρβέλης επισκέφτηκαν την Νεφρολογική Κλινική, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καθώς και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου.Στη συνέχεια μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Άρτας. Εκεί, ενημερώθηκαν απότους Διευθυντές των Κ.Υ του νομού καιτον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας. Παράλληλα, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ). Καταλήγοντας, η Αναπληρώτρια Υπουργός, ο Υφυπουργός και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕμετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους Δημάρχους των Δήμων του Νομού Άρτας.

Με αφορμή την επίσκεψη της κας Γκάγκα και του κ. Καρβέλη, ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος δήλωσε:«Η Άρτα αποτελεί σημείο αναφοράς για το Νοσοκομείο και τις υπηρεσίες υγείας που αυτό προσφέρει, καθώς εξυπηρετεί και τους γύρω νομούς. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, κάνουν σπουδαία δουλειά. Ωστόσο, προσδοκούμε στη συνεργασία της Αναπληρώτριας Υπουργού, ώστε οι υπηρεσίες αυτές να αναβαθμιστούν περεταίρω.Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και η δημιουργία νέων τμημάτων και κλινικών στο Νοσοκομείο, καθώς και η αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ και των Κ.Υ του Νομού Άρτας. Ως προς τοΚ.Υ Άρτας χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες κτηριακές εργασίες, ώστε να μεταφερθούν εκεί τα Τμήματα τα οποία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Γκάγκακαι τον κ. Καρβέλη, για την επίσκεψή και να τους ζητήσω να συνεχίσουν να είναι κοντά στους Αρτινούς.Να αφουγκράζονται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καλύτερο για το δημόσιο συμφέρον».

 

Το Κέντρο Υγείας  Βουργαρελίου εξοπλίζεται με ένα επιπλέον ασθενοφόρο 

Με ένα επιπλέον ασθενοφόρο ενισχύεται το Κ.Υ Βουργαρελίου, Άρτας. Ειδικότερα, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Ιωάννης Καρβέλης, ενέκρινε κονδύλι ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) για αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού σε ασθενοφόρο. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο το προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό και στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο εν λόγω Κέντρο Υγείας. 

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας Ν.Δ. Γιώργος Στύλιος δήλωσε:«Οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Βουργαρελίου και οι κάτοικοι της περιοχής μού ζήτησαν να βρω λύση για τον εξοπλισμό του ασθενοφόρου. Έτσι, επικοινώνησα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη. Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία που είχαμε και για την θετική του ανταπόκριση στα αιτήματα των κατοίκων των Τζουμέρκων (Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων). Το Κ.Υ. Βουργαρελίου αποκτά ένα επιπλέον ασθενοφόρο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους Αρτινούς πολίτες και ειδικά σε αυτή την απαιτητική, ως προς την πρόσβασή, περιοχή.Το να προσφέρει ουσιαστικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας ο νομός Άρταςαποτελεί προσωπικό μου στοίχημα και στόχο τον οποίο θα συνεχίσω να υπηρετώ πιστά.»

 

 

Login

Go to top