Η ανανέωση του ψηφοδελτίου του και σε μεγάλο μάλιστα ποσοστό, είναι ο εμφανής πλέον στόχος του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση του 2023.

Σε πολύ κοντινά χρονικά διαστήματα ανακοινώνονται επίσημα νέες υποψηφιότητες, με τελευταία αυτή του γιατρού – καρδιολόγου Γιώργου Σιλιόγκα.

Μια υποψηφιότητα που ανεπίσημα και ως αξιόπιστη πληροφορία του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» είδε το φώς της δημοσιότητας από τη διαδικτυακή μας έκδοση www.paratiritis-artas.gr.

Με τον Γιώργο Σιλιόγκα μετράμε σχέσεις φιλίας πολλών χρόνων και η υποψηφιότητά του, για τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και μια ευκαιρία να μιλήσουμε γι’ αυτήν.

Είπαμε πολλά και ενδιαφέροντα και σας μεταφέρουμε το σχετικό διάλογο που είχαμε μαζί του.

 

Κύριε Σιλιόγκα επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες μας ότι θα συμμετάσχετε στις επόμενες δημοτικές εκλογές, για το Δήμο Αρταίων, στο ψηφοδέλτιο του σημερινού δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη;

«Είναι μια πρόταση του δημάρχου την οποία αποδέχτηκα με μεγάλη ευχαρίστηση, γιατί θα μου δοθεί η δυνατότητα να προσφέρω στην πόλη που ζω και δραστηριοποιούμε κοινωνικά και επαγγελματικά, γιατί νοιώθω την ανάγκη να εργαστώ και να συνεργαστώ με εκείνους που έχουν οράματα και στόχους για το Δήμο και την περιοχή μας».

 

Γνωρίζουμε ότι ως γιατρός – καρδιολόγος έχετε τεράστιο φόρτο εργασίας, εργάζεστε ασταμάτητα πάρα πολλές ώρες το 24ωρο και ο χρόνος σας είναι αρκετά περιορισμένος για άλλες δραστηριότητες. Αυτό το σκεφτήκατε;

«Έχω προγραμματίσει τη ζωή μου, παραχωρώντας τον απαραίτητο χρόνο για κάθε μου δραστηριότητα.

Ενεργά ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), ενεργά συμμετέχω σε κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες της περιοχής  μας, ενεργά συμμετέχω και στη Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας (αντιπρόεδρος). Εργάζομαι σκληρά και το ευχαριστιέμαι. Αγαπώ αυτό που κάνω και τίποτα δεν με κουράζει. Έχω χρόνο ακόμα και για άλλες δραστηριότητες, πολύ δε περισσότερο, έχω χρόνο και θέληση για προσφορά στα κοινά»

 

Οι προσωπικοί σας στόχοι ποιοι είναι;

«Είναι οι ίδιοι με εκείνους που ενδιαφέρονται για την Άρτα μας, που θέλουν την πρόοδο και την προκοπή όλων των κατοίκων του νομού μας, που πραγματικά νοιάζονται και εργάζονται για την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Νοιώθω ότι είμαι ένας από αυτούς, νοιώθω πως έχω υποχρέωση να συστρατευτώ και να πορευτώ με αυτούς».

 

Ο Δήμος Αρταίων, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας, αντιμετωπίζουν πολλά και μακροχρόνια προβλήματα. Για εσάς ποια από αυτά θα είναι στις προτεραιότητες σας;

«Πρώτιστα το πρόβλημα της καθημερινότητας του πολίτη, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, η ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο πολιτισμός κ.α. Είναι η αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των δημιουργικών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Είναι η δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης σε όσους τομείς υστερούμε, όπως π.χ. στον τουρισμό και άλλους. Υπάρχουν δυνατότητες για πολλά, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, αρκεί να καταναλώσουμε τις δυνάμεις μας σε εκείνους τους τομείς που προσφέρονται για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας».

 

Κατά τη γνώμη σας, ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά ενός δημάρχου και μιας δημοτικής αρχής, για να ανταποκριθούν στους ρόλους τους;

«Αυτό που θα πω, για τους αρτινούς, είναι κάτι που το γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Χρειάζεται η δυναμικότητα και η αποφασιστικότητα του αείμνηστου δημάρχου Νίκου Σιμεντζή, χρειάζεται η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα επίσης του αείμνηστου δημάρχου Κώστα Βάγια».

 

Τον σημερινό δήμαρχο πως τον κρίνεται;

«Και αποφασιστικό και αποτελεσματικό. Έχει να παρουσιάσει σπουδαίο έργο, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας γνώρισε πολλές και μεγάλες κρίσεις, όπως μνημόνια, πανδημία ενεργειακή κρίση, ακρίβεια στα αγαθά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και άλλα, που τροχοπεδούν σε μεγάλο βαθμό, κάθε δημιουργική προσπάθεια. Ας ευχηθούμε αυτή η κατάσταση να αλλάξει σύντομα. Πιστεύω δε ότι η επανεκλογή του Χρήστου Τσιρογιάννη στο δημαρχιακό αξίωμα, είναι απολύτως χρήσιμη και αναγκαία, όχι μόνο για να ολοκληρώσει το έργο του, αλλά και για να σχεδιάσει και για να προγραμματίσει το νέο δημοτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες, κι όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις απανωτές κρίσεις».

 

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα κοινά, αν δεν το κάνουν επαγγελματικά, το κάνουν για οικονομικούς λόγους ή για λόγους κοινωνικής καταξίωσης. Η δική σας στόχευση ποια είναι;

«Η προσφορά, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν κυνηγώ αξιώματα, ούτε κάποια κοινωνική ή επαγγελματική αναγνώριση ή καταξίωση. Θέλω να πιστεύω ότι με τη δουλειά μου, όλο αυτό το έχω πετύχει. Υπόσχομαι να υπηρετήσω το Δήμο μας, όπου και όπως χρειαστεί».

 

Θέλετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

«Μια ευχή μόνο. Το συντομότερο δυνατόν να απαλλαγούμε από τα δεινά που συσσωρεύτηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, εύχομαι ως χώρα, να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας και ως Δήμος Αρταίων, εύχομαι να υλοποιηθούν οι στόχοι μας, όπως αυτοί θα αναφέρονται στο Δημοτικό μας Πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας. Σας ευχαριστώ»!

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top