Ο Βουλευτής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με τις επιδοτήσεις ρεύματος προς τις επιχειρήσεις, που ακόμα είναι σε εκκρεμότητα.  

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση παρόλο που εδώ και μήνες έχει ανακοινώσει προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ενέργεια, μόλις τον Οκτώβριο κατατέθηκαν οι πρώτες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς τους. Όμως οι επιδοτήσεις για τους εννέα προηγούμενους μήνες δεν έχουν αποδοθεί ακόμα.
Επίσης σημειώνουν ότι από δημοσιεύματα ενημερώθηκαν ότι πριν από λίγο καιρό  η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ενέκρινε τις επιδοτήσεις για τους εννέα πρώτους μήνες του 2022 και αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση, στην οποία θα δίνονται πληροφορίες για τη διαδικασία πίστωσης των συγκεκριμένων επιδοτήσεων.
Παράλληλα επισημαίνουν ότι για το χρονικό διάστημα για το οποίο εκκρεμούν οι επιδοτήσεις ρεύματος, οι επιχειρήσεις βρέθηκαν σε δεινή κατάσταση από την αύξηση τιμών των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων, τη ραγδαία μείωση της κατανάλωσης, αλλά και την υπέρμετρη αύξηση του λειτουργικού τους κόστους.
Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής γνωρίζοντας ότι από αυτές τις επιδοτήσεις εξαρτάται η επιβίωση των επιχειρήσεων, ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς Πότε αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα δίνει διευκρινήσεις για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των επιδοτήσεων για το ρεύμα στις επιχειρήσεις για το πρώτο εννεάμηνο του 2022, και Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα πίστωσης των επιδοτήσεων αυτών, και σε ποια μορφή.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top