Στον πολιτιστικό χώρο της βίλας Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 15) παρουσιάζεται τη Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 7.30 το απόγευμα το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «γάμος στις φλόγες». 

Το μυθιστόρημα «γάμος στις φλόγες», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «24 γράμματα», αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της νύφης του Κομμένου Αλεξάνδρας, την οποία δολοφόνησαν οι ναζί στρατιώτες της 1ης μεραρχίας ορεινών καταδρομών της Βέρμαχτ τη μέρα του γάμου της μαζί με τον γαμπρό Θεοχάρη, τα έξι από τα οχτώ αδέρφια της, τους γονείς της και 25 συγγενείς των νεόνυμφων. Την ίδια μέρα (Δευτέρα 16 Αυγούστου 1943) οι Γερμανοί ισοπέδωσαν το χωριό Κομμένο της Άρτας και δολοφόνησαν 317 κατοίκους, μεταξύ των οποίων 36 βρέφη και νήπια. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τίνα Καφατσάκη, πρώην δήμαρχος Ζωγράφου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Μαζί για την πόλη μας", ο Αριστομένης Συγγελάκης, πανεπιστημιακός, συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) η Κατερίνα Μπαλκούρα, ιστορικός - συγγραφέας, και ο συγγραφέας του βιβλίου. Κείμενα του βιβλίου θα αποδώσει η Βάσω Στρακαντούνα, ηθοποιός, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου.  

Την παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνουν η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Ζωγράφου «Μαζί για την πόλη μας», ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ) και οι εκδόσεις «24 γράμματα». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ). 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top