Στην πνευματική στέγη του συλλόγου «Σκουφάς», το βράδυ της Κυριακής 26η Μαρτίου, η κύρια Χατζηστεφανίδου μαεστρικά παρουσίασε την πορεία του ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας, από τα πρώτα του βήματα στο Κομπότι Άρτας, ακολούθως στην Οδησσό όπου και ίδρυσε μαζί με τον Εμμανουήλ Ξάνθο και τον Αθανάσιο Τσακάλωφ την Φιλική Εταιρεία έως το άδοξο τέλος του στην Κωνσταντινούπολη.

Η εξαίρετη Φιλόλογος ξεδίπλωσε στο κοινό  την προετοιμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με αναφορές στις μεγάλες μορφές του αγώνα , όπως τον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη, τον Αλέξανδρο και Δημήτριο Υψηλάντη , τον Καποδίστρια και πολλούς άλλους.
Μετά το τέλος της ομιλίας, μέλη του θεατρικού εργαστηρίου του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτης, ο Σκουφάς και υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Έλλης Μάνθα, δραματοποιήσαν και απήγγειλαν αποσπάσματα από το έργο του Μακρυγιάννη. Οι ηθοποιοί απέδωσαν εξαιρετικά τα κείμενα και ήταν οι: Παπαφώτης Φώτης, Τσαδήμα Φωτεινή και Φωτακοπουλου Γεωργία και τους ευχαριστούμε θερμά.
Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η Φιλαρμονική του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Αντώνη Κατσαούνου, αποδίδοντας ταμουσικά κομμάτια: Όλη η δόξα όλη η Χάρη του ,το γνωστό τραγούδι του Ιωάννη Σακελλαρίδη που έχει καθιερωθεί ως το επίσημο εμβατήριο της 25ης Μαρτίου από τον Ελληνικό Στρατό και τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου, που συνέθεσε το 1797αυτή η μεγάλη μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, με στόχο την ανύψωση του ηθικού του καταπιεσμένου Ελληνισμού.
 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top