Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» φέρνει για ακόμη μια χρονιά, παραδοσιακό αέρα στην πόλη της Άρτας!!!

Πλήθος εκδηλώσεων - εκπαιδευτικών δράσεων με τη συμμετοχή σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με:

•    εργαστήρια κατασκευήςπαραδοσιακών μασκών - ζωγραφική,
•    μουσικής με αποκριάτικα τραγούδια - δίστιχα και
•    πλέξιμο γαϊτανάκι,  

από την Τρίτη 12 Μαρτίου έως την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου.

Επίσης σε συνεργασία με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν επισκέψεις στα σχολεία της πόλης για την ενημέρωση και προβολή του εθίμου,για να διατηρηθεί ζωντανή η παράδοση της πόλης μας.

Στόχος μας είναι να  αυξηθεί  το ενδιαφέρον και η επιθυμία των παιδιών να συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά στην προετοιμασία και στην τέλεση των δρώμενων. Η διαφύλαξη των στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας αποτελεί εγγύηση για τη συλλογική ταυτότητα του τόπου μας.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 20:00  θα λάβει χώρα η καθιερωμένη πλέον περατζάδα των Μπαντίδων στις γειτονιές της Άρτας φέρνοντας μνήμες και χαμόγελα, κέφι και τραγούδι.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 19:00  το τμήμα Ελληνικών Χορών του Συλλόγου μας και με συνοδεία φίλων και παραδοσιακής ορχήστρας,  θα περιδιαβούν τα στενά  και την κεντρική οδό της πόλης(μπαντίδοι, γιατρούδες, ο γέρος κι η γριά) τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακά δίστιχα και αποκριάτικα τραγούδια.

Αμέσως μετά την περατζάδα ανάβουμε φωτιά «μπράντζα»  στην πλατεία Σκουφά γλεντάμε και γινόμαστε όλοι μαζί μια παρέα με πολλά πειράγματα, δίστιχα, χορούς και τραγούδια!!!

Η συμμετοχή όλων σας στο δρώμενο είναι σημαντική,  η δε ανοχή σας στα πειράγματα των μπαντίδων κρίνεται απαραίτητη!

Το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 11 το πρωί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας, το γαϊτανάκι μας, πιστό στο ραντεβού του χρόνια τώρα, θα τυλίξει και θα ξετυλίξει τις κορδέλες του υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. Η νύφη και ο γαμπρός, τα συμπεθέρια θα είναι και αυτοί εκεί δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο δρώμενο.

Προσκαλούμε όλους τους ντόπιους αλλά και τους ξένους που θα βρεθούν στην πόλη μας  την περίοδο της Αποκριάς να περπατήσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί μας τα δίστιχα και τα παραδοσιακά τραγούδια.

Επίσης απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε συλλόγους, φορείς, επαγγελματίες για τη συμμετοχή και τη στήριξη στα λαϊκά δρώμενα, μπαντίδοι και γαϊτανάκι.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top