Το τραγούδι «Ετών 3» κυκλοφόρησε πρόσφατα και αφορά το προσφυγικό. Γράφτηκε για τα παιδιά που χάνονται στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου.

Το τραγούδι ανήκει στο συγκρότημα «Manifesto», το οποίο είναι ανερχόμενο στην ελληνική ροκ. ‘Το πληγωμένο σου κορμί τώρα κρυώνει και δεν φοβάσαι τι θα γίνει στο μετά είναι μακρύς ο δρόμος που έχεις πάρει μα αυτός ο κόσμος πια σε διώχνει μακριά».

To «ετών 3» συμπεριλαμβάνεται στο δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ».

Η καινούργια δισκογραφική δουλειά συνδυάζει σκληρό rock με ελληνικό στίχο και ο ρυθμός είναι καταιγιστικός.

Είναι σπάνιο φαινόμενο για τις μέρες μας ν’ ακούς αυθεντική rock με ελληνικό στίχο. Αυτό που φαίνεται δύσκολο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών συγκροτημάτων, στους Manifesto γίνεται εντέλει πολύ εύκολο. Γίνεται ένας μελωδικός περίπατος.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε πριν πέντε χρόνια στην Άρτα και απαρτίζεται από πέντε μουσικούς. Ο Μάριος Τσίρκας είναι στα φωνητικά, ο Σπύρος Χρηστάκης στην κιθάρα, ο Χρήστος Βλαχοπάνος στα πλήκτρα, ο Λεωνίδας Τσιρώνης στο μπάσο και ο Ηλίας Ψαλίδας στα τύμπανα. Τους στίχους του τραγουδιού «Ετών 3» έγραψε ο τραγουδιστής, Μάριος Τσίρκας, ο οποίος σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει: «Μπορώ να πω ότι νιώθω την ίδια ανατριχίλα όπως τότε που έγραφα τους στίχους…

Ένα τραγούδι που γράφτηκε για όλα εκείνα τα παιδιά που χάθηκαν στις θάλασσες δίχως να μάθουν ποτέ το γιατί..»

Ακούστε το τραγούδι «Ετών 3» που συμπεριλαμβάνεται στον δεύτερο δίσκο του συγκροτήματος.

Στις 7 Απριλίου οι «Manifesto» θα εμφανιστούν με τα Υπόγεια Ρεύματα στο Remedy Live Club....


 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top