«Στο βωμό της εξουσίας τα έδωσαν όλα και δεν πήραν τίποτα», τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» η πολιτευτής Άρτας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, με αφορμή το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της συμφωνίας:

Ακόμη η κ. Καραμπίνα:

- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ επικοινωνιακή την τακτική της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης, για να σωθούν – όπως είπε – τουλάχιστον τα προσχήματα,
- ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ότι τα προαπαιτούμενα μέτρα των 14,5 δις που ψηφίστηκαν για το χρέος, είναι οδυνηρά και ήταν αχρείαστα.
- ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην ανάγκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, και

Πιο συγκεκριμένα μας είπε:

Κυρία Καραμπίνα, έκλεισε η αξιολόγηση, θριαμβευτικά για την Κυβέρνηση, ολέθρια για την αντιπολίτευση. Η δική σας άποψη ποια είναι;

«Το κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν αναμενόμενο, οι επιπτώσεις από αυτό το κλείσιμο ήταν και είναι το ζητούμενο. Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Στο βωμό της εξουσίας έκαναν απερίγραπτες υποχωρήσεις, επέτρεψαν ταπείνωση και ευτελισμό της χώρας. Μετά τις θριαμβολογίες των πρώτων ωρών όμως ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα. Οι πάντες, ακόμη και από το χώρο της συμπολίτευσης, κάνουν λόγο για μια συμφωνία, όπως ακριβώς την πρότειναν ο Σοϊμπλε και οι δανειστές. Μας δώσανε τη δόση των 8,5 δις για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους ίδιους, ενώ με βάση τον χρηματοδοτικό προγραμματισμό του τρίτου και του συμπληρωματικού Μνημονίου μέχρι και το τέλος του Β΄τριμήνου 2017 έπρεπε να λάβουμε δόσεις ύψους 22,9 δις ευρώ. Για το χρέος δε την ποσοτική χαλάρωση, την ανάπτυξη και το πλεόνασμα εισπράξανε μόνο ευχολόγια. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και περισσότερο η Ν.Δ., ανέδειξαν με στοιχεία την αλήθεια σε σχέση με όσα υποστηρίζει το Μαξίμου. Όλοι δε οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αναλυτές και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της αξιολόγησης, καταλήγουν τώρα στο συμπέρασμα ότι δώσαμε πολλά και για πάρα πολλά χρόνια, χωρίς να πάρουμε τίποτα».

Τίποτα δεν κερδίσαμε επιπλέον;

«Κερδίσαμε τα φαινομενικά απρόσκοπτα «μπάνια του λαού», χωρίς να ξαναζήσουμε τις τραγικές ημέρες του καλοκαιριού του 2015».

Πολύς λόγος λοιπόν για το τίποτα;

«Η Κυβέρνηση δεν είχε πρόβλημα να κλείσει την αξιολόγηση, είχε πρόβλημα πως θα σερβίρει επικοινωνιακά το αποτέλεσμα και τις συνέπειες που την συνοδεύουν, ώστε να σωθούν τα προσχήματα για εκείνη».

Το πέτυχε;

«Για λίγες ώρες, ναι! Οι φόβοι να μην κλείσει τελικά η συμφωνία, λειτούργησαν θετικά, όταν αυτή έκλεισε, χωρίς καμιά πρώτη αξιολόγηση του περιεχόμενου της.  Όταν όμως ήρθε η ώρα του«λογαριασμού», ήρθε η κατήφεια, ήρθαν στην επιφάνεια και αναπάντητα ερωτήματα. Προφανώς στο Μαξίμου επικράτησε το ίδιο κλίμα της Κυριακής του δημοψηφίσματος του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ».

Όπως;

«Για το χρέος, ψηφίστηκαν αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία θα φορτωθούν στις πλάτες της επόμενης Κυβέρνησης, η οποία σίγουρα θα είναι της Ν.Δ. Μέτρα που μέχρι πρότινος αποτάσσονταν μετά βδελυγμίας από τους σημερινούς κυβερνώντες, τα οποία επί προηγούμενων κυβερνήσεων δεν θα μπορούσαν να περάσουν από τη Βουλή, και τα οποία υπερψηφίστηκαν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκπλήσσοντας ακόμη και τους δανειστές. Ποια άλλη Κυβέρνηση θα μπορούσε να υπορψηφίσει με αναλγησία μειώσεις συντάξεων μέχρι και 40%, ακόμη και αυτών των χαμηλών συντάξεων, τις οποίες δεν άγγιξε καμιά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις; Ποια άλλη Κυβέρνηση θα μπορούσε να μειώσει το αφορολόγητο στις 5.000 € και να δεχτεί πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060; Τα τσουνάμι των φόρων που έφερε αυτή η Κυβέρνηση, καμιά άλλη δεν θα μπορούσε να το επιβάλλει. Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και η επιτροπεία φθάνει μέχρι το 2060. Αχρείαστες υποχωρήσεις για το τίποτα. Ή μάλλον για να παραμείνουν στην εξουσία και «γαία πυρί μειχθήτω».

Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία λειτουργούν σαν «μια γροθιά», αν και στηρίζονται μόνο σε 153 βουλευτές. Αυτή η εύθραυστη πλειοψηφία παραμένει ισχυρή, παρά τις ιδεολογικές κι όχι μόνον, διαφορές που χωρίζουν τους δύο εταίρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τι είναι αυτό που τους ενώνει;

«Η ίδια η εξουσία, η «καρέκλα» της εξουσίας. Χάρην της εξουσίας, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχει γίνει υποχείριο ακόμη και του Πάνου Καμμένου, όλες οι «κόκκινες γραμμές» έσβησαν και υπάρχουν μόνο εκείνες που τοποθετούν απέναντί τους, όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Οι χθεσινοί αντιμνημονιακοί αριστεροδεξιοί ταλιμπάν, έγιναν πλέον οι πιο μνημονιακοί. Καινοτομία χαμηλής πολιτικής».

Το κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνει και μακροημέρευση της σημερινής κυβέρνησης;

«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αντίστροφη μέτρηση του λαϊκίστικου μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Είναι θέμα χρόνου για να εκδηλωθεί και δημόσια η συντριβή του. Η Κυβέρνηση λίγο χρόνο κέρδισε. Διανύουμε μια θλιβερή οικονομική και κοινωνική περίοδο για τη Χώρα. Οι θυσίες των Ελλήνων πάνε χαμένες και τα περί ανάπτυξης, είναι τα συνήθη και επαναλαμβανόμενα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για την αξιολόγηση με διαδικασίες εξπρές και σε νομοσχέδιο για την αλιεία, ευτέλισε και την κοινοβουλευτική διαδικασία!».

Εκλεγμένοι βουλευτές τα ψήφισαν!

«Δυστυχώς έτσι είναι. Αισιοδοξώ ότι στις επόμενες εκλογές ο λαός θα λειτουργήσει πλέον πιο σοφά και με την ψήφο του, θα στείλει στη Βουλή τους άξιους και αξιόπιστους, οι οποίοι δεν θα διαψεύσουν τις προσδοκίες του».

Το κόμμα σας επιμένει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;

«Όσο αυτή η Κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, οι εκλογές είναι αναγκαίες και ωφέλιμες για τη Χώρα και ο χρόνος διεξαγωγής τους δεν είναι μακρύς. Αρχές του 2018 η κρίση θα οξυνθεί επικίνδυνα. Το Ασφαλιστικό και οι φόροι θα οδηγήσουν εκατοντάδες επαγγελματίες και επιστήμονες (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους κ.α.) να κατεβάσουν «ρολά», όπως συνηθίζεται να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ίδια η κοινωνία θα επιβάλλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ένα «κίνημα αγανακτισμένων» για τα αυτονόητα και τα καθημερινά, το οποίο δεν αναχαιτίζεται. Η σημερινή κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στα πάντα. Την υγεία, την παιδεία, την δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την καθημερινότητα. Κι αυτό το «μαύρο» είναι ασύγκριτα πιο επώδυνο, από εκείνο της ΕΡΤ, για το οποίο πολλοί ξεσηκώθηκαν  τότε! Ευτυχώς όμως η δημοκρατία στα κυβερνητικά αδιέξοδα, προσφέρει τη διέξοδο των εκλογών και αυτό θα επισυμβεί σύντομα».



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top