«Η ευθύνη και το ενδιαφέρον του κάθε ανθρώπου, δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα δικά του πρόσωπα, στο στενό του περιβάλλον, στο προσωπικό του είναι. Χρειαζόμαστε κοινωνική νηνεμία, χρειάζεται κοινή αντίσταση σε ότι προκαλεί κακό».

Τα παραπάνω ανήκουν στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο ΕΥΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ – ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ, που συμμετέχει στο συνδυασμό του ψηφοδελτίου «ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη.

Είχαμε μια χαλαρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της, την οποία και σας μεταφέρουμε:

Κυρία Βασιλάκη, στο προσωπικό σας προεκλογικό μήνυμα λέτε: «Πρώτη φορά ασχολούμαι με τα κοινά, με διάθεση προσφοράς, με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στον πολίτη». Ένα λιτό και συναισθηματικό μήνυμα, με αποδέκτες ποιους;

«Απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν τον τόπο τους, νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους, ασχολούνται με τα κοινωνικά προβλήματα, αγωνιούν για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους».
Όμως η ενασχόληση με τα κοινά, είναι μεγάλη ευθύνη για εκείνους που φιλοδοξούν να τα υπηρετήσουν. Το σκεφτήκατε αυτό πριν αποφασίσετε να πάρετε μέρος στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, διεκδικώντας το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αρταίων;
«Η ευθύνη και το ενδιαφέρον του κάθε ανθρώπου δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα δικά του πρόσωπα, στο στενό του περιβάλλον, στο προσωπικό του «είναι». Πρέπει τα ίδια να νοιώθει για το γείτονά του, το φίλο, το γνωστό, για αυτόν που τον καλημερίζει στο δρόμο,  για τα παιδιά, για όλους. Πρέπει να συμπάσχει εκεί που χρειάζεται και να χαίρεται για τις καλές στιγμές των άλλων. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δίνεις περισσότερα, από ότι παίρνεις από τη ίδια τη ζωή. Χρειαζόμαστε κοινωνική νηνεμία, χρειάζεται κοινή αντίσταση σε ότι αυτό που προκαλεί κακό»!

Η πολιτική είναι σκληρή, θα την αντέξετε;

«Περισσότερο σκληρή είναι η ίδια η ζωή, παρά η ίδια η πολιτική, εκτός κι αν έχεις την πολιτική σαν επάγγελμα ή υπηρετείς σκοπιμότητες και συμφέροντα».

Ποια είναι εκείνα που σε ενοχλούν στην πολιτική;

«Η ανεύθυνη αντιπολίτευση, η επιπόλαια και η κακόβουλη κριτική, η υπερβολή, η υποκρισία και βέβαια τα ψέματα, ακόμη και τα κατά συνθήκη ψέματα. Δεν μου αρέσει και το «ναι μεν, αλλά» που χρησιμοποιείται για την αποφυγή της προσωπικής ευθύνης εκείνων που ασχολούνται με τα κοινά».

Ποιο είδος συμπεριφοράς των πολιτών, έναντι της πολιτικής, το θεωρείς ανεύθυνο;

«Ο ωχαδελφισμός! Ο κάθε πολίτης δεν μπορεί να είναι αδιάφορος για ότι συμβαίνει στην κοινωνία που ζει.  Δεν μπορεί να είναι αδιάφορος και να «σφυρίζει αδιάφορα», για τα προβλήματα που υπάρχουν, ακόμη και για εκείνα που δεν τον αγγίζουν. Με πολίτες του «καναπέ» δεν κερδίζουμε το μέλλον που μας αξίζει».

Η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί προσωπικές θυσίες, απαιτεί και πολύ χρόνο. Θα ανταποκριθείτε σε όλα αυτά;

«Πάντα υπάρχει χρόνος για προσφορά. Η ίδια εργάζομαι, μεγαλώνω τρία παιδιά, ο σύζυγός μου είναι ελεύθερος επαγγελματίας, έχουμε και την φροντίδα συγγενικών μας προσώπων κι όμως μας μένει αρκετός  χρόνος, τον οποίο συνήθως σπαταλάμε εκεί που δεν χρειάζεται. Τα ίδια περίπου συμβαίνουν σε όλες τις οικογένειες. Γιατί να μη διαθέσουμε αυτόν τον χρόνο, υπηρετώντας τα κοινά; Πιστεύω ότι η δύναμη του ανθρώπου είναι ανεξάντλητη και δεν δέχομαι σαν απάντηση το «δεν μπορώ» ή «δεν έχω χρόνο» ή «έχω τα δικά μου προβλήματα, γιατί να νοιαστώ και για τα προβλήματα των άλλων». Στις κοινωνίες τα προβλήματα είναι κοινά και με κοινές προσπάθειες οδηγούνται σε λύσεις».

Πέστε μας κάποιες ιδέες και σκέψεις σας, υλοποιήσιμες και αναγκαίες;

«Έχω πολλές ιδέες, πολλές σκέψεις, πολλές προτάσεις. Θα αναφερθώ μόνο σε λίγες. Ο δήμος Αρταίων έχει το προνόμιο να διασχίζεται από ένα μεγάλο ποτάμι, τον Άραχθο, ένα ποτάμι που δίνει ζωή στην περιοχή και προσφέρεται, για αξιοποίηση και εκμετάλλευση, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις της χώρας και όλης της Ευρώπης, που έχουν δίπλα τους μια τέτοια πηγή πλούτου. Γιατί να μην προτιμούμε τα τοπικά προϊόντα, αγροτικά, κτηνοτροφικά, θαλασσινά, ώστε να αναπτυχθούν και νέες θέσεις εργασίας; Γιατί μην αναδεικνύουμε και να μην στηρίζουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής μας, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη λογοτεχνία; Και πολλά άλλα που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο νου».

Δεν θα σας ρωτήσω ποιες θα είναι οι δικές σας προτεραιότητες για το Δήμο Αρταίων, ούτε για το δημοτικό πρόγραμμα του συνδυασμού σας. Θα ζητήσω την εκτίμησή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ποια είναι;

«Πιστεύω ότι η νίκη δική μας, είναι του δημάρχου μας κ. Τσιρογιάννη και αισιοδοξώ και για την προσωπική μου εκλογή για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων».

Θα κλείσουμε αυτή την κουβέντα μας με μια προσωπική ερώτηση. Είστε κόρη του αείμνηστου φίλου του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» Θεόδωρου Βασιλάκη, ενός ανθρώπου που έχαιρε της απεριόριστης εκτίμησης όλης της αρτινής κοινωνίας. Παρατηρήσαμε ότι στο προσωπικό σας προεκλογικό μήνυμα, διακρίνεται από τις ευαισθησίες και τις συμπεριφορές του ιδίου του πατέρα σας. Κάνουμε λάθος;

«Όχι δεν κάνετε λάθος. Ο πατέρας μου έφυγε πριν από 18 χρόνια και ακόμη μου λείπει. Αδυνατώ να ξεφύγω από τις αναμνήσεις του και προσπαθώ να υπηρετήσω τις ανθρώπινες αξίες και αρχές του, να συμπεριφέρομαι με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στον κάθε πολίτη και να αναλαμβάνω τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, εκείνες που μου ανήκουν, και που μου αναλογούν, έναντι του τόπου μου και της κοινωνίας μας. Σας ευχαριστώ»!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top