«Έχουμε τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους προβληματισμούς για την Άρτα μας, έχουμε τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες απαιτήσεις για τη ζωή μας και η αλήθεια, ο ρεαλισμός και η συνευθύνη πρέπει όλους να μας ενώνει, για να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας προς την ανάπτυξη…».

Τα παραπάνω λόγια, μεστά σε ουσία και περιεχόμενο, ανήκουν στην νέα υποψήφια βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΕΤΗ.

Είναι η πρώτη της συνέντευξη, από την ημέρα που πήρε το χρίσμα της υποψήφιας βουλευτή Άρτας, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», είναι μια από τις πιο αξιόλογες υποψηφιότητες που αντιπροσωπεύουν «το νέο αίμα» στα τοπικά πολιτικά δρώμενα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας.

Οι απαντήσεις της στα ερωτήματά μας δίνουν και το προσωπικό της στίγμα, για τους στόχους της, για το πώς σκέπτεται και για το πώς θα λειτουργήσει, ασχολούμενη με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Το περιεχόμενο αυτής της συνέντευξης έχει ως ακολούθως:

Κυρία Μαρέτη πήρατε από το ΠΑΣΟΚ το χρίσμα της υποψήφιας βουλευτή Άρτας και στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν θα πάρετε και το «βάπτισμα του πυρός», όπως συνηθίζεται να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Πως νοιώθετε;

«Είναι τιμή για μένα, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Άρτας του ΠΑΣΟΚ και νοιώθω και μεγάλη χαρά, που μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω στην ανασύνταξη και ανανέωση των δυναμεων του χώρου μου, σε εποχές δύσκολες για τη χώρα μας, για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο. Είναι μια πρόκληση και για προσφορά των υπηρεσιών μου, στην περιοχή μας, στην Άρτα, στην οποία γεννήθηκα και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά και κοινωνικά».

Όσον αφορά την περιοχή μας, ποιοι θα είναι οι στόχοι σας και ποιες οι προτεραιότητές σας;

«Καταρχάς πιστεύω ότι η Άρτα μας, έχει προ πολλού χάσει το βηματισμό της, που οδηγεί στην ανάπτυξη. Αυτός πρέπει να είναι και πρωταρχικός στόχος όλων μας. Υπάρχουν προοπτικές και δυνατότητες προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί η περιοχή μας είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι και η κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευσή του, είναι βέβαιο ότι θα μας βγάλει από το τέλμα.
Έχουμε πρωτογενή τομέα, με απεριόριστες δυνατότητες, έχουμε δυναμικές καλλιέργειες, όπως αυτές της ελιάς, πορτοκαλιάς, μανταρινιάς, ακτινιδιάς, έχουμε τον αναξιοποίητο Αμβρακικό Κόλπο, ο οποίος, είναι σημαντική πηγή πλούτου, αλλά και παραμένει απροστάτευτος και ανεκμετάλλευτος, έχουμε τομείς με μηδαμινή πρόοδο. Σχεδόν όλη η Ελλάδα ασχολείται με τον τουρισμό, που σήμερα φέρνει πλούτο και ανάπτυξη κι εμείς ούτε καν ασχολούμαστε με αυτόν. Είναι αυτό ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, θα μπορούσα να αναφέρω και πάρα πολλά άλλα, αλλά αυτά δεν είναι της στιγμής».

Πως βλέπετε το ρόλο του σημερινού βουλευτή;

«Ο σημερινός βουλευτής, ο σύγχρονος βουλευτής, πρέπει να αποφεύγει το ψέμα και τις αβασάνιστες υποσχέσεις, πρέπει να λέει την αλήθεια, ακόμα κι όταν αυτό δεν θα τον εξυπηρετεί, διότι ο σημερινός πολίτης είναι ενημερωμένος, είναι και γνώστης. Εκτιμάει την αλήθεια, κι εύκολα δεν παραμυθιάζεται. Θέλει τον βουλευτή του ασυμβίβαστο, να διεκδικεί εκείνα που δικαιούται η περιοχή μας και να λειτουργεί πάνω από πολιτικές, προσωπικές και οικονομικές σκοπιμότητες. Η αλήθεια, ο ρεαλισμός και η συνευθύνη, πρέπει να μας ενώνει»

Η απόφασή σας, να πολιτευτείτε, πέραν των προσωπικών σας φιλοδοξιών, χρειάζεται και η κοινωνική αποδοχή. Την έχετε;

«Εμπιστεύομαι τους νέους, εμπιστεύομαι και όλους τους αρτινούς, γιατί έχουμε τις ίδιες αγωνίες για τον τόπο μας, ονειρευόμαστε το ίδιο για την Άρτα μας, έχουμε τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες απαιτήσεις για τη ζωή μας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά θα πρυτανεύσουν και την ώρα της κάλπης».

Η τοπική κοινωνία της Άρτας, κατά τη γνώμη σας, είναι έτοιμη για αλλαγές και ανανεώσεις, σε πρόσωπα, πολιτικές και συμπεριφορές;

«Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια των απανωτών κρίσεων, οι αρτινοί κινήθηκαν σε αξιοθαύμαστα επίπεδα κοινωνικής ευαισθησίας. Η αλληλεγγύη και η συνευθύνη, έγιναν τρόπος ζωής για πολλούς αρτινούς και γι’ αυτό αντέξαμε ως κοινωνία. Όλα αυτά είναι αλλαγές, είναι και ανανεώσεις σε σκέψεις, ιδέες, λειτουργίες και συμπεριφορές. Κι αυτές οι αλλαγές και ανανεώσεις έρχονται και στα πρόσωπα και σίγουρα θα επηρεάσουν και τις ασκούμενες και σχεδιαζόμενες πολιτικές. Είμαι αισιόδοξη».

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, πόσο σημαντική είναι για το χώρο σας, αλλά και για τη χώρα μας;

«Η εκλογή του σημερινού προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, μέσα από μια μαζική συμμετοχή, δημιουργεί νέα δεδομένα και για το κόμμα μας και για τη χώρα μας. Και είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως βέβαιο είναι και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών καθοδόν προς τις εθνικές εκλογές. Η επιστροφή του ήλιου του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε μαζί με τις μνήμες της ιστορικής μας παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο, την ευημερία και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Επέστρεψαν οι προσδοκίες και οι ελπίδες μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Επέστρεψε η φωνή της Ελλάδας για ένα καλύτερο μέλλον».

Η προσωπική σας ευχή για τις επόμενες εκλογές;

«Πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες εκλογές, λόγω των πολλών προβλημάτων που θα έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας, από τη νέα και αναμενόμενη έκρηξη της πανδημίας, από την ενεργειακή κρίση, από την ακρίβεια και από την κρίση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η προσωπική μου ευχή είναι να μην υπάρξει μεγάλη αποχή, καμιά ψήφος χαμένη σε ευκαιριακά κόμματα και η μόνη σοσιαλιστική δύναμη της χώρας, το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου μας».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΜΑΡΕΤΗ

- Γεννήθηκε το 1983 στην Άρτα και κατάγεται από το Τετράκωμο Άρτας. 
- Είναι κόρη του γιατρού - παθολόγου Σωτήρη Μαρέτη.
- Σπούδασε Φαρμακευτική στην Αθήνα και έχει κάνει 2 μεταπτυχιακά, Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Κλινική Φαρμακολογία – Θεραπευτική στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης.
- Διατηρεί φαρμακείο στην Άρτα και είναι μητέρα ενός αγοριού 3,5 ετών.

 


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top