«Διεκδικώ την εκλογή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΖΟΥΜΠΑ, για να ακούγεται δυνατά η φωνή της Άρτας σε αυτό το κορυφαίο Περιφερειακό όργανο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων μας και την προώθηση ζητημάτων και θεμάτων της περιοχής μας, που αφορούν τη ζωή μας, τον τόπο που ζούμε, την κοινωνία μας».

Τα παραπάνω μας είπε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι «γερασμένη», δεν καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών, χρειάζεται ριζική ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικές, χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα, για να ξαναβρεί τον βηματισμό της».

Κύριε Παπαχρηστάκη ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες;

«Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες δεν διαφέρουν από εκείνες της νέας γενιάς κι όχι μόνον, αρτινών και ηπειρωτών που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους, που έχουν οράματα για τον τόπο τους. Πιστεύουμε στη ριζική ανανέωση της «γερασμένης» Περιφέρειας Ηπείρου και σε όλα τα επίπεδα. Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, ότι ήταν να προσφέρει, το πρόσφερε, τώρα λειτουργεί απλά σαν διαχειριστής των ζητημάτων και προβλημάτων της περιοχής μας. Χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται ανανέωση»!

Γιατί επιλέξατε την Περιφέρεια;

«Γιατί η Περιφέρεια ορίζει και καθορίζει τις τύχες μας. Είναι μια τοπική κυβέρνηση, με σημαντικές αρμοδιότητες. Θα αναφερθώ σε μερικές από αυτές, όπως: Έχει την ευθύνη του περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού, την υλοποίηση των δράσεων και την παρακολούθηση της αναπτυξιακής πορείας της περιφέρειας, εξειδικεύει στόχους και κατευθύνσεις, συντάσσει προτάσεις για τη διαμόρφωση της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής και έχει τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων. Είναι το Α και το Ω της κοινωνικής και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας».

Σε επίπεδο νομού Άρτας;

«Η ανανέωση πρέπει να είναι πρώτο ζητούμενο και για την Άρτα μας, γιατί η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης και σε συνεργασία με τις τοπικές δημοτικές – αρχές, έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν εκείνα που δικαιούνται κι όχι εκείνα που περισσεύουν. Γιατί Ήπειρος, δεν είναι μόνο τα Γιάννενα».

Ποιες είναι οι προτεραιότητές για τον νομό της Άρτας;

«Καταρχάς και σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους, θα πρέπει να αναζητήσουμε τις υπάρχουσες αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην αναζήτηση εκείνων των πυλώνων που θα στηρίξουμε τους σχεδιασμούς μας. Θα ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας και πάνω σε αυτές θα κάνουμε τις προτάσεις μας στην Περιφέρεια, διεκδικώντας και αξιώνοντας εκείνα που δικαιούμαστε, αποφασιστικά και αμετακίνητα».

Κατά τη γνώμη σας, με τι κριτήρια θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες στις περιφερειακές εκλογές;

«Η επιλογή Περιφερειάρχη είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, μια απόφαση που δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα.
Ο συνδυασμός «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» διεκδικεί την ψήφο εκείνων των ηπειρωτών που επιζητούν ανανέωση και που πιστεύουν στην πρωτογενή αξιολόγηση προσώπων και προγραμμάτων. Αν αυτό πρυτανεύσει την ώρα της κάλπης, θα είμαστε πρωταγωνιστές στην εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Οκτωβρίου».

Το προσωπικό σας μήνυμα;

«Όλοι στις κάλπες. Η ψήφος είναι το «όπλο» του πολίτη και η σωστή χρήση αυτού του όπλου, είναι ότι χρειάζεται σήμερα η Άρτας μας. Υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης, αλλά δυστυχώς λείπει η βούληση αξιοποίησής των. Και αυτός είναι ο δικός μας βασικός στόχος. Συμμετοχή, ενότητα, αποφασιστικότητα, για να κερδίσουμε το μέλλον μας. Γιατί στις 8 του Οκτώβρη Εσύ Αποφασίζεις».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top