Λίγες μόνο μέρες έμειναν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ένα από τα πολλά αξιόλογα, συμμετέχοντα σε αυτές πρόσωπα, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον, τόσο εξαιτίας του πλούσιου βιογραφικού του όσο και εξαιτίας της δυναμικής παρουσίας του στο δημοτικό συμβούλιο και στα κοινά του τόπου, είναι ο Δημήτρης Ευαγγέλου.

Και όχι άδικα. Εκπαιδευτικός, Διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άρτας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, καθώς και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, κάτοχος πτυχίου Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας, με πληθώρα πιστοποιητικών επιστημονικής κατάρτισης και σημαντική συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες. Κατάγεται από τα Ρόκκα Άρτας και είναι έγγαμος με ένα παιδί. Είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές συμμετέχει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αρταίων με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων, Χριστόφορου Σιαφάκα, «ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ».
Στο πλαίσιο των επαφών μας με τους υποψηφίους των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, μοιράστηκε μαζί μας τις προσδοκίες και κάποιους από τους στόχους του. Ο ίδιος καμαρώνει πάνω από όλα για την οικογένεια και τους φίλους του, που αποτελούν, όπως χαρακτηριστικά λέει, το στήριγμά του σε κάθε του απόφαση.

Κύριε Ευαγγέλου,
Γνωρίζουμε ότι είστε ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, που μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια στα Ρόκκα Άρτας και εργάζεστε στην εκπαίδευση πολλά χρόνια. Όντας δημοτικός σύμβουλος, πώς πήρατε την απόφαση να εμπλακείτε εκ νέου με τα κοινά του τόπου;

Αισθάνομαι ευγνώμων που είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια υπέροχη οικογένεια, το περίσσευμα αγάπης της οποίας αντιστάθμιζε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζαμε. Οι γονείς μου, άνθρωποι του μόχθου, μας μεγάλωσαν, εμένα και τα αδέλφια μου, με αρετές και αξίες, που με θωράκισαν στη μετέπειτα ζωή μου και αποτελούν μέχρι σήμερα την πυξίδα που μου δείχνει το δρόμο για κάθε επιλογή μου. Με αυτά τα εφόδια πορεύομαι και είναι αυτά που με συνοδεύουν κατά την ενασχόλησή μου με τα κοινά του τόπου. Τα κίνητρά μου για την απόφαση αυτή εκπορεύονται από μία και μόνο αφετηρία: την αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα, εργάζομαι και ζω με την οικογένειά μου.Πιστεύω, πρωτίστως, στους ανθρώπους του τόπου μας και έχω τη διάθεση να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία τους και να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το κοινό όφελος. Έτσι, με την παρότρυνση και την υποστήριξη του περιβάλλοντός μου αποφάσισα να θέσω εκ νέου τον εαυτό μου στην κρίση του αρτινού λαού.  

Τι σας έκανε να αποφασίσετε να συμμετάσχετε στο συνδυασμό ΑΡΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ με επικεφαλής τον κ. Χριστόφορο Σιαφάκα;

Πιστεύω ότι μέσα από τις αποφάσεις και τις επιλογές μας αυτοπροσδιοριζόμαστε και  μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν επιλέγω τίποτα συγκυριακά. Ο Χριστόφορος Σιαφάκας είναι ένας άνθρωπος με ικανότητες, ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός και επιπλέον ένας καλός φίλος. Ένας άνθρωπος με πολύτιμες γνώσεις, με σεβασμό και ενσυναίσθηση απέναντι στον άνθρωπο, με αγάπη και όραμα για την πόλη μας, ένας άνθρωπος που κατάφερε να εμπνεύσει, να ενώσει και να συσπειρώσει υγιείς δυνάμεις με σκοπό να πάμε όλοι μαζί την Άρτα μας ψηλά. Σε αυτή την προσπάθεια, δε θα μπορούσα να μη βρίσκομαι πλάι του και μάλιστα ήμουν από τους πρώτους που εντάχθηκα στο δυναμικό του συνδυασμού ΑΡΤΑ ΥΠΕΘΥΝΑ ΜΑΖΙ,  ενός συνδυασμού που δημιουργήθηκε για να υπηρετεί το σύνολο, ισότιμα και αξιοκρατικά.

Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες από τη συμμετοχή σας στις δημοτικές εκλογές;

Έχοντας εργασθεί από μικρό παιδί στις αγροτικές καλλιέργειες των γονιών μου και πάνω από 30 χρόνια, ως εκπαιδευτικός, δεν προσδοκώ, από τη συμμετοχή μου και τυχόν εκλογή μου στις δημοτικές εκλογές, να επωφεληθώ από θέσεις και αξιώματα. Προσωπικές φιλοδοξίες προφανώς και έχω και αφορούν στην αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση των ατομικών μου δεξιοτήτων. Περαιτέρω όμως, θεωρώ ότι η συμμετοχή σε ένα συνδυασμό δεν πρέπει να εμπεριέχει καμία προσωπική φιλοδοξία, διαφορετικά χάνεται η ουσία της συμμετοχής αυτής. Βρισκόμαστε εδώ για να θέσουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση του αρτινού λαού. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το όνομα του συνδυασμού μας, ΑΡΤΑ ΥΠΕΘΥΝΑ ΜΑΖΙ, καθώς εμπεριέχει τις έννοιες της υπευθυνότητας και της συλλογικότητας, έννοιες με τις οποίες ταυτιζόμαστε απόλυτα.Στεκόμαστε δίπλα στους συνδημότες μας, αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς τους και δεσμευόμαστε ηθικά απέναντί τους ότι, εφόσον μας δώσουν την εντολή, θα εργαστούμε, από την επόμενη κιόλας μέρα, υπεύθυνα και μαζί, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και την επίλυση ζητημάτων που τους απασχολούν. Κάθε μας σκέψη και ενέργεια έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Με ευθύνη, εντιμότητα, ισοτιμία και σεβασμό απέναντι σε όλους.

Ποια μείζονα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος αποτελούν για εσάς προτεραιότητα;

Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας έχει σχεδιαστεί στη βάση αντιμετώπισης σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή μας. Δεν επινοούμε νέα προβλήματα με σκοπό να  είμαστε πρωτότυποι, αλλά στοχεύουμε στο να επιλύσουμε τα ήδη υπάρχοντα, που είναι κοινά για όλους μας.Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση είναι επιφορτισμένη κυρίως με ζητήματα καθημερινότητας και αποτελεί χρέος για κάθε δημοτική αρχή η αποτελεσματική διεκπεραίωση αυτών. Και είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την τοπική αυτοδιοίκηση, το θεσμό με τη μεγαλύτερη εγγύτητα στον πολίτη.
Αν πρέπει να αναφερθώ ειδικότερα σε κάποια ζητήματα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, θα έλεγα ότι μεταξύ αυτών είναι η υλοποίηση ενεργειών που θα συντονίσουν όλους τους συναρμόδιους φορείς για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου,ενός έργου πνοής που είναι απαραίτητο για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής. Η αξιοποίηση της παρόχθιας έκτασης με τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών και την ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων θα δημιουργήσουν συνθήκες ευημερίας για τους κατοίκους μας, αλλά θα λειτουργήσουν και ως πόλος έλξης για επισκέπτες. Η δημιουργία επίσης του Επιχειρηματικού Πάρκου, ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών και υποδομών, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει πνεύμονα οικονομικής ανάπτυξης για όλη την περιοχή. Προφανώς οι εκάστοτε αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με σεβασμό στη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Η αξιοποίηση του κάστρου και η απόδοσή του στον αρτινό λαό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας γιατί πιστεύουμε ότι η πόλη μας θα αποκτήσει ένα τοπόσημο αντάξιο της ιστορίας της. Αλλά και η αξιοποίηση και ανάδειξη του παραποτάμιου πάρκου, των βυζαντινών μνημείων μας, του λόφου Περάνθης μπορούν να προσφέρουν στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας εναλλακτικές εμπειρίες. Η συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία, η φιλοξενία Erasmus, η διοργάνωση συμποσίων και δράσεων μπορούν να φέρουν κόσμο στην Άρτα μας, ώστε να καταφέρουμε να την κάνουμε από πόλη πέρασμα σε πόλη προορισμό.
Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφερθώ πιο συγκεκριμένα σε δύο τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαι και αποτελούν για εμένα τις δικές μου προτεραιότητες. Αρχικά στον τομέα της παιδείας γιατί ως εκπαιδευτικός, έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά ζητήματα ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στόχος μας είναι η ανακαίνιση, συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων, η ασφαλής  και ισότιμη πρόσβαση  μαθητών με ειδικές ανάγκες και εκπαιδευτικές δυσκολίες στα σχολεία, ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιακή επένδυση στις σχολικές μονάδες, η συνεργασία με τις μαθητικές κοινότητες και η ενίσχυση των δράσεών τους, η ενθάρρυνση ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης, η υποστήριξη προγραμμάτων βελτίωσης των εκπαιδευτικών δομών καθώς και προγραμμάτων που προάγουν την καινοτομία στα σχολεία, η προώθηση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, η συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς, η ενίσχυση δημιουργίας συμπεριληπτικού περιβάλλοντος σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του αγροτικού τομέα, του ζωντανού αυτού κυττάρου της περιοχής μας. Η επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε αγροτικές εγκαταστάσεις, η μετατροπή των χωμάτινων αρδευτικών αυλάκων σε τσιμεντένιους, η αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων, η υποστήριξη παραγωγών σε νομικό και επιχειρηματικό επίπεδο, ο καθαρισμός αγροτικών δρόμων, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους συγκομιδής προϊόντων, η τοποθέτηση πλάστιγγας ζυγίσματος σε όλες τις περιοχές, η προώθηση και υποστήριξη αιτημάτων των παραγωγών για τη μείωση του κόστους παραγωγής, η προώθηση δράσεων αγροτουρισμού,  είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που αποτελούν για εμένα σημαντικές προτεραιότητες.

Τι μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στους συνδημότες σας;

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των συνδημοτών μας, τους συναντώ κάθε μέρα και βλέπω στα μάτια τους την προσδοκία, την ελπίδα.  Η δική τους στήριξή τους είναι η δύναμή μας και τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την συγκινητική ανταπόκριση στην προσπάθειά μας.  Είμαι πεπεισμένος ότι στις προσεχείς εκλογές οι συνδημότες μας θα αποφασίσουν για την επόμενη μέρα με το χέρι στην καρδιά και θα εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου σε ανθρώπους με πραγματικά αυτοδιοικητική κουλτούρα.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top