«Χωρίς δημιουργική σκέψη, προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις της κοινωνίας μας και χωρίς υπέρβαση στα… «καθιερωμένα», που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία ενός Δήμου, μπορούμε απλά να επιβιώνουμε, αλλά όχι και να νοιώθουμε ικανοποιημένοι από την ποιότητα της ζωής μας»!

Αυτά τα μεστά σε ουσία και πρωτοπόρα σε σκέψη, λόγια, ανήκουν στον ΝΙΚΟ ΚΕΦΗ, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, με το ψηφοδέλτιο του Χριστόφορου Σιαφάκα.

Και πρόσθεσε: «Η έμφυτη τάση του σημερινού ανθρώπου κινείται σε αλλαγές δεδομένων και καταστάσεων, για να πετύχει στόχους και θετικά αποτελέσματα. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εντός και εκτός αυστηρού πλαισίου λειτουργίας μιας Δημοτικής Αρχής, η οποία θέλει να ξεπεράσει τα όριά της και από διαχειριστές αρμοδιοτήτων, να μετατραπεί σε «ζωντανό» οργανισμό δημιουργίας και κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας».

Μια άλλη αντίληψη για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας στο Δήμο Αρταίων, ιδιαίτερα προχωρημένη για τα τοπικά δεδομένα.
Αλλά ας βάλουμε σε μια σειρά αυτά που θέλουμε να πούμε για την περίπτωσή του.
Στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου για το Δήμο Αρταίων, μας είχε εντυπωσιάσει η καμπάνια προβολής του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΗ.
Μας εντυπωσίασε γιατί ήταν πολύ προσεγμένη, έξυπνη και εκ του αποτελέσματος και απόλυτα αποτελεσματική.
Ο κ. Κέφης εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με «δικούς» του 760 περίπου σταυρούς, με προεκλογικό αγώνα διάρκειας ολίγων ημερών και για πρώτη φορά που συμμετείχε σε μια εκλογική διαδικασία.
Προεκλογικά δεν είχαμε γνωριστεί, δεν «έτυχε» να συναντηθούμε και ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» ήταν ο μόνος που δεν συμμετείχε στην προεκλογική του καμπάνια.
Η γνωριμία μας μαζί του έγινε κατόπιν… εκλογών, ανεπάντεχα και ήταν περισσότερο ενδιαφέρουσα από ότι περιμέναμε.
Ανταλλάξαμε σκέψεις και ιδέες, βρήκαμε πολλά κοινά σημεία, ήταν μια συζήτηση πλούσια σε περιεχόμενο και ουσία.
Μια συζήτηση που την μεταφέρουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η περίπτωση του ΝΙΚΟΥ ΚΕΦΗ… θα «κάνει τη διαφορά» στα τοπικά δημοτικά δρώμενα της επόμενης 5ετίας.
Μας απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων με καθαρή, σύγχρονη και… αφοπλιστική αυτοδιοικητική γλώσσα, όπως:

Κύριε Κέφη διαβάσαμε το βιογραφικό σας που προεκλογικά προβάλατε και εύλογα αναρωτηθήκαμε: Με τόσες πολλές και έντονες επαγγελματικές δραστηριότητες, πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε και με τα κοινά;

«Από προσωπική ανάγκη και υποχρέωση. Πάντα είχα τη φιλοδοξία να υπηρετήσω τα κοινά του τόπου μου, αλλά όχι χωρίς δυνατότητες και γνώσεις, χωρίς πραγματική αντίληψη της ζωής. Εργάσθηκα στη Γερμανία και εξασφάλισα σημαντικά εφόδια για την ανάπτυξη δικών μου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επέστρεψα στην Άρτα και ανέλαβα τις τύχες της οικογενειακής μου επιχείρησης τυροκομικών ειδών, τριών γενεών, αλλά με συναφή προϊόντα ευρείας κατανάλωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχω μεθοδεύσει τις δουλειές μου, με τρόπο που μου επιτρέπει να ασχοληθώ και με άλλες δραστηριότητες. Νοιώθω υποχρέωση να υπηρετήσω τα κοινά της περιοχής μου, γιατί εδώ αναπτύχθηκε κοινωνικά και επαγγελματικά η οικογένειά μου, γιατί εδώ είναι οι ρίζες μου κι εδώ αποφάσισα πλέον να «ριζώσω»! Για εμένα η ενασχόλησή μου με τα κοινά, είναι μια αφετηρία ενεργοποίησής μου, πέραν αυτής της επιχείρησής μου».

Μιλάτε για δημιουργική σκέψη και υπέρβαση στο Δήμο Αρταίων. Με κανόνες του επιχειρείν;

«Θα μπορούσα να σας απαντήσω, κάνοντάς σας, ένα απλό ερώτημα: «Ποιος Δήμαρχος Αρταίων ήταν ο πιο αποτελεσματικός και ο πιο δημιουργικός;»!
- Κατά τη δική μας εκτίμηση ήταν ο αείμνηστος ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ!
«Ο οποίος ήταν άνθρωπος του επιχειρείν! Αναρωτιόμαστε πολλές φορές πιο είναι το καλά κρυμμένο μυστικό πίσω από μια μεγάλη αυτοδιοικητική επιτυχία και ποιο είναι το συστατικό που μετουσιώνει την ορθή και δημιουργική σκέψη, σε αποτελεσματική και αποδοτική κατάληξη. Στην περίπτωσή μας είναι το πλαίσιο των κανόνων που διέπουν το επιχειρείν. Και ο Κώστας Βάγιας ήταν ένας επιτυχημένος και καταξιωμένος επιχειρηματία», αλλά και καταξιωμένος Δήμαρχος Αρταίων».

Είστε ενήμερος για τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Αρταίων;

«Γνωρίζω τις πρώτες προτεραιότητες του Δημοτικού μας Προγράμματος, γνωρίζω τους άμεσους και μακροχρόνιους στόχους μας, αλλά και τα επί μέρους προβλήματα των κατοίκων του Δήμου μας. Για εμένα στις πρώτες προτεραιότητες μας πρέπει να είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας, το δημογραφικό που επικίνδυνα έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια και η αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των προσφερόμενων δυνατοτήτων και προοπτικών κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Όμως οι πρόσφατες καταστροφές στον Θεσσαλικό Κάμπο, από ακραία καιρικά φαινόμενα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, πρέπει έντονα και άμεσα να μας προβληματίσει. Ο εφιάλτης αυτών των καταστροφών πρέπει να μας αφυπνίσει. Που σημαίνει η οριοθέτηση του Αράχθου και τα αντιπλημμυρικά έργα του νομού, άμεσα να προχωρήσουν, πριν μας βρει και ένα τέτοιο κακό».

Κάποιοι από τους πρώτους σας στόχους;

«Σίγουρα η ολοκληρωμένη τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, αλλά και η γενικότερη τουριστική ανάπτυξη του νομού μας. Ένας άλλος σημαντικός μας στόχος είναι η ουσιαστική αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης δημοτικής περιουσίας υπέρ των ευάλωτων οικονομικά συνδημοτών μας, υπέρ εκείνων που επιθυμούν να αναπτύξουν επαγγελματικές δραστηριότητες, ικανές να ζήσουν τις οικογένειές τους και να δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας».

Αυτές τις ιδέες και σκέψεις σας τις έχετε μεταφέρει και στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Σιαφάκα κι αν ναι, ποια ήταν η απάντησή του;

«Θετική, γιατί και οι δύο μας πιστεύουμε στην ανάπτυξη και σε όλους τους τομείς, για να προκόψει ο τόπος μας».

Σας ζητήθηκε από τον κ. Σιαφάκα να αναλάβετε υπεύθυνους ρόλους στη νέα Δημοτική Αρχή, σας προτάθηκε κάποιο αξίωμα;

«Δεν έγινε καμία απολύτως σχετική συζήτηση. Η επιλογή των προσώπων υλοποίησης του Δημοτικού μας Προγράμματος και η κατανομή αξιωμάτων, είναι της αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του νέου δημάρχου και εννοείται οι όποιες αποφάσεις του, πρέπει να είναι σεβαστές».

Αν ο δήμαρχος σας ζητήσει να επιλέξετε εσείς τον τομέα που ταιριάζει με τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας, τι θα διαλέγατε;

«Δεν προκαταλαμβάνω τις αποφάσεις του δημάρχου. Αν ο ίδιος πιστεύει ότι μπορώ να συμβάλω στο έργο του, είμαι στη διάθεσή το, χωρίς αστερίσκους, προαπαιτούμενα και προδιαγραφές. Η στήριξή μου στο πρόσωπό του και στη δημοτική μας παράταξη είναι δεδομένη και δεν αλλάζει και δεν διαφοροποιείται για κανέναν απολύτως λόγο».

Ένα μήνυμα σε εκείνους που σας τίμησαν με τη ψήφο τους;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια υπόσχεση ότι δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους στο πρόσωπό μου. Θα είμαι κοντά τους, θα πασχίζω μαζί τους, θα αγωνιώ για εκείνα που τους απασχολούν. Ευχαριστώ και εσάς για αυτή την κουβέντα που κάναμε»!

Λίγα λόγια για τον ΝΙΚΟ ΚΕΦΗ

Ο Νικόλαος Κέφης γεννήθηκε στην Άρτα το 1977 και κατάγεται από το Κορφοβούνι. Είναι γόνος της γνωστής οικογένειας ΚΕΦΗ, η οποία πρωταγωνιστούσε για δεκαετίες στον χώρο της τυροκομίας και την τελευταία 15ετία προχώρησε στην παραγωγή εδεσμάτων βιομηχανιών τροφίμων.
Είναι παντρεμένος με την Ηλιάνα Παπασπύρου από το 2015 και έχουν μαζί δύο παιδιά, τον Μάξιμο και τον Ραφαήλ.
Έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μετεκπαίδευση στη Γερμανία. Έχει εργαστεί στο εξωτερικό ως σύμβουλος ασφαλιστικών εταιρειών.

Δραστηριότητα:

- Το 2006 ιδρύει στη Γερμανία την εισαγωγική εταιρεία KEFIS Gbr.
- Το 2009 ιδρύει τον Σύλλογο Αποδήμων Ελλήνων.
- Το 2010 συμμετέχει σε επιτροπή επιφορτισμένη με τον έργο της ανάδειξης Προέδρου Αποδήμου Ελληνισμού στην Ευρώπη.
- Το 2017 γίνεται Πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων ΚΕΦΗΣ ΑΕ. Έκτοτε, η επιχείρηση αποτελεί προμηθευτή ορισμένων από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων στη χώρα. Επιπλέον, η επιχείρηση έχει εισέλθει δυναμικά και στον χώρο του εμπορίου ελαίων και πρώτων υλών τροφίμων, έχοντας συνάψει σημαντικές συμφωνίες με εταιρείες του εξωτερικού.

Επαγγελματικές επιτυχίες:

2022
- Σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με εταιρείες σε χώρες των Βαλκανίων, όπως Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και Σκόπια.

2023
- Υπό σύσταση Kefis Cyprus ltd για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νικόλαος Κέφης εμφορείται από την ιδεολογία του Φιλελευθερισμού με προοδευτικά στοιχεία και έμφαση στον σύγχρονο πατριωτισμό. Στην Ελλάδα τον αντιπροσωπεύουν οι πολιτικοί σχηματισμοί που προωθούν την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και επιδιώκουν την άνοδο του βιωτικού επιπέδου του πληθυσμού μέσω της απρόσκοπτης δράσης των δημιουργικών δυνάμεων της αγοράς, ήτοι μέσω της αυτορρύθμισής της.
Πέραν της Ελληνικής γλώσσας, ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.
Του αρέσει η μουσική, το ψάρεμα και η λογοτεχνία.

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top