«Μια νέα αρχή, για μια νέα Άρτα που θέλουμε και που αξίζουμε, χωρίς μίζερες γκρίνιες, χωρίς υπέρμετρες απαιτήσεις, αλλά και χωρίς παραγκωνισμούς από την κεντρική εξουσία».

Αυτά τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο αντιδήμαρχος ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ του Δήμου Αρταίων ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΣΜΑΣ σε συνέντευξή του, το περιεχόμενο της οποίας, έχει ως εξής:

Κύριε Κοσμά η πρώτη και μοναδική επαφή του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» μαζί σας και ελπίζουμε να μην είναι και η τελευταία, έγινε αμέσως και μετά το φετινό Πάσχα και από την πλευρά μας, όχι και τυχαία. Να ξεκινήσουμε με τις πασχαλινές ευχές σας;

«Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλες και σε όλους, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον μας. Το Άγιο Φως νίκησε το σκοτάδι και το φόβο, η ανάσταση νίκησε το θάνατο κι εμείς, όλοι μας, οφείλουμε να δώσουμε σημασία στις ανθρώπινες αξίες και να κάνουμε τρόπο ζωής μας την αγάπη και την αλληλεγγύη σε εκείνους που τις χρειάζονται, σε εκείνους που τις έχουν ανάγκη. Πράγματι αυτή είναι η πρώτη επαφή μας και σίγουρα δεν θα είναι τελευταία.

Πίστευα πως αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και ειδικότερα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει πρωτίστως να μιλούνε με τα έργα τους. Δεν είναι ακριβως έτσι! Ο δημότης και ο κάτοικος του Δήμου μας πρέπει να είναι ενημερωμένος, πρέπει συνεχώς να ενημερώνεται, έγκαιρα και έγκυρα και απευθείας από τους αρμοδίους και υπευθύνους, ώστε η παραπληροφόρηση να μην βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί».

Είστε νέος δημοτικός σύμβουλος. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας, από την ενασχόλησή σας με τα κοινά;

«Μπορεί να είμαι νέος δημοτικός σύμβουλος, αλλά το ενδιαφέρον μου για τα κοινά και ειδικότερα για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι πολλών χρόνων. Άλλωστε προέρχομαι από οικογένεια αυτοδιοικητικών. Ο πατέρας μου διετέλεσε δήμαρχος Ξηροβουνίου. Παρακολουθώ από κοντά τα δημοτικά δρώμενα τα τελευταία 20 χρόνια και ένοιωσα την ανάγκη ενεργά να ασχοληθώ με αυτόν το χώρο. Συμπορεύτηκα με τον Χριστόφορο Σιαφάκα γιατί είχαμε τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους στόχους για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας. Πιστεύω σε αυτόν και στις προθέσεις του, πιστεύω και σε όλους τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους, πιστεύω και ότι η προσφορά μας στον τόπο μας δεν θα διαψεύσει εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι και θετικές και ενθαρρυντικές για τη συνέχεια».

Πέρασαν οι 100 πρώτες ημέρες στην εξουσία στον Δήμο Αρταίων και συνήθως γίνεται ένας μικρός πρώτος απολογισμός του έργου σας. Το κάνατε στην «πρώτη λογοδοσία» και με αρκετά «παρατράγουδα». Έχετε κάτι άλλο να μας πείτε;

«Αν κατάλαβα καλά, αναφέρεστε στους χαρακτηρισμούς κάποιων της αντιπολίτευσης σε βάρος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, περί εφαρμογής «χουντικών» μεθόδων κλπ. Ο Κώστας Πατήλας είναι γνωστός σε όλους τους αρτινούς, είναι αγαπητός από όλους και κοινωνικά και πολιτικά είναι καταξιωμένος, όσο λίγοι συμπολίτες μας, που σημαίνει τέτοιοι χαρακτηρισμοί ούτε καν τον αγγίζουν. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, ένας ατυχής χαρακτηρισμός που «ξέφυγε» από τους δύο συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους.
Οι ίδιοι, αν συνειδητοποίησαν τι είπαν, μπορούν να επανορθώσουν. Όσον αφορά τώρα το έργο μας, των «100 πρώτων ημερών», θα πω μόνο τούτο. Παραλάβαμε κάποιες οξυμένες εκκρεμότητες (OPEN MALL, ΞΕΝΙΑ και άλλες), που δεν μας αφήσανε περιθώρια για άλλες αξιόλογες δράσεις. Παρά ταύτα κάναμε πολλά άλλα, στα οποία αναφερθήκαμε σχετικά στη συνεδρίαση της λογοδοσίας».

Σε αυτές τις πρώτες 100 ημέρες πήρατε μια γεύση των αντιπολιτευτικών διαθέσεων των αντιπάλων σας. Πως την κρίνετε αυτή την αντιπολιτευτική τακτική, βολική, ανεκτική, κακόπιστη ή άδικη;

«Θα έλεγα όχι ξεκάθαρη σε στόχους. Μέχρι στιγμής μας γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και για ανούσια θέματα και ζητήματα. Ας ελπίσουμε ότι στη συνέχεια και στον μεγαλύτερο βαθμό της, θα είναι εποικοδομητική».

Η προσωπική σας άποψη σε ποια προβλήματα και ζητήματα πρέπει να πέσει το βάρος των προσπαθειών σας;

«Σίγουρα στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, σίγουρα στην αναζήτηση πηγών πλούτου για την τοπική κοινωνία και την περιοχή μας, για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. Όμως χωρίς χρονοτριβή θα πρέπει να ασχοληθούμε με την πολεοδομική υποβάθμιση της Άνω πολης, και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της διανοίγοντας δρόμους και προχωρώντας σε αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων! Θα πρέπει να νοιαστούμε έμπρακτα με τον εγκιβωτισμό του Αράχθου και στη συνέχεια με τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής μας, για να μη ζήσουμε κι εμείς τον εφιάλτη που έζησε πρόσφατα η Θεσσαλία. Επίσης πρεπει να κάνουμε πράξη το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ανάπτυξης του Δήμου με την δημιούργια νέων γεφυρών, νέων χώρων στάθμευσης και επεκτείνοντας την πόλη προς την Ελεούσα. Επίσης άμεσα πρέπει να μεταφέρουμε το αμαξοστάσιο του Δήμου και να επεκτείνουμε και αναβαθμίσουμε περαιτέρω τον παραποτάμιο επίγειο παράδεισο που έχουμε στην πόλη μας. Είναι και άλλα πολλά που εχουμε οραματιστεί να κάνουμε αλλά δεν είναι δυνατόν να τα καλύψουμε τώρα».

Είπαμε περισσότερα από ότι περιμέναμε και κάπου εδώ να γράψουμε και τον επίλογο: Τι σηματοδοτεί για την Άρτα η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων;

«Μια νέα αρχή, για μια Άρτα που θέλουμε και που αξίζουμε, χωρίς μίζερες γκρίνιες, χωρίς υπέρμετρες απαιτήσεις, αλλά και χωρίς παραγκωνισμούς από την κεντρική εξουσία. Ευχαριστώ»!

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK HEART PROCCESSION , τους ELEPHANT και τους διοργανωτές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top