Την απόλυτη αισιοδοξία του, ότι οι δημότες του Δήμου Αρταίων, θα ανανεώσουν στις εκλογές του Μαϊου, την εμπιστοσύνη τους στο δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ και στη δημοτική του παράταξη, για να ολοκληρώσουν το έργο τους, εξέφρασε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΤΗΣ, απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων, προεκλογικού φυσικά περιεχομένου.
Ο κ. Γιώτης έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές απαντήσεις, διατυπώνοντας και τα προσωπικά του επιχειρήματα, όσον αφορά την προαναφερόμενη αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Δικαιούμαστε μια δεύτερη θητεία και τη θεωρώ δεδομένη, διότι μόνο έτσι θα φανεί το έργο μας και η συνολική προσφορά μας, στον τόπο μας…», μας τόνισε, στη συνομιλία που είχαμε μαζί του, την οποία και σας μεταφέρουμε:

Κύριε Γιώτη τον ερχόμενο Μάϊο οι δημότες του Δήμου Αρταίων, με την ψήφο τους, θα επιβραβεύσουν ή θα απορρίψουν το έργο του δημάρχου Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ και της δημοτικής σας παράταξης «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Οι δικές σας προσδοκίες από αυτή την εκλογική δοκιμασία, ποιες είναι;

Πιστεύω ότι είναι δεδομένη η αναγνώριση της προσφοράς μας στο Δήμο Αρταίων και η δικαίωση και η επιβράβευση, για το έργο που έχουμε να επιδείξουμε, θα εκφραστεί την ώρα της κάλπης. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση και την πολιτική ωριμότητα των αρτινών, την οποία επιδεικνύουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το Δήμο Αρταίων.

Τι εννοείτε;

Ο σωστός και υπεύθυνος αρτινός πολίτης, γνωρίζει ότι η πρώτη θητεία κάθε δημοτικής αρχής, στο μεγαλύτερο μέρος της, αναλώνεται στην συνέχιση της υλοποίησης; των στόχων και των έργων της προηγούμενης και παράλληλα σχεδιάζει και προγραμματίζει την υλοποίηση του δικού της Δημοτικού Προγράμματος. Η δική μας δημοτική παράταξη και ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, δεν είχε μόνο αυτές τις υποχρεώσεις, είχε και την ευθύνη της άμεσης προσαρμογής του Δήμου Αρταίων, στις απαιτήσεις του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», τόσο στον τομέα των συνενώσεων, με τους άλλους τέσσερις Καποδιστριακούς Δήμους, όσον και στον τομέα της ανασυγκρότησης των υπηρεσιών, των πέντε πλέον Δήμων, με βάση τις προδιαγραφές του νέου νόμου.

Με γρήγορους ρυθμούς πετύχαμε την προσαρμογή του Δήμου μας στο νέο καθεστώς του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», προχωρήσαμε και ολοκληρώσαμε τα εν εξελίξει έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δρομολογήσαμε τα όσα είχαν προγραμματιστεί και παράλληλα προχωρήσαμε στην υλοποίηση και του Δημοτικού μας Προγράμματος. Τα έργα που έγιναν στην πρώτη θητεία μας, ξεπέρασαν κατά πολύ και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας.

Όμως το Δημοτικό μας Πρόγραμμα βρίσκεται εν εξελίξει και για να ολοκληρωθεί, διεκδικούμε μια δεύτερη θητεία, την οποία την θεωρούμε και δεδομένη, καθόσον σε όλη την ιστορία του Δήμου Αρταίων οι δημότες της Άρτας, εκτιμούσαν ως δικαιολογημένη και απαραίτητη, μια δεύτερη θητεία στον εκάστοτε δήμαρχο και στον συνδυασμό του και με την ψήφο τους αυτή την αντίληψη, την κάνανε και πράξη.

Υπάρχουν και τα δεδομένα της πολυδιάσπασης του πολιτικού σας χώρου. Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι πως θα… «ξεδιψάσουν», από μια πηγή ψήφων, που έχει… «στεγνώσει»;

Πράγματι η πολυδιάσπαση είναι μεγάλο πρόβλημα και το έχουμε συνειδητοποιήσει. Όμως σήμερα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αρταίων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, θεωρούνται ανεξάρτητοι και κανείς τους δεν έχει κομματικά «χρίσματα», ούτε και απλές στηρίξεις. Απευθύνονται στην τοπική κοινωνία, στο σύνολό της και ανεξάρτητα των πολιτικών ιδεολογιών των μελών της. Για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις περίπου δεκαετίες, μπορούμε να κάνουμε λόγο για κομματικά «ακαπέλωτες» υποψηφιότητες δημάρχων και συμβούλων. Η θετική αυτή εξέλιξη, απελευθερώνει τους ψηφοφόρους όλων των πολιτικών χώρων στις επιλογές τους. Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα κρίνουν θετικά το έργο μας και θα μας δώσουν μια δεύτερη θητεία για να το ολοκληρώσουμε.

Είστε πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, που αξιοποιεί και εκμεταλλεύεται σημαντικά δημοτικά ακίνητα. Ακόμα έχετε και την ευθύνη της λειτουργίας της καθιερωμένης ετήσιας εμποροπανήγυρης, του παζαριού της πόλης μας, ένας θεσμός που διατηρεί μεν τις παραδόσεις μας, αλλά βλάπτει σοβαρά και την τοπική οικονομία. Στο περσινό παζάρι προχωρήσατε σε μια καινοτομία, με τη λειτουργία και παράλληλης εμπορικής έκθεσης, αίτημα και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας. Όμως οι σκέψεις για την οριστική κατάργηση του παζαριού παραμένουν ισχυρές και αποδεκτές, σε μεγάλο βαθμό, από την τοπική κοινωνία. Ποιες είναι οι δικές σας σχετικές απόψεις;

Η Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ και στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της, έχει αναπτύξει δραστηριότητες και δράσεις, όπως:
1. Ολοκλήρωσε τις διαδικασίες νομιμοποίησης του Τουριστικού Περιπτέρου, προχώρησε στη δημοπράτησή του και στην ενοικίαση του χώρου.
2. Διοργάνωσε την 1η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση, που έγινε ταυτόχρονα με τη λειτουργία της περσινής εμποροπανήγυρης, σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο.
3. Διοργάνωσε το 1ο μουσικό φεστιβάλ «POTAMI ART FESTIVAL» και
4. Διοργάνωσε όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, σε κεντρική πλατεία.
Πρώτος δε επόμενος στόχος μας, είναι η κατασκευή στεγασμένου Εκθεσιακού Χώρου 6.000 τ.μ., με σύμφωνη γνώμη και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, έργο το οποίο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τώρα το παζάρι, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι θεσμός, είναι παράδοση, είναι ταυτισμένο με τις διαχρονικές ευαισθησίες της τοπικής κοινωνίας.

Είναι δε το καλύτερο της χώρας, όπως ανεπιφύλακτα υποστηρίζουν οι εκθέτες και εκείνοι που έχουν γνώση, λόγω ενασχόλησής τους με αυτό το παραδοσιακό είδος.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να πούμε ότι το παζάρι μονομερώς δεν καταργείται.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, παράλληλα με το παζάρι, θα αναβαθμίζουμε συνεχώς την Εμπορική Έκθεση, μέχρι να την καθιερώσουμε ως πανελλήνια και αυτός είναι ο στόχος μας.
 
Ποια κατά την άποψή σας ήταν τα σημαντικότερα έργα της πρώτης θητείας;

Είναι πάρα πολλά και θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να καλυφθούν. Ο συνδυασμός μας θα παρουσιάσει αυτά τα έργα, σε προεκλογικό του έντυπο, ώστε να γίνουν κτήμα όλων των αρτινών, πριν από την ώρα της κάλπης. Θα αναφερθώ μόνο σε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Όπως στις δράσεις της δημοτικής αρχής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, δράσεις που δεν έχουν προηγούμενο στο Δήμο Αρταίων και από τις οποίες βοηθήθηκαν σημαντικά πολλές εκατοντάδες αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας.

Περιορίσαμε στο ελάχιστο τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας, στον τομέα της καθαριότητας ξεπεράσαμε και τις προσδοκίες των δημοτών μας και όλων των πολιτών του Δήμου μας, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου μας, καθιστώντας τον έναν από τους πιο υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αξιοποιήσαμε όλα τα προσφερόμενα προγράμματα απασχόλησης ανέργων, και βρήκαν δουλειά πολλές εκατοντάδες, αναπτύξαμε σημαντικές δράσεις στους τομείς του Πολιτισμού και της Παιδείας και πολλές άλλες, που θα γίνουν γνωστές κατά την προεκλογική περίοδο.

Η συνεργασία σας με το δήμαρχο και τους άλλους συναδέλφους σας δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, πως ήταν;

Κάτι περισσότερο από άψογη και τούτο γιατί το γενικότερο συμφέρον, ήταν υπεράνω του ατομικού και των προσωπικών φιλοδοξιών του καθενός μας. Μας ενώνει η κοινή προσπάθεια, οι κοινοί στόχοι και οι ευθύνες μας, έναντι εκείνων που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ειδικότερα με τον δήμαρχο κ. Παπαλέξη, δεν είχαμε προβλήματα συνεργασίας, ακόμη και σε ζητήματα που δεν υπήρξαν ταυτίσεις απόψεων. Ο διάλογος μας οδηγούσε πάντα σε ορθές λύσεις.

Μας είπαν ότι με δικές σας πρωτοβουλίες και ενέργειες, θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα ένα μεγάλο συνέδριο, με συμμετοχή 500 και πλέον επιστημόνων και από πολλές χώρες της Ευρώπης. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται;

Πρόκειται για Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολόγων – Ακτινολόγων, με Πανευρωπαϊκή συμμετοχή, που συνδιοργανώνεται από την Ομοσπονδία Τεχνολόγων – Ακτινολόγων Ελλάδας, στην οποία είμαι Αντιπρόεδρος και από το Δήμο Αρταίων.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή 500 και πλέον σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, θα είναι ανοικτό για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9-11 Μαΐου 2014.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο θα προβάλει και την περιοχή μας σε όλη τη χώρα κι όχι μόνον.

Ως πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής για την προβολή της Άρτας τι έχετε να πείτε;

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Ιανουαρίου 2014, συζητήθηκε το θέμα της «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ 2014», το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.
Το εν λόγω πρόγραμμα μεταξύ άλλων, προβλέπει:
1.    Συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας.
2.    Προβολή στο διαδίκτυο.
3.    Διαφημιστική εκστρατεία στα Μ.Μ.Ε., στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
4.    Παραγωγή- έκδοση έντυπου υλικού
5.    Ειδικές εκδηλώσεις και διοργάνωση εκδηλώσεων
6.    Δημιουργία έξυπνων τουριστικών πακέτων
7.    Αξιοποίηση Μουσείων
8.    Δημιουργία νέων οικοτουριστικών διαδρομών κ.α.

Από τα προαναφερόμενα, αποδεικνύεται το άμεσο ενδιαφέρον της σημερινής δημοτικής Αρχής, για πολύπλευρη ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής μας, μιας πηγής εσόδων, που μέχρι σήμερα, τίποτε δεν έχει προσφέρει στην τοπική οικονομία.

Είστε και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Άρτας. Πείτε μας κάτι και για αυτή τη δραστηριότητά σας;

Είμαι πρόεδρος αυτού του Συλλόγου, που λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια, αντιπροσωπεύει 3.200 οικογένειες, που αριθμούν 15.0000 περίπου μέλη.
Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους όλης της Ηπείρου και έχει αναπτύξει ποικίλες δράσεις, προς ενίσχυση των μελών του, όπως:
1.    Μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ελληνικών Φορέων και ιδιωτών, σε πυκνά διαστήματα κάνει διανομές τροφίμων, ρουχισμού και άλλων ειδών στις τρίτεκνες οικογένειες του νομού μας και
2.    Πέτυχε μεγάλες μειώσεις για τα μέλη του, στην τιμή του νερού (ΔΕΥΑΑ) 50%, στο Ωδείο 50%, στο Κολυμβητήριο 50%, στα τροφεία Παιδικών Σταθμών 60% και στα εισιτήρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας 25%.
Οι δράσεις μας, αλλά και οι στόχοι μας, δεν περιορίζονται στα όσα προαναφέραμε. Ως Σύλλογος Τριτέκνων Άρτας νοιαζόμαστε για τα 15.000 μέλη μας και σε άλλους τομείς, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, επακόλουθα και συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Πως θέλετε να κλείσετε αυτή τη συζήτησή μας;

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους εκείνους, που με την ψήφο τους, με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αρταίων, θέλω να πιστεύω ότι στην πρώτη θητεία μου, δεν διέψευσα τις προσδοκίες τους και υπόσχομαι στη δεύτερη, να λειτουργήσω εξίσου υπεύθυνα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά, για τα προβλήματα των ίδιων, της τοπικής κοινωνίας, της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας. Ευχαριστώ και τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» για την ευκαιρία που μου έδωσε, να επικοινωνήσω με τους δημότες μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στην Άρτα στις 03-04-1976. 
Κατάγεται από το Αθαμάνιο Άρτας .
Σπούδασε Τεχνολόγος Ακτινολόγος στο ΤΕΙ Αθήνας.
Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Τσιμαχίδου και έχει τρία παιδιά.

Επαγγελματική δραστηριότητα
Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Άρτα, όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα, ως τεχνολόγος ακτινολόγος στον αξονικό τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Συνδικαλιστική – Κοινωνική δράση
Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Άρτας .
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ηπείρου.
Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδας.
Έχει διατελέσει πρόεδρος των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Έχει διατελέσει γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Άρτας 2001-2003. 
 
Πολιτική διαδρομή
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρταίων
Είναι πρόεδρος στην Α.Δ.Α.Ε.  – Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Αρταίων
Είναι πρόεδρος στην Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αρταίων
Είναι αντιπρόεδρος στην σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αρταίων

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top