«Προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων και κατ’ επέκταση, του νομού της Άρτας, υπάρχουν, αλλά λείπει η αξιοποίηση…»!
Η παραπάνω εκτίμηση ανήκει στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΕΤΑ, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, δίνοντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απαντήσεις, σε μια σειρά ερωτήσεων του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», όπως:

Είστε πολύ νέος, με ενδιαφέρον προσωπικό βιογραφικό και με ανοικτούς ορίζοντες δράσεων και δραστηριοτήτων. Γιατί επιλέξατε το στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Η συμμετοχή του κάθε ανθρώπου στα τοπικά δρώμενα, για μένα είναι υποχρέωση και υποχρέωση πρέπει να είναι για κάθε υπεύθυνο πολίτη. Διότι δια της συμμετοχής, έχεις ενημέρωση, γνώμη, δικαίωμα να κρίνεις πρόσωπα και καταστάσεις και το βασικότερο να παρεμβαίνεις προσπαθώντας να βελτιώσεις την εικόνα της πόλης. Επέλεξα το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάθε άλλο, παρά τυχαία, διότι οι δήμοι είναι οργανισμοί ανάπτυξης και προόδου και ελκυστικό μετερίζι, για ικανοποίηση ευγενών φιλοδοξιών.

Όμως αυτός ο στίβος δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Αυτό το σκεφτήκατε;

Άρα είναι για νέους! Είναι και πρόκληση για τους νέους που έχουν ανησυχίες, ιδέες, οράματα και δυνάμεις για να αγωνιστούν σε αυτό το «άθλημα».

Βιώνουμε μια μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση και θύματα αυτής της κρίσης, είναι και οι ΟΤΑ. Με αυτό το αρνητικό δεδομένο, πως θα προσφέρετε έργο;

Σίγουρα οι συγκυρίες δεν ευνοούν την εύκολη υλοποίηση μεγάλων στόχων. Όμως δεν είναι και δικαιολογία για απραξία και αδιαφορία. Θα πρέπει να γίνει ιεράρχηση αναγκών, ορθολογική κατανομή των υπαρχόντων πόρων και αξιοποίηση των ευρωπαικών προγραμμάτων στο βέλτιστο βαθμό.

Κατά τη γνώμη σας, αν κερδίσετε το Δήμο Αρταίων, ποιές πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες της παράταξής σας;

Τα προβλήματα της καθημερινότητας, της ποιότητας της ζωής των πολιτών, η πρόνοια και η αλληλεγγύη υπέρ ευπαθών ομάδων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, με τρόπους που δεν θα θίγουν την περηφάνια τους και την αξιοπρέπειά τους.

Και η ανάπτυξη, που είναι και το ζητούμενο για κάθε περιοχή, πως θα προέλθει;

Διά της αξιοποίησης των προοπτικών και των δυνατοτήτων της περιοχής μας. Και υπάρχουν, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αναζητηθεί.

Όπως;

Βασική είναι η ανάγκη  αξιοποίησης του πρωτογενούς τομέα με έμφαση στη μεταποίηση των προιόντων και στην εύρεση νέων αγορών και τρόπων διάθεσής τους.   Η Άρτα  είναι εξάλλου το σταυροδρόμι της βορειοδυτικής Ελλάδας και η διέξοδος προς Θεσσαλία. Είναι σημαντικός γεωγραφικός κόμβος, αναξιοποίητος και ανεκμετάλλευτος. Τα ιστορικά μας μνημεία και οι φυσικές ομορφιές του νομού μας, με κατάλληλη προβολή και ανάδειξη, θα φέρουν τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας. Η αναξιοποίητη λίμνη Πουρναρίου, μπορεί να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό, όλους του μήνες του χρόνου. Η τουριστική και αθλητική αξιοποίηση του Αράχθου, της Λίμνης Πουρναρίου και του Αμβρακικού Κόλπου, είναι εφικτή και σίγουρα θα αποτελέσει μια αξιόλογη πηγή πλούτου για όλους τους κατοίκους του δήμου μας και όλων των όμορων δήμων της Άρτας και εκείνων της περιοχής του Αμβρακικού. Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλές άλλες χαρακτηριστικές ιδέες, αλλά αυτές πρέπει πρώτα να ιεραρχηθούν, μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Αρταίων, από τον συνδυασμό μας και τότε θα δημοσιοποιηθούν.

Είστε βέβαιος για τη νίκη;

Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος για αυτό, γιατί είναι μονόδρομος, ώστε να ξαναβρεί το δρόμο του ο δήμος μας.

Πώς κρίνετε την μέχρι σήμερα διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, όλων των συνδυασμών;

Κινήθηκε σε πολιτισμένα επίπεδα και δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει μέχρι την ώρα της κάλπης.

Θέλετε κάτι άλλο να πείτε και με τις ερωτήσεις μας, δεν σας δώσαμε την ευκαιρία να το κάνετε;

Θα πω το αυτονόητο! Ψηφίζουμε για τον τόπο μας, για το δήμο μας, για όλους μας, και αυτό τα λέει όλα. Θα πρέπει οι πολίτες να πάνε στην κάλπη και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.  Σας ευχαριστώ!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top