Οι σκέψεις – ευλογίες της Κομισιόν για την υλοποίηση σιδηροδρομικών έργων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο τη μείωση των αεροπορικών δρομολογίων μικρών αποστάσεων (π.χ. Ιωαννίνων – Αθήνας, Ακτίου – Αθήνας κ.α.), ευνοεί την Ελλάδα, η οποία επιπλέον έχει ένα από τα πιο αραιά δίκτυα σιδηροδρόμων στην Ευρώπη.

Βέβαια για την Ήπειρο, το μεγάλο μειονέκτημα για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής, είναι η χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού και η έλλειψη μεγάλων αστικών κέντρων.
Όμως στην περιφέρεια Ηπείρου λειτουργεί λιμάνι που ενώνει τη χώρα μας με την Ευρώπη (Ηγουμενίτσας) και δύο μεγάλες οδικές αρτηρίες (Εγνατία και Ιόνια Οδός), που ενώνουν την Ήπειρο με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Όμως η απρόσκοπτη  και άνετη μετακίνηση επιβατών, επιτυγχάνεται μόνο με σιδηροδρομική σύνδεση.
Για να επιτευχθεί αυτή η σύνδεση, χρειάζεται χρόνος ωρίμανσης και μελετητική προετοιμασία.
Η συγκυρία ευνοεί κάτι τέτοιο, μιας και η Ευρώπη επιδιώκει την επιστροφή του σιδηροδρόμου με κάθε τρόπο και σε κάθε χώρα.
Διότι μια σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής μας, θα ανοίξει το δρόμο για τη σύνδεση με Αλβανία και κατ’ επέκταση με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου.
Μακρινός στόχος, αλλά η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, ώστε κάποτε και στην Ήπειρο να «σφυρίξει» τρένο, καθόσον η νέα σιδηροδρομική μανία της Ευρώπης, ιδιαίτερα μας βολεύει.

Λ.Σ.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top