Πριν από κάποια χρόνια, έως αρκετά χρόνια, τα κτίρια που στέγασαν το Πρωτοδικείο Άρτας και την Εισαγγελία, στην οδό Μανέγα, κρίθηκαν ακατάλληλα, δημιουργώντας σοβαρότατο πρόβλημα στέγασής τους σε άλλο χώρο.

Η αντίδραση της τότε κυβέρνησης, ήταν μια προσωρινή επιλογή (έτσι τη βάπτισαν) μεταφοράς τους, στα παραποτάμια, σε ένα σχεδόν προκάτ κτίριο.

Οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, ήταν αντίθετες σε αυτή την επιλογή, αλλά… χλιαρές.

Οι δικηγόροι της Άρτας κήρυξαν τότε απεργία διαρκείας και… άντεξαν κάποιους μήνες (2-3 αν θυμόμαστε καλά) υποχωρώντας στην εν λόγω προσωρινή λύση.

Τότε ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και ΜΟΝΟ ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ τάχθηκε εναντίον αυτής της υποχώρησης, με το σκεπτικό ότι: «ουδέν μονιμότερο το προσωρινού…».

Όπως και έγινε!

Πέρασαν από τότε πάρα πολλά χρόνια, η λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας στα παραποτάμια, αποδείχτηκε προβληματική, όχι μόνο για τους δικηγόρους και τους εργαζόμενους, αλλά και για όλους τους πολίτες της περιοχής μας.

Η στάση τότε του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» προκάλεσε ακόμη και τις αντιδράσεις του Σωματείου Δικαστικών Υπαλλήλων Άρτας, το οποίο Σωματείο και δημόσια εκτόξευσε και απειλές εναντίον μας, με τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο να τηρεί σιγήν ιχθύος και με ΟΛΟΥΣ τους τότε τοπικούς άρχοντες, να νίπτουν τα χείρας τους.

Δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε!

Θα ανοίξουμε τα αρχεία της εφημερίδας μας, τα οποία δεν «συμβουλευτήκαμε» για τη σύνταξη αυτού του κειμένου.

Διότι αν τότε που προέκυψε το πρόβλημα, δεν υποχωρούσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Άρτας και συνέχιζε τη απεργία διαρκείας που είχε ξεκινήσει γι’ αυτό το θέμα, αξιώνοντας ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, είτε στο στρατόπεδο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ή κάπου αλλού, δεν θα επιλέγονταν τα παραποτάμια, σαν προσωρινή λύση.

Θα υποχρεώνονταν η κυβέρνηση να δώσει λύση, για άμεση ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου, στην ανάγκη προχωρώντας σε πρώτη φάση, σε ανακαίνιση του παλιού, επί της οδού Μανέγα, μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος.

Σήμερα όλοι «ψάχνονται» και ΟΛΟΙ «σκούζουν» για αυτό το θέμα, λες και προέκυψε πρόσφατα, λες και κανείς δεν φέρει ευθύνη, για τη στάση που τήρησαν τότε που προέκυψε το πρόβλημα και που η λύση ήταν περισσότερο εφικτή, από ότι είναι σήμερα.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

Go to top