Φοβού τους έλληνες πρωθυπουργούς και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις δίνοντας.

Όπως αυτή του σημερινού πρωθυπουργού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ο οποίος, εν μέσω καύσωνος και καλοκαιριού έδωσε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά του χρόνου που λήγει η θητεία της σημερινής κυβέρνησης κι ακόμη ότι δεν θα γίνει ούτε ανασχηματισμός και όλοι να προγραμματίσουν απροβλημάτιστα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Μια διαβεβαίωση που προσκρούει από κάθε άποψη στην κοινή πολιτική λογική.
Έρχεται ένας χειμώνας ιδιαίτερα δύσκολος, λόγω της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας που την συνοδεύει, της επανέκκρηξης της πανδημίας και του πολέμου της Ουκρανίας και ο πρωθυπουργός «διαβεβαιώνει» ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.
Τα ίδια ακριβώς έλεγε το καλοκαίρι του 1996, μήνα Ιούλιο και ο τότε πρωθυπουργός ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, φορώντας βερμούδα, και στα τέλη Αυγούστου προκήρυξε πρόωρες εκλογές και εντός των αυστηρών χρονικών ορίων που επέτρεπε ο νόμος, για τις 22 Σεπτεμβρίου 1996. Μήπως θα επαναληφθεί η ιστορία και με τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;
Πάντως δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι εκλογές έρχονται και πολύ σύντομα.
Καθόσον οι ρητές και κατηγορηματικές πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, καταλήγουν τελικά σε πρόωρες εκλογές.

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top