Στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης το Α και το Ω κάθε συνδυασμού είναι ο επικεφαλής.

Οι συνδυασμοί και οι δημοτικές παρατάξεις δεν λειτουργούν με κάποιο ιδεολογικό πρίσμα.

Δεν λειτουργούν όπως τα κόμματα, δεν είναι θεσμός όπως τα κόμματα.

Έχουν «δικό» τους καθεστώς!

Ο επικεφαλής πρέπει να είναι… γκισέμι, να είναι αποδεδειγμένα οδηγός, αρχηγός, ικανός, επιδέξιος και αξιόπιστος.

Ο σημερινός Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, από την πρώτη φορά που διεκδίκησε το Δήμο Αρταίων, επέλεγε συνεργάτες και για το ψηφοδέλτιό του… γκισέμια, όχι μόνο για να ταιριάζουν τα χνώτα τους, αλλά και για να «οδηγούν» με τη σειρά τους, εκείνους που τους εμπιστεύονται την ψήφο τους.

Ο Χρ. Τσιρογιάννης ακούμπαγε σε… γκισέμια και στη συνέχεια και σε κάθε ευκαιρία τα ανανέωνε και έτσι έγινε «παντοδύναμος».

Αυτό δεν ήταν τυχαίο, ήταν τακτική, γι’ αυτό και διαθέτει μια ισχυρότατη ομάδα, που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει ανίκητη.

Σε αντίθεση με κάποιους αντιπάλους του, που χρησιμοποιούσαν τους συνεργάτες τους και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τους, σαν… γκαμήλια!

Για να τους κουβαλάνε αγόγγυστα ψήφους και την επόμενη των εκλογών, να τους αγνοούν ή και να τους απαξιώνουν.

Η παραπάνω εισαγωγή είναι απαραίτητη για αυτά που θέλουμε να πούμε στη σύνεχεια.

Την περασμένη Τετάρτη οι επικεφαλής δύο συνδυασμών της αντιπολίτευσης, η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, εντελώς αιφνιδιαστικά, έδωσαν συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας συνεργασία για να «χτυπηθεί» ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, τονίζοντας μάλιστα με έμφαση ότι δεν είναι «παντοδύναμος».

Και καλούν συστράτευση και συμπόρευση, για να καταληφθεί το «Κάστρο» του Δήμου Αρταίων.

Καλούν στρατιώτες - εθελοντές, υπό την «καθοδήγησή» τους για να κερδίσουν τον «παντοδύναμο» Τσιρογιάννη, χωρίς να λένε υπό ποία ηγεσία (με ποιο γκισέμι), χωρίς να αιτιολογούν πειστικά αυτή την κίνησή τους, χωρίς σχέδιο και στρατηγική για την κατάληψη της δημοτικής εξουσίας.

Σαν να λένε ελάτε μαζί μας, για να «φάμε» τον Τσιρογιάννη και μετά βλέπουμε τι και πως θα κάνουμε.

Δηλαδή ψάχνουν για νέα… «γκαμήλια»!

Κι αυτό το εννοούμε!

Καθόσον και οι δύο, και η Τζένη Ταπραντζή και ο Γιάννης Παπαλέξης, αγνόησαν εκείνος που συμπορεύτηκαν μαζί τους, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Γι’ αυτό στο πάνελ της συνέντευξης ο Γιάννης Παπαλέξης ήταν ΜΟΝΟΣ και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, στο σύνολό τους, ήταν απόντες.

Γι’ αυτό και η Τζένη Ταπραντζή ήταν με τους δημοτικούς της συμβούλους, αλλά ΜΟΝΟ με αυτούς.

Και τίθεται το ερώτημα: Αφού οι δικοί σας δεν σας εμπιστεύονται, εσείς απευθύνεστε σε άλλους;

Αν πραγματικά οι δύο τους ήθελαν να συγκροτήσουν ένα αντιΤσιρογιαννικό μέτωπο, θα έπρεπε να ακολουθήσουν τους κανόνες που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως, το να καλέσουν, ο καθένας τους, χωριστά, τη δημοτική τους ομάδα, διευρυμένη, στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό, με τα άτομα που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό τους και να συζητήσουν και να συναποφασίσουν για αυτό το ζήτημα, το ζήτημα της συνεργασίας. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ούτε καν ενημερώθηκαν για την κίνησή τους, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πλήρης απαξίωση των δικών τους ανθρώπων. Αν είναι δυνατόν!

Πάμε παρακάτω.

Στις προηγούμενες εκλογές  η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ είχε επίσημα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ του ΠΑΣΟΚ. Την οποία στήριξη και την ΕΠΙΖΗΤΗΣΑΝ και μετά χαράς την ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ.

Τα δύο αυτά κόμματα, δεν θα έπρεπε, έστω και για τους τύπους, να ενημερωθούν για αυτή την κίνησή τους;

Ούτε αυτό έγινε!

Ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους «ποιος» από τους δύο θα είναι επικεφαλής «αυτής της κίνησης» και ΚΑΘΑΡΗ απάντηση δεν πήραν.

Και για να μην τους αδικούμε είπαν ότι οι ίδιοι δεν «καίγονται» να είναι επικεφαλής, αλλά δεν θα δεχτούν και κάποιον… ουρανοκατέβατο!!!

Και από πού να τον… περιμένουν; Από τυχερή σακούλα;

Διότι αν πράγματι δεν νοιάζονταν για την αρχηγεία, θα έπρεπε «ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ» να το πούνε, κάτι που δεν το κάνανε.

Εμείς πιστεύουμε ότι και οι δύο τους νοιάζονται και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο!

Όμως η διαφορά τους με τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, είναι ότι αυτοί ψάχνουν για… «γκαμήλια», για να τον αντιμετωπίσουν, ενώ ο Δήμαρχος ήδη «τρέχει» με… «γκισέμια»!!!

Και για τους δημότες - πολίτες και ψηφοφόρους δεν προκύπτει δίλημμα για τις προτιμήσεις τους και για τις επιλογές τους, την ώρα της κάλπης.

 

Β.Σ. 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top