Δημοσκόπηση «αφύπνισης» για εκείνους που συνέβαλαν στην αλλαγή χρήσης του ΞΕΝΙΑ της Άρτας, από ξενοδοχειακή μονάδα, σε... Κέντρο Πολιτισμού κλπ, αποτελεί το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ της Άρτας, που πραγματοποιήθηκε από την κορυφαία δημοσκοπική εταιρεία Κάπα Research, από 5 – 8 Δεκεμβρίου 2022, σε δείγμα 514 ατόμων, αριθμός διπλάσιος, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, από τον απαιτούμενο για ένα πιο ασφαλές αποτέλεσμα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, το δείγμα κυμαίνεται από 1000 – 1200 άτομα.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης το 63% ζητάει την τουριστική αξιοποίησή του, έναντι 33% για άλλες χρήσεις.

Και το ποσοστό αυτό είναι τουλάχιστον κατά 10% μεγαλύτερο, καθόσον αρκετοί από τους ερωτηθέντες προέρχονται από τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ στο Δήμο Αρταίων,  οι κάτοικοι, σχεδόν στο σύνολό τους, είναι υπέρ του ΞΕΝΙΑ όπως παλιά.

Ακόμα το 80% των ερωτηθέντων, το οποίο και αυτό είναι αρκετά μεγαλύτερο, για τους λόγους που προαναφέραμε, ζητούν την εκ νέου προσφυγή στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), με νέο φάκελο, ώστε να αλλάξει η προηγούμενη απόφασή του, που «ενταφιάζει» το χώρο του ΞΕΝΙΑ και του Κάστρου, για αχρείαστες, για την τοπική κοινωνία, χρήσεις.

Σημειώνουμε ότι αυτή η δημοσκόπηση έγινε και για λογαριασμό Πρωτοβουλίας Αρτινών Πολιτών, που τα τελευταία χρόνια παλεύει προς αυτή την κατεύθυνση της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, ενός προβλήματος που ΣΙΓΟΥΡΑ θα είναι και ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα δημοσιεύσουμε το 2ο μέρος της δημοσκόπησης της Κάπα Research, που αφορά τη μέτρηση της κοινής γνώμης για τα τοπικά προβλήματα, την αποτελεσματικότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής και την πρόθεση ψήφου για τους πιθανούς υποψηφίους δημάρχους Αρταίων όπως αυτοί καταγράφονται ή ψιθυρίζονται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top