Όλη η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης και μόνο η Άρτα κάνει το αντίθετο.
Σε όλη τη χώρα «βρέχει»… τουρισμό κι εμείς κρατάμε ομπρέλα.
Είμαστε η μόνη ελληνική Περιφερειακή Ενότητα που καταγράφει «ΜΗΔΕΝ» τουρισμό, από τότε που απελευθερώθηκε, μέχρι και σήμερα.
Σε όλη την Ελλάδα πασχίζουν να ανακαλύψουν πηγές τουριστικών εσόδων κι εμείς, τις σπάνιες που διαθέτουμε, τις αχρηστεύουμε.
Λόγω κάποιων πολιτικών ιδεολογιών, λόγω κάποιων κομματικών αγκυλώσεων, που θεοποιούν τον κρατισμό, τορπιλίζοντας κάθε προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και της κοινωνίας μας.
Στο Καρπενήσι, στα Τρίκαλα, στην Ξάνθη, στο Μεσολόγγι, στην Πρέβεζα, σε κάθε περιφέρεια της επικράτειας, αξιοποιούνται τουριστικά, ακόμα και οι… στάβλοι και στην Άρτα αχρηστεύουμε ακόμη και τα τουριστικά φιλέτα, όπως το ΞΕΝΙΑ, άκουσον - άκουσον, για πολιτιστικά στέκια.
Όλα τα εμβληματικά και διατηρητέα κτίρια της χώρας, σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις της χώρας, γίνονται ξενοδοχεία κι εμείς κλείνουμε ξενοδοχεία, όπως το ΞΕΝΙΑ!
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Τέτοιοι είμαστε, τέτοια πόλη μας αξίζει;
Από 4η που ήταν η Άρτα στο κατά κεφαλή εισόδημα, το 1974, καταλήξαμε υπό το μηδέν στον τομέα της ανάπτυξης, καταλήξαμε η πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας.
Συμβιβαστήκαμε; Ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα, κομματικά παρωπιδάτους να διαφεντεύουν τις τύχες μας;
Εμείς λέμε «ΟΧΙ» ακόμα κι αν χαρακτηριστούμε «γραφικοί», ακόμα κι αν συνεχίσουν να μας «λασπώνουν» και να μας απαξιώνουν.
Τουλάχιστον θα αντισταθούμε!!!
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top