Μετά την αναμενόμενη παραίτηση του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, από τη διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων, ως υποψήφιος δήμαρχος, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό και με την αντίστοιχη αποχώρηση της ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, που προηγήθηκε της πρώτης, η Κεντροαριστερά της περιοχής μας αυτοδιοικητικά «αυτοκτονεί».

Με πολιτικά ηθικούς αυτουργούς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ Άρτας.

Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ,  με στήριξη τώρα της υποψηφιότητας του ΠΑΝΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, τοπικά είναι… ανεπαρκής, αλλά και επικίνδυνα εγκλωβισμένη σε μια μικρή ομάδα στελεχών, με «ομπρέλα» την ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, γεγονός που προκαλεί και πολλά προβλήματα συνοχής.

Η δε συγκρότηση ψηφοδελτίου δεν είναι απλά δύσκολη, αλλά… απίθανη, αν βέβαια γίνεται λόγος για ψηφοδέλτιο διεκδίκησης του Δήμου ή απλής καταγραφής της κομματικής δύναμης.

Για πρώτη φορά η Κεντροαριστερά κινδυνεύει να μην έχει παρουσία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, από λάθη, παραλείψεις και μικροπολιτικές μικροψυχίες.

Αυτό έγινε αντιληπτό από στελέχη αυτών των κομμάτων, αλλά οι όποιες προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση σύγκλισης και εκλογικής συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, μέχρι στιγμής ήταν ατελέσφορες.

Όμως υπάρχουν περιθώρια, ακόμα και τώρα, που όλα είναι… «μαύρα»!

Εκείνοι που πιστεύουν ότι η τοπική Κεντροαριστερά, πρέπει να βρεθεί ενωμένη στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο τη συστράτευση και τη λειτουργική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη διεκδίκηση του Δήμου Αρταίων.

Αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλούς δήμους της χώρας, στους οποίους, οι τοπικές κοινωνίες επέβαλαν τις θελήσεις τους, στα κόμματά τους.

Με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων τον ΠΑΝΟ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιο ότι αυτοδιοικητικά θα βρεθούν στο… περιθώριο, θα παροπλιστούν για πάρα πολλά χρόνια.

Και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, στην περίπτωση της ΤΖΕΝΗΣ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ, επιεικώς, ήταν κατώτερος των περιστάσεων και αυτό δεν οφείλεται σε μια απλή πολιτική αστοχία ή ανωριμότητα, οφείλεται σε μικρόψυχες συμπεριφορές προσώπων, που… προβληματίζουν για τις πραγματικές επιδιώξεις τους.

 

Λ.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top