Αν δεχτούμε ότι ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημοτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες είναι «υπηρέτες του λαού», η περίπτωση συνδημότη μας και πολίτη, που μας έγινε γνωστή, αποδεικνύει ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Άρτας, αποτελεί εξαίρεση αυτού του «κανόνα».

Πιο συγκεκριμένα:

Στον οικισμό των Κωστακιών και σε μικρό οικόπεδο εντός σχεδίου, ενός ανάπηρου, φτωχού και πατέρα δύο παιδιών που σπουδάζουν σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια, με ότι αυτά συνοδεύουν τα συγκεκριμένα άτομα, μια ωραία πρωία, χωρίς καμιά προειδοποίηση και πριν από 8 χρόνια περίπου (2015), «φύτρωσε» στην πρόσοψη αυτού του οικοπέδου, λυόμενη κατασκευή, μέρος της οποίας βρίσκεται και εντός του οικοπέδου.

Ο άνθρωπος τα έχασε, διαμαρτυρήθηκε και από κανέναν και από καμιά Αρχή δεν βρήκε το δίκιο του. 

Βρήκε… κατανόηση χωρίς αντίκρισμα και προτροπή να διεκδικήσει δικαστικά το δίκιο του, όπως τελικά και έκανε.

Όμως σε αυτόν τον τόπο, το συμφέρον των πολλών υπερτερεί εκείνου του ενός!

Και αυτό ακούγεται λογικό, αλλά πότε;

Όταν δεν υπάρχει άλλη λύση και στην περίπτωση υπάρχουν πολλές.

Υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις ιδιωτών, που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτό το λυόμενο, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

Αμ δε!

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α. κωφεύει. Κωφεύει και ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ.

Και το θύμα αυτής της ιστορίας, ο Ε.Β., αναζήτησε δικαστικά το δίκιο του και δεν το βρήκε ακόμα.

Μπλέχτηκε στον λαβύρινθο και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και ανεβαίνει «Γολγοθά», που δεν τιμά το Δήμο Αρταίων και τον Δήμαρχο που είναι και πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Αλλά στην περίπτωση το δίκιο αυτού του ανθρώπου… «βγάζει μάτι» και το άδικο εκείνων που δεν το βλέπουν επίσης «βγάζει μάτι».

Μερικά μόνο στοιχεία θα επικαλεστούμε για να σας πείσουμε.

 

ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ:

Στις 11/12/2019 ενώπιον του Πταισματοδίκη Άρτας κου Ηλία Τσουκαλή και της γραμματέας κας Μαρίας Μάρκου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α. και Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ έδωσε όρκο για αυτό το θέμα και κατέθεσε: «… Ο επίμαχος οικίσκος είναι εντός ορίων οικισμού και σε δημοτική έκταση, με βάση τα τοπογραφικά και τις εγκεκριμένες μελέτες κ.λ.π., κ.λ.π.»!

Στις 19/1/2021 και μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου και θύματος αυτής της ιστορίας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων, με υπογραφή του Αντιδημάρχου κου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΗΚΑ, γίνεται γνωστό ότι: «… Στην περιοχή υπάρχει διανομή του 1935 και τροποποίηση του σχεδίου διανομής από τα οποία ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ…».

Ποιος λέει ψέματα, ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος;

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ:

Με την με αριθμό 25/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άρτας, «… ορίζει ότι ο οικίσκος που έχει τοποθετηθεί από Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Άρτας, τμήμα αυτού είναι παράνομο, διότι βρίσκεται στο οικόπεδο του (Ε.Β.) …»! και την υποχρεώνει «να προβεί στην αφαίρεση του οικίσκου».

Άρα η Δ.Ε.Υ.Α.Α. παρανομεί και επιμένει να παρανομεί!

 

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ!

Η περίπτωση είναι πάρα πολύ σοβαρή, όσο κι αν αυτό δεν φαίνεται, με την πρώτη ματιά.

Και δεν αφορά μόνο τον Ε.Β., αλλά και όλους τους κατοίκους, πέριξ του οικοπέδου του.

Διότι στον εν λόγω οικίσκο, υπάρχει μηχανισμός συγκέντρωσης και μεταφοράς λυμάτων της περιοχής, που σημαίνει δυσοσμίες σε κατοικημένη περιοχή, βλαβερά αέρια ρύπων, που επηρεάζουν το ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα και κυρίως προκαλούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.

 

Για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, οι βλάβες είναι σοβαρές και απάνθρωπες, διότι:

1. Με τη τοποθέτηση του εν λόγω οικίσκου, μειώνεται η πρόσοψη του οικοπέδου, από 12.5 σε 8.5 μέτρα, με συνέπεια να έχει χάσει την αρτιότητά του και να μην μπορεί να οικοδομηθεί.

2. Μειώθηκε και απαξιώθηκε η αγοραστική αξία του οικοπέδου.

3. Γίνεται επικίνδυνη η πρόσβαση, λόγω της μειωμένης ορατότητας, εξαιτίας του οικίσκου.

4. Δεν μπορεί να πωληθεί ή  να δοθεί για αντιπαροχή ή να οικοδομηθεί, λόγω των προαναφερόμενων αιτιών.

Και το πιο σοβαρό: Η μελέτη του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Α. προβλέπει ότι το αντλιοστάσιο - οικίσκος πρέπει να τοποθετηθεί εκτός του ορίου του οικισμού Κωστακιών και σε απόσταση 40 μέτρων, από τα όρια του οικισμού, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ!

Και εδώ η Δ.Ε.Υ.Α.Α. παρανομεί!

 

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δήμαρχε ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, με όλα τα προαναφερόμενα, αν συνεχίζεις να πιστεύεις - όπως συνήθως λες - ότι «Ο Δήμος είναι πρόθυμος να συνδιαλέγεται, αφού μέλημά μας είναι η επίλυση των διενέξεων και γενικότερα η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ», χωρίς καμιά χρονοτριβή, δώσε λύση στο πρόβλημα του Ε.Β., γιατί η Δ.Ε.Υ.Α.Α., στην οποία είσαι και πρόεδρος, παρανομεί και πολύ απάνθρωπα.

Οκτώ χρόνια ο Ε.Β. τρέχει έναν «μαραθώνιο». Πλήρωσε και πληρώνει τα «μαλλιά της κεφαλής του» και λύση δεν βρίσκει. Αυτό δεν είναι απάνθρωπο;

Δώσε λύση εκτός δικαστικών αιθουσών και γραναζιών της γραφειοκρατίας.

Ο Δήμαρχος δεν δικαιούται να αδικεί!!!

Και στην περίπτωση βρίσκεσαι εν αδίκω!!!

 

Υ.Γ.: Αυτού του είδους τα έργα γίνονται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Αν φτάσει στους αρμόδιους η συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως δήμαρχε να προκύψουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Σκέψου το και αυτό!

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top