Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε τη στήριξή του στην ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ για το Δήμο Αρταίων.

Και για πρώτη φορά στην τοπική ιστορία της Αριστεράς, ο συνδυασμός που είχε τη στήριξή του πέρασε στον 2ο γύρο συγκεντρώνοντας και το εκπληκτικό ποσοστό του 42%.
Κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κα Ταπραντζή και με λίγη τύχη και αν είχαν αποφευχθεί κάποια λάθη και κάποιες «συντροφικές» τρικλοποδιές, ενδεχομένως να είχε κερδίσει και τις εκλογές.
Αυτή όμως την επιτυχία της κάποιοι «σύντροφοι», ποτέ δεν την παραδέχτηκαν, ποτέ δεν την αναγνώρισαν.
Αντίθετα μάλιστα, την επόμενη εκείνων των εκλογών, μια μικρή ομαδίτσα υπό την ομπρέλα της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, κάνανε ότι μπορούσαν να προκληθεί ένα μικροεπεισόδιο και για αστείες αφορμές.
Όμως για τους πρωταγωνιστές εκείνου του επεισοδίου, ήταν λόγος… κομματικής «απομόνωσης» και «παροπλισμού» της, όπως και έγινε.
Με «κατινίστικες» συμπεριφορές, με πολιτική μιζέρια και με ανορθόδοξο τρόπο, η κα ΟΛΓΑ και η παρέα της, επιβλήθηκαν στους υπολοίπους και στους περισσότερους θα λέγαμε και το «διαζύγιο» ήρθε στη συνέχεια.
Πέρασαν από τότε 4 ολόκληρα χρόνια, η ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ και οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής της, έκαναν σκληρή αντιπολίτευση στο Δήμαρχο ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και κατ’ επέκταση και κατά της Ν.Δ., για λογαριασμό εννοείται του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιπολίτευση που δεν κάνανε ούτε η κα Γεροβασίλη, ούτε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.
Και που ουδόλως εκτιμήθηκε!
Αρχές του 2023 η κα Ταπραντζή ανακοινώνει την πρόθεση να διεκδικήσει και πάλι το Δήμο Αρταίων, για λογαριασμό εννοείται της Κεντροαριστεράς.
Μάλιστα με διάφορους τρόπους απευθύνθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, ζητώντας τη στήριξή τους.
Ακόμα έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση αυτών των δύο κομμάτων, αν υπήρχε άλλη επιλογή προσώπου, ικανή να κερδίσει το Δήμο Αρταίων.
Στη συνέχεια ανακοίνωσε 80 περίπου ονόματα υποψηφίων και ήταν έτοιμη να ανακοινώσει άλλα 30.
Και περίμενε στο… «ακουστικό» της, μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ούτε φώνη, ούτε ακρόαση.
Είδε και απόειδε η κα Ταπραντζή και απέσυρε την υποψηφιότητά της με την σκέψη, να μη γίνει εμπόδιο σε τυχόν άλλες επιλογές.
Και ήρθαν αυτές οι «άλλες» επιλογές.
Από το ΠΑΣΟΚ ο μονίμως αποτυχών υποψήφιος δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ο οποίος, εντός 48 ωρών παραιτήθηκε.
Ακολούθησε η υποψηφιότητα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ του δικηγόρου ΠΑΝΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ, ο οποίος, κι αυτός με τη σειρά του, παραιτήθηκε.
Και το τελικό αποτέλεσμα;
Πολιτικά τραγικό και για τα δύο αυτά κόμματα. Είναι τα μόνα κόμματα που για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα είναι απόντα από μια εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Αρταίων.
Και απευθυνόμαστε ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, που στην περιοχή μας τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά, σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες που καταποντίστηκαν.
Θα κατέβει με συνδυασμό η κα Αμπελογιάννη που κινείται στο 3%, έναντι του 35% του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τίθεται το εύλογο ερώτημα προς την ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και την ομαδίτσα της: ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ των… μηχανορραφιών σας σε βάρος της κας ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ;
Τι καταλάβατε και τι κερδίσατε;
Κι αν κερδίσει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, να είστε σίγουροι ότι και πάλι το συντροφικό «ανάθεμα» εσείς θα το εισπράξετε.
Κι αν χάσει, εσείς κομματικά θα χάσετε, γιατί θα είστε ΑΠΟΝΤΕΣ!
Και το χειρότερο, με αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές σας, ποιο αξιόλογο άτομο θα σας εμπιστευθεί στο μέλλον;
Ερωτήματα που σίγουρα δεν θα απαντηθούν από τους υπαίτιους αυτής της ιστορίας. Της κας Όλγας και της ομαδίτσας της.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top