Κάποιες φορές χρειάζονται συγκρίσεις για να γίνει αντιληπτό και πιστευτό το όποιο αφήγημα και ειδικότερα αυτό που ακολουθεί!

Τα δύο τελευταία χρόνια γίνονται στην Άρτα και χωρίς τελειωμό τα έργα του Open Mall (πρώτη φάση), σε 300 περίπου μέτρα επίσης της οδού «Σκουφά», με αποτελέσματα καθόλου κολακευτικά και με εύλογες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Έργο κοντά στα 2.000.000 ευρώ!
Και ακολουθούν και άλλα, του είδους, προϋπολογισμού… 15.000.000 € περίπου(!)
Κι όλα αυτά τα έργα γίνονται από μία εκ των 6 - 7 κορυφαίων κατασκευαστικών εταιριών της χώρας, που άπλωσαν τα πλοκάμια τους σε όλη την επικράτεια και «λυμαίνονται» όλα τα μεγάλα έργα, με αδιαφανείς και ελεγχόμενες διαδικασίες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και το γραφικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αυτά τα έργα κατασκευάζονται από τοπικές εταιρίες, υπό την υψηλή ομπρέλα της κορυφαίας υποτίθεται κατασκευαστικής εταιρίας και με οδηγίες και επίβλεψη από τηλεφώνου, με e-mail, με τηλεδιασκέψεις και εκ του μακρόθεν.
Πριν 30 χρόνια και επί δημαρχίας ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, με σφοδρές συντεχνιακές αντιδράσεις, με χρηματοδοτήσεις – ζητιανιά, έγιναν 45 παρεμβάσεις ανάπλασης του κέντρου της πόλης, με 45 πεζοδρομήσεις, μέσα σε δύο χρόνια, με κατασκευαστικές εταιρίες της Άρτας, ακόμα και με απλούς εργοδηγούς και με αποτελέσματα απείρως πιο εντυπωσιακά από τα σημερινά.
Παράλληλα και στο ίδιο ακριβώς διάστημα, των δύο χρόνων, και πέραν των άλλων δεκάδων μεγάλων έργων που γινόντουσαν, μαζί με τις εν λόγω 45 πεζοδρομήσεις, κατασκευάστηκε το 70% του δικτύου της Αποχέτευσης, το 100% της ριζικής αλλαγής του Δικτύου Ύδρευσης, το 70% του δικτύου Ομβρίων, το τεράστιο έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων ΔΕΗ και ΟΤΕ στην «Σκουφά» και υπό την «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» εποπτεία της Αρχαιολογίας!
Δικαιούμαστε συνεπώς να πούμε και χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι επί Κ. Βάγια, με «ΚΑΚΑ» δεδομένα, είχαμε «ΘΕΪΚΑ» αποτελέσματα και σήμερα με «ΑΡΙΣΤΑ» δεδομένα «ΚΑΚΑ» αποτελέσματα!
Ακολουθούν οι 45 προαναφερόμενες παρεμβάσεις – πεζοδρομήσεις, όπως αυτές ακριβώς δημοσιεύτηκαν και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 252/18-3-1993), για επιβεβαίωση των όσων λέμε:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top