Το ερώτημα «πόσες θητείες πρέπει να μένει στο αξίωμά του ένας δήμαρχος» είναι πάντα επίκαιρο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Κι αυτό το ερώτημα το απευθύναμε στον νέο δήμαρχο Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΣΙΑΦΑΚΑ, σε μια χαλαρή συζήτηση που είχαμε μαζί του.

Και η απάντησή του:

«Πιστεύω στην εναλλαγή προσώπων σε θέσεις ευθύνης, σε θέσεις εξουσίας. Ο Δήμος δεν πρέπει να καταλήγει σε «φέουδο» ενός προσώπου, η δημαρχία δεν είναι επάγγελμα και κανείς δεν πρέπει να «παντρεύεται» την καρέκλα του δημάρχου. Δύο θητείες είναι αρκετές για να υλοποιήσει ένας δήμαρχος το πρόγραμμά του, για να αφήσει το δικό του στίγμα. Και καλό είναι να καταλαβαίνει ο ίδιος ποτέ και γιατί πρέπει να «εγκαταλείπει». Ουδείς αναντικατάστατος».

Στην παρατήρησή μας: «Πολλοί συνάδελφοί σας υποστηρίζουν ότι τους δημάρχους τους αλλάζει ο λαός…», μας είπε:

«Είναι πρόφαση, είναι πάτημα εκείνων που πιστεύουν πως γεννήθηκαν «δήμαρχοι» ή έκαναν επάγγελμα τη δημαρχία. Δεν είμαι από αυτούς. Είμαι από εκείνους που πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί προικισμένοι αρτινοί που δικαιούνται να δοκιμαστούν στα κοινά, που δικαιούνται ρόλους προσφοράς στην τοπική κοινωνία, που δικαιούνται ανοιχτούς δρόμους για να πορευτούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η ανανέωση προσώπων δεν είναι απλά αναγκαία, αλλά και επιβεβλημένη, είναι γνώρισμα της δημοκρατίας, είναι η «υγεία» της πολιτικής»!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top