Εκεί στη Βορείου Ηπείρου, κοντά στο δάσος, υπάρχει ένας μικρός δημοτικός δρόμος που εξυπηρετεί κοντά στις δέκα οικογένειες.

Και την είσοδο αυτού του δρομίσκου (από τη Β. Ηπείρου) κάποιοι και ανεξήγητα τον έκλεισαν με 4-5 σκαλοπάτια, εμποδίζοντας έτσι τη διέλευση τροχοφόρων.
Δημότισσα μένει σε αυτόν το δρόμο, είναι υπέρβαρη, ο σύζυγός της έχει προβλήματα καρδιάς και κάθε φορά που η εν λόγω κυρία πρέπει κάπου να πάει, κατά βάση σε γιατρούς και στο νοσοκομείο, επιστρατεύονται όλοι οι γείτονες για να την ανεβάσουν στα σκαλιά.
Ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστικό όχημα δεν μπορεί να περάσει.
Ένα πρόβλημα καθημερινότητας που απαιτεί δύο μεροκάματα, για να ξηλώσουν τα σκαλοπάτια και δύο σακιά τσιμέντο για τυχόν λακκούβες που θα προκύψουν.
Αυτό το θέμα το είχε αναδείξει ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» πριν από 6-7 χρόνια.
Κι εδώ αρχίζει η ιστορία αυτών των σκαλοπατιών.
Στην πρώτη δημαρχιακή θητεία του Χρήστου Τσιρογιάννη, ο τότε ειδικός τεχνικός συνεργάτης του Δημάρχου και μηχανικός Κώστας Βήχας, κάνει επιτόπια εξέταση αυτού του προβλήματος και… «τραβάει τα μαλλιά του»!
Και αυτό το «απαράδεκτο» δεν βρήκε λύση τα επόμενα 6 χρόνια δημαρχίας Τσιρογιάννη.
Στις πρόσφατες δημοτικές αναλαμβάνει ο Χριστόφορος Σιαφάκας.
Ο οποίος κ. Σιαφάκας είχε ιδίαν αντίληψη για το πρόβλημα και μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, έστειλε αντιδήμαρχο με τεχνικό σύμβουλό του, οι οποίοι, αφού με τη σειρά τους «τράβηξαν τα μαλλιά τους», και αναφώνησαν… «απαράδεκτο», υποσχέθηκαν ταχεία επίλυση.
Σε κάποιες σχετικές ενοχλήσεις μας, μας δικαιολογήθηκαν, την πρώτη φορά: «Ψάχνουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς!!!», ενώ πρόκειται για αναγνωρισμένο δημοτικό δρόμο και τη δεύτερη φορά: «Χρειάζεται μελέτη»!!!
Μελέτη για να ξηλώσουν 5 σκαλοπάτια και για να ρίξουν δύο σακιά τσιμέντο.
Αν για τέτοια μικροπροβλήματα δεν βρίσκουν λύσεις, θα βρούνε για τα μεγάλα προβλήματα;;;
Αν σε αυτό το δρόμο χαθεί κάποια ζωή εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης αδιαφορίας, γνωρίζουν τις συνέπειες και τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι του Δήμου μας;
Μάλλον όχι! Απόλυτη αδιαφορία!!!

Δήμαρχε «τράβα αυτιά»!

 

«Π»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top