Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ έβαλε ως πρωταρχικό του στόχο, την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των δύο δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Αρταίων ΔΕΥΑΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης) και ΑΔΑΕ ΟΤΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης), αναθέτοντας την προεδρία τους σε άτομα του «επιχειρείν», απαλλαγμένα από ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και… δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες και συνταγές.

Στη ΔΕΥΑΑ τοποθέτησε Πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ, με τεχνοκρατικές γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και με νοοτροπίες προσαρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις του πολίτη και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας.
Μια υπέρβαση του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ, χωρίς προηγούμενο, καθόσον την προεδρία αναλάμβαναν πάντα οι εκάστοτε δήμαρχοι, με αποτέλεσμα, ο ρόλος τους να είναι περισσότερο τυπικός έως και διακοσμητικός, παρά δημιουργικός και αποτελεσματικός.
Η ΔΕΥΑΑ είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός και μονοπωλιακός φορέας της περιοχής μας και ήταν μεγάλο λάθος όλων των προηγούμενων δημάρχων που κρατούσαν την Προεδρία του, αντί να την παραχωρήσουν σε κάποιον άλλο, πιο ειδικό, πιο ικανό, πιο διαθέσιμο.
Δημαρχιλίκι και Προεδρία στη ΔΕΥΑΑ, ήταν «δύο μεγάλα καρπούζια», σε μια… «μικρή μασχάλη».
Τα πρώτα δείγματα γραφής από αυτή την υπέρβαση του νυν Δημάρχου, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και όταν έρθει η ώρα του απολογισμού, «θα τρίβουν τα μάτια τους» εκείνοι που κατέκριναν αυτή την πρωτοπόρα και καινοτόμα απόφασή του.
Στην άλλη δημοτική επιχείρηση, στην ΑΔΑΕ ΟΤΑ, η προεδρία ανατέθηκε στον δημοτικό σύμβουλο ΝΙΚΟ ΚΕΦΗ καταξιωμένο επιχειρηματία, με «ανοικτά μυαλά», εργατικό, μεθοδικό και με προσεγγίσεις  πολυεπίπεδες αναπτυξιακής στόχευσης και εκμετάλλευσης όλων των δυνατοτήτων και προοπτικών της επιχείρησης, προς αυτή την κατεύθυνση.
Τον πρώτο χρόνο και για να κυριολεκτούμε, τους πρώτους μήνες, «ζωντάνεψαν» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, τόσο ο χώρος του Εκθεσιακού Κέντρου, όσο και του Παραποτάμιου Πάρκου, ενώ συντάσσεται Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το 2025 – 2028, με ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας.
Σύντομα επίσης θα έχουμε θετική εξέλιξη και σε ένα πολύ σοβαρό θέμα καθημερινότητας που δεν είναι της στιγμής να το αναφέρουμε.
Η ΑΔΑΕ ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια, υπολειτουργούσε, σε βαθμό απόλυτης εγκατάλειψης.
Είχε μόνο έναν Διευθυντή, τον φίλο Γιώργο Μπόνια, που προσελήφθη από τον αείμνηστο δήμαρχο Κώστα Βάγια.
Και τα τελευταία χρόνια έμεινε ολομόναχος, υπηρετώντας καθήκοντα διευθυντή, υπαλλήλου, γραφιά, ταμία, προμηθευτή, κλητήρα και… καθαρίστριας και ακριβολογούμε.
Εκεί είχε καταντήσει η ΑΔΑΕ ΟΤΑ!
Η σημερινή Διοίκηση και ο πρόεδρός της ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΗΣ κάλυψαν κάποιες αναγκαίες θέσεις… «με μπλοκάκι» (αν είναι δυνατόν) και ελπίζουν να τους δοθεί, από το Κράτος, η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, για να μπορέσει να ανταποκριθεί η επιχείρηση στις υποχρεώσεις της και στους στόχους της.
Η ΑΔΑΕ ΟΤΑ πρέπει άμεσα να στελεχωθεί, ώστε οι δράσεις της να μην περιορίζονται μόνο στη διεξαγωγή της δημοτικής εμποροπανήγυρης, αλλά σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της.
Τέλος νοιώθουμε την ανάγκη να αναφερθούμε στις εν λόγω δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου μας, γιατί ο «πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά» και πρέπει να τον «υπερπηδήσουν»!

Β.Σ.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top