Δεν ξανάγινε στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι της Άρτας και όλης της Ελλάδας.

Επιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Αρταίων, υπό την κατά φαντασίαν διωκόμενη ηγεσία του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, τίμησε το ρόλο της και την αποστολή της και άρχισε να στέκεται στο «ύψος των περιστάσεων»!
Σε βαθμό που πρέπει να αρχίσουμε εμείς οι αρτινοί να… «κορδωνόμαστε»!!!
Αντιπολίτευση πρωτόγνωρη, άτεγκτη και προπαντός αποτελεσματική.
ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ γιατί αφού έλεγξε εξονυχιστικά το πάρε-δώσε του Δήμου Αρταίων στο πεδίο των εργολαβιών, των κατασκευών και των προμηθειών, αφού το «τσεκάρισε» και το βρήκε διάφανο και «γάργαρο νερό», προχώρησε στον έλεγχο των προσλήψεων εργαζομένων, σαν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ νομιμότητας, όλων αυτών των… «καρχαριών» που «λυμαίνονται» τα ταμεία του Δήμου μας, αυτών των «χρυσοπληρωμένων», σε βάρος της καμπούρας των δημοτών. Και, ώ του θαύματος, ανακάλυψε… «καμένη γη». Προσλήψεις εγκληματικές, παράνομες, εξωπραγματικές. Χωρίς Πιστοποιητικά Τσιρογιαννικών Φρονημάτων, χωρίς… «πονησιάρας» προσόντα, χωρίς επιβεβαιωμένες… Σιαφακαλλιεργίες, βρέθηκαν να κυκλοφορούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Απύθμενο θράσος!
Στηλίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την παράταξη του πρώην δημάρχου, κοινοποίηση στις «ημέτερες πρόθυμες γραφίδες» της, δημοσιότητα και… ΤΡΟΛαλά, ΤΡΟΛαρία!
ΑΤΕΓΚΤΗ, γιατί η αντιπολίτευσή μας, δεν κάνει «μισές δουλειές». Όσες αναλαμβάνει τις… «ολοκληρώνει». Μετά τις σχετικές καταγγελίες της, «σφράγισε», και την… εντολή, προς την τοπική Επιθεώρηση Εργασίας. Νοικοκυρεμένα πράγματα (!!!).
Άνθρωποι του μόχθου και.. «παιδιά της πλύστρας» δεν έχουν θέση στο πρώην Τσιρογιαννόκαστρο!
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, γιατί η Επιθεώρηση Εργασίας «συμμορφώθηκε» ως προς τα υποδείξεις (χωρίς εισαγωγικά) της… «αγίας» Τσιρογιαννοπαρέας και ανταποκρίθηκε δεόντως! Έκανε ελέγχους στους διαδρόμους και μέχρι τα υπόγεια του Δημαρχείου μας, έγραψε, κατέγραψε και… απήλθε!
Επιτέλους «αντιπολίτευση»!
Και αυτή τη φορά δεν θα την πληρώσουν οι «μαρίδες», εργολάβοι, προμηθευτές, κατασκευαστές και λοιποί, αλλά οι «καρχαρίες», εκείνες και εκείνοι που τόλμησαν να «σηκώσουν» το μπόι τους, στον «γίγαντα» πρώην δήμαρχο Αρταίων, χωρίς δήλωση μετάνοιας.
Και αυτή τη φορά αποθεώνονται εκείνα που τα περιθωριοποιούν οι «λαθρεπιβάτες» κάθε μορφής εξουσίας, καλή ώρα σαν τον Σιαφάκα.
Αποθεώνεται η (θεσμική) ρουφιανιά, η εκδικητικότητα, η εχθρότητα, η πολιτική κατωτερότητα και αναδεικνύεται η ανθρώπινη κομπλεξικότητα!
Και μια μικρή λεπτομέρεια. Οι συλληφθέντες «κακοποιοί» μεροκαματιάρηδες, εθελοντικά δούλευαν, δεν πληρώνονταν, με την ελπίδα κάποια στιγμή να νομιμοποιηθούν. Αλλά οι «κέρβεροι» της νομιμότητας, με δύο μισθούς ο καθένας τους, από το Δημόσιο και σπανίως πηγαίνουν στην δουλειά τους, δεν ανέχονται τζαμπατζήδες στο σινάφι τους.
Μάλιστα όταν τους «ξετρύπωσαν», υπενθύμισαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και το ύψος των προστιμάτων που πρέπει να επιβάλλει κατά του Δήμου μας, δηλαδή κατά των δημοτών.
Τουλάχιστον να ήταν Τσιρογιαννικοί, να παραβιάσουν τον… «αξιακό» τους κώδικα. Στο τζάμπα;;;
Και μια δεύτερη (μικρή) λεπτομέρεια. Οι καταγγελίες σε στυλ ρουφιανιάς και από αιρετούς είναι… θεσμική ρουφιανιά. Εξέλιξη!!!
Τελικά και λόγω προσωπικής εμπειρίας, μπορώ πλέον να υποστηρίξω ότι πολλοί αυτοδιοικητικοί χρεοκόπησαν πολιτικά, επειδή υποτίμησαν τη νοημοσύνη των απλών ανθρώπων ή υπερεκτίμησαν τη δική τους. Και σε άλλες περιπτώσεις χρεοκόπησαν γιατί εμφανιζότανε σαν αρχάγγελοι του καλού, ενώ λειτουργούσαν σαν διάβολοι του κακού!

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top