Ο Λαογραφικός Όμιλος «Τα Τζουμέρκα» στα πλαίσια της υλοποίησης του ετήσιου προγραμματισμού του και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ξεκινά την προσπάθεια προβολής πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας  με τίτλο: 

«Άρτας συνέχεια…. Πολιτισμός - Παράδοση» 

Η βασική ιδέα της δράσης είναι η σύνδεση της αναμφισβήτητης αξίας των βυζαντινών και μεταβυζαντινών  μνημείων της Άρτας με τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από το τραγούδι και το χορό. Η επίσκεψη του χορευτικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου σε χαρακτηριστικά μνημεία της περιοχής μας και η παρουσίαση παραδοσιακών χορών στα προαύλια και τα πλακόστρωτα των μνημείων, ευελπιστούμε να έχουν, μαζί με την παρουσίαση της ιστορίας του κάθε μνημείου ξεχωριστά, ένα αξιόλογο αισθητικά αποτέλεσμα. 

Στόχος μας είναι η προβολή των μνημείων και του πολιτισμού της περιοχής μας μέσα από ένα καλαίσθητο βίντεο καθώς το αποτέλεσμα της προσπάθειας θα προβληθεί από τοπικά, περιφερειακά και πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια και η αναπαραγωγή του θα αποτελέσει υλικό που θα διατίθεται σε άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους με τους οποίους ο Λαογραφικός Όμιλος συνεργάζεται και σε φορείς με σκοπό την προβολή του τόπου μας .   

Το συνολικό αποτέλεσμα της προσπάθειας θα καταγραφεί ψηφιακά, θα αναπαραχθεί από τoν Υπεύθυνο παραγωγής – προβολής της “Vision Air” κ. K. Κολιάτσο και θα παρουσιαστεί με την ολοκλήρωσή του σε ξεχωριστή εκδήλωση.  Η προσπάθεια ξεκινά στις 17 Απριλίου και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις σε πρώτη φάση από την Παναγία των Βλαχερνών, το Κάστρο της Άρτας, το Γεφύρι , την Παρηγορήτισσα,  την Αγία Θεοδώρα. Μελλοντικά σχεδιάζουμε να συμπεριλάβουμε και μνημεία εκτός της πόλης όπως η Παναγία της Κορωνησίας, η Παναγία της Ροδιάς, η Μονή Μπρυώνη, ο Άγιος Νικόλαος της Ροδιάς και η Κόκκινη Εκκλησιά.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Λ.Ο. «Τα Τζουμέρκα» αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά για την αμέριστη στήριξη στην προσπάθειά μας.      

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top