Κύριε Διευθυντά, 

Απορώ και εξίσταμαι για την «αφωνία» όλων μας, στο απαράδεκτο όσο και δυσανεξήγητο γεγονός να μην περιληφθεί κανείς εκ των Δήμων του Νομού μας στο πιλοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε  μετά πολλών επαίνων και διθυράμβων, την περασμένη Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, για την παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε συμπολίτες μας που ασφυκτιούν στα όρια (και κάτω απ’ αυτά)της ανέχειας, της φτώχειας και της αναξιοπρέπειας.

Αν το να είσαι κάτοικος του φτωχότερου νομού της Ε.Ε. δεν αποτελεί κριτήριο για να τύχεις της κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας του κράτους σου, τότε αναρωτιέμαι ποιο άλλο κριτήριο υπερβαίνει αυτού!

Βεβαίως, μπορείτε να μου πείτε ότι δεν είδαμε, τουλάχιστον δημόσια,  να τίθεται ως αίτημα, από οποιονδήποτε πολιτικό ή φορέα του Δήμου και του Νομού μας, οπότε λογικά μπορείτε να με παραπέμψετε στη λαϊκή θυμοσοφία, η οποία μας υπενθυμίζει πως «αν δεν σκούξει το παιδί, ούτε η μάνα του δεν το …βυζαίνει»!

Πολύ φοβούμαι όμως ότι έτσι δικαιώνεται το σύνθημα που τόνιζα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου«για να έχει Λόγο και η Άρτα στην Περιφέρεια»!

 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με τιμή

Μιχάλης Κων. Νικολάου

Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top