Του Θεόδωρου Δρίβα

Εδώ off-shore, εκεί off-shore, πού είναι η off-shore;

Μόνο με την παπατζίδικη ορολογία ταιριάζει το σκηνικό της διαπλοκής που στήθηκε εδώ και πολλά χρόνια στον έρμο τούτο τόπο.

Δήθεν προσπαθούν να βρουν πού, ποιοι, πότε και πού είναι τα κλεμμένα. Και για να συντηρούν το αξιέπαινο της προσπάθειας τους, μάς ρίχνουν και από κανά μικροκαρχαριάκι στον αέρα.

Τώρα μάς δώσανε το χέρι-χέρι με τον Φέρη. Αυτόν τον μέγα παραρδέλα της ορθόδοξης πατριοσύνης. 2 ή 3 ή 13 γενικώς εκατομμυριάκια έτσι αορίστως βγαίνουν στον αέρα, αυτά τα ολίγα διακινούσε η βιομηχανία παραγωγής κοπανιστού αέρα. Και για να μας πουν τάχα ότι όλα βαίνουν ομαλώς, να κι ο Γιάννος με το μαντήλι του που το 'χει λερωμένο, μετά της κυρίας Γιάνναινας.

Γι'αυτόν τον κεντροαριστερό που χάραζε, πατριώτη μου, τομές-δομές κ.λπ. στα οικονομικά μας.

Έτσι για πλάκα 2 ή 3 ή 4 εκατομμυριάκια φέρναν βόλτα πέρα δώθε σε κάτι λογαριασμούς. Θα μου πεις τώρα οικονομίες είναι, το σκατό τους παξιμάδι κάνανε για να έχουν στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Στην περίπτωση του ζεύγους ισχύει το φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Φυσικά συχνά-πυκνά για να μην ατονεί το ενδιαφέρον, μάς δίνουν σε δόσεις τον Άκη που κι αν εγέρασε στα τέτοια του μας έγραψε.

Τώρα βεβαίως τον προβάλλουν ως περιφερόμενο ξεμωραμένο γέρο, ενώ για καμιά εικοσαριά χρόνια και βάλε, τον είχαμε ως πρότυπο του Σοσιαλιστικού Ιδεώδους και παρά τρίχα πρωθυπουργό μας. Ρε γαμώτο, αυτός, γενικώς και αορίστως, αναδιάρθρωνε, καθόριζε δομές-τομές-γραμμές και πάνω απ'όλα αναδιανομές του πλούτου. Τα αρπακτικά και η αρπαγή σε πλήρη δράση, σε όλο το μεγαλείο της και απ'όλο το φάσμα.

Τι γουστάρεις, πατριωτικό, συντηρητικό, κεντροδεξιό, κεντροαριστερό, προοδευτικό, σοσιαλιστικό; Απ'όλους και απ'όλα, μέσα στο παιχνίδι της λεηλασίας. Επί της ουσίας τα προαναφερόμενα δείγματα είναι σταγόνα στον ωκεανό κι από τους μικρούς καρχαρίες του πάρτα όλα πάμε στα μεγάλα κήτη που έχουν εξασφαλισμένη ανωνυμία και προφανώς ασυλία. Τι δεν είχαν σκαρφιστεί οι αθεόφοβοι;

Μια φορά κι έναν καιρό μας έκαναν όλους επενδυτές και την Ελλάδα ένα απέραντο επενδυτήριο. Για το χρηματιστήριο η αναφορά που ξεθώριασε και το ξεχάσαμε. Ξεχνάμε γενικώς και αορίστως.

Ποιος θυμάται τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και το θεάριστο κοινωνικό έργο που έχουν προσφέρει ανά την υφήλιο; Τις λίστες Λαγκάρντ; Ας βάλουμε τη φαντασία μας να οργιάσει κι όλα απ'αυτούς είναι πιθανά. Σαν να μην έφτανε όλο το σαβουρομάζωμα που έκαναν, το περιφέρανε ανά την υφήλιο, άλλος για Κύπρο τράβαγε κι άλλος για Σιγκαπούρη κι άλλος στης Ελβετίας τα σαλέ, μέχρι και στα πιο απίθανα εξωτικά νησιά του κόσμου. Βρε γαμώ την απληστία σας, δεν αφήσατε κολυμπηθρόξυλο.

Κι έχεις και τον άλλον τον χοντρό να λέει τα τρελά του. Δεν μας χέζεις ρε Πάγκαλε που μαζί τα φάγαμε; Ναι μωρέ φασολάδα έφαγε το πόπολο. Όντως ήταν νόστιμη αλλά φασολάδα. Τι λέει ο άνθρωπος; Εδώ ξετίναξαν τον μπεζαχτά στον αέρα. Και μετά ψάχνουν οι ειδικοί επιστήμονες γιατί έχουμε τόσες αυτοκτονίες. Απλά πράγματα ρε γαμώτο. Καλύτερα αυτόχειρας παρά μονόχειρας. Καταντήσατε τον κοσμάκη να μην έχει κουράγιο ούτε να σας μουντζώσει.

Για να μην κουράζω το όλο θέμα. Εσείς που κάνετε τα κουμάντα στα κουβέρνα, πατήστε τα κουμπιά (της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ντε) και βρείτε τα λεφτά. Και οι μεγαλοκαρχαρίες είναι υπαρκτοί και τα καρχαριάκια περιφέρονται, απλώς είναι σε μεγάλα βάθη. Εσείς οι τωρινοί κατά πώς πάει, ή δεν μπορείτε ή δεν θέλετε.

Οι εν αναμονή αυριανοί ξηγηθείτε αν μπορείτε κι αν θέλετε. Όλοι σας εκεί ψηλά πάρτε το χαμπάρι. Στο λούκι του κομματισμού δεν στριμώχνετε κανέναν. Παρά του μη έχοντος, φράγκο δεν παίρνετε.  

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top