Του Βασίλη Τσίρκα

Έχει γίνει από καιρό συνείδηση στη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού  λαού πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά το ώριμο τέκνο της οργής. Είναι το ώριμο τέκνο της ανάγκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα και η δύναμη του λαού. Κι αυτό το αισθάνονται πολύ καλά και το ομολογούν ακόμη κι αυτοί που δημοσίως τον αντιμάχονται.

Πρέπει, αποτελεί δηλαδή γενικό αίτημα, να ξημερώσει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα. Μια καινούργια μέρα που θα απελευθερώσει τεράστιες, καταδικασμένες μέσα στο σύστημα, φωνές, σκέψεις και προτάσεις για το μέλλον. 

Κάποτε τελειώνουν τα ψέματα. Ο λαός είναι πια υποψιασμένος, γιατί έχει νιώσει καλά πως τον μετέτρεψαν σε εύκολο και τραγικό θύμα της βαρβαρότητας των μνημονίων. Ο λαός είναι υποψιασμένος γιατί έχει καταλάβει πως έχει γίνει το πειραματόζωο, όπου οι τεχνοκράτες των μεγάλων συμφερόντων δοκιμάζουν τις αντοχές του.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τίποτε δε θα είναι εύκολο στη νέα αυτή εποχή. Η διάλυση της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής δεν είναι το σύμπτωμα. Είναι η βασική επιλογή των μνημονιακών πολιτικών. Ο δρόμος που ετοιμάζουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι η ιδιωτικοποίηση, η παράδοση άνευ όρων του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας ζωής στα χέρια των λίγων, η περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Η αποκατάσταση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής ξέρουμε καλά πως αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα δύσκολο και σκληρό εγχείρημα.

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Η΄ με τα μνημόνια ή με τη δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται στην ιστορική αυτή φάση να εγγυηθεί την πραγματική δημοκρατία του λαού. Είναι βέβαιο πως μια δημοκρατία που ο λαός δεν ξέρει την αλήθεια, αυτή δεν είναι δημοκρατία. Γι’ αυτό και πρώτη αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποκαταστήσει την τραυματισμένη αλήθεια. Όλα στο φως της αλήθειας. Εκείνα που έγιναν τα τελευταία χρόνια και λεηλάτησαν το λαό. Κι αυτούς που τα έκαναν και έριξαν τη χώρα στην άτακτη φυγή και την ανυποληψία. Στο φως της αλήθειας η σκοπιμότητα της κινδυνολογίας, της διαστρέβλωσης, της λάσπης, των ενορχηστρωμένων επιθέσεων εναντίον μας. Κάθε πόντος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ένα βήμα μπροστά για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. 

Δημοκρατία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι δημοκρατία. Η μνημονιακή πολιτική διεύρυνε τα κοινωνικά χάσματα, μεγάλωσε τις αδικίες, υποτίμησε και υποβάθμισε τους κοινωνικούς θεσμούς, εξοστράκισε τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια απ’ την πατρίδα μας. Θα έμοιαζε με θαύμα να βρεθεί άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα και να ισχυριστεί πως επικρατεί κάπου κάπως το δίκαιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει εκπτώσεις ούτε στο ζήτημα της αλήθεια ούτε στο ζήτημα της δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είναι απόλυτα σαφής, όταν διακηρύσσει: βγαίνουν στο φως όλες οι υποθέσεις των σκοτεινών διαδρομών του χρήματος και εκείνων που πλούτισαν και πλουτίζουν παράνομα σε βάρος του ελληνικού λαού. Κόβονται τα δεσμά που έχει επιβάλει στην εργατική τάξη το νέο, μεσαιωνικής έμπνευσης, εργασιακό καθεστώς. Καταργείται συστηματικά και ολοκληρωτικά το καθεστώς των μνημονίων και  ανοίγει ο δρόμος σε μια δημοκρατία που δεν τελειώνει με το εκλογικό δικαίωμα, αλλά απλώνεται σε όλους τους τομείς και τα πεδία δράσης της κοινωνίας.

Πόσους λόγους, λοιπόν, έχει να φοβάται και να διστάζει ο πολίτης μπροστά σε τόσο ξεκάθαρες θέσεις, όταν ξέρει καλά πως η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά η στήριξη της αλήθειας και της δικαιοσύνης, δεν είναι παρά η στήριξη της ίδιας του της ζωής; 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Βασίλης Τσίρκας, δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής ΑΡΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Άρτας. Ως Πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου έδρασε πολύπλευρα στο μαθητικό κίνημα. 

Έφηβος βουλευτής. 

Αποφοίτησε από τη Νομική Κομοτηνής το 2004 και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ευρωπαϊκό δίκαιο στη Νομική Αθηνών.

Ως μέλος της γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΝ συμμετείχε ενεργά  στο φοιτητικό κίνημα καθώς και στις διεργασίες συγκρότησης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Μέλος της Ν.Ε. Άρτας του Συνασπισμού και μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας.

Υποψήφιος βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και το 2012.

Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας ασκεί δικηγορία από το 2006.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top