Του Θ. Δρίβα   

Μετά από απόρριψη του ΠΛΑΝ ΜΠΙ και του ΠΛΑΝ ΧΙ από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, μού έλαχε ο κλήρος να εκπονήσω πλάνο-σχέδιο δίνοντας τέλος στην αγωνία των πολιτών και στα αδιέξοδα των πολιτικών.

Εν ολίγοις, ένα New Deal ή πιο καλά ΠΛΑΝ ΓΚΡΙ (σικ ορολογίες τελευταίως, για να μας καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι συμπατριώτες μας). Δικαίως θα αναρωτιέστε πώς ένας ταπεινός από χωριό της Άρτας να του αναθέσουν ένα τέτοιο βαρύ φορτίο...

Σάματις στον Αλέξη δεν έτυχε ο κλήρος να σώσει λαό και πατρίδα; Από χωριό της Άρτας δεν είναι; Αλλά πάνω από όλα με έπεισαν οι παροτρύνσεις-παρακλήσεις του Γιάνης του Βαρουφάκη. Σημειωτέον με τον Γιάνης μάς συνδέει κατά φαντασία φιλία εκ του μακρόθεν. Εξάλλου έχουμε κοινές πορείες. Αυτός καθηγητής Οικονομικών, εγώ καλλιεργητής ζαρζαβατικών. Η κυρία Γιάναινα εικαστικός, η κυρία Τούλα η δικιά μου κηπευτικός. Γιάνης με ένα νι, Θοδωρίς με γιώτα. Έτσι μας αρέσει, λογαριασμό θα σας δώσουμε; Βίοι παράλληλοι με λιτό βίο. Ο Γιάνης όντως λιτοδίαιτος, Θοδωρίς λιποδίαιτος.

Αυτός σαλονάτος, εγώ αλωνάτος. Όπως αντιλαμβάνεστε, μάς συνδέουν πολλά. Στο διά ταύτα, το ΠΛΑΝ ΓΚΡΙ είναι μεγαλόπνοο, μακρόπνοο, ρεαλιστικό, κοινωνικά ευαίσθητο και δίκαιο, πάνω από όλα εφαρμόσιμο. 

Άρθρο 1: κατάργηση και παύση κάθε μορφής χρήματος και κάθε οικονομικής συναλλαγής με μορφή οικονομικής μονάδας, εφαρμογή του συστήματος συναλλαγής του είδους με είδος. 

Άρθρο 2: άμεση κατάργηση του ευρώ, παύουν να υφίσταται οι τράπεζες, οι έχοντες καταθέσεις απαλλάσσονται από την έννοια του κουρέματος, της φορολογίας και άλλες βλαβερές συνέπειες της συσσώρευσης χρημάτων, οι έχοντες σε κρύπτες θα διώκονται ποινικά για απόκρυψη μαύρου χρήματος, όσοι έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό άμεσο επαναπατρισμό των χρημάτων, ειδάλλως αφαίρεση της ιθαγένειάς τους. 

Άρθρο 3: απεμπλοκή από το χρέος, αυτά έχουμε, πάρτε τα και άι σιχτίρ εσείς και τα λεφτά σας.

Άρθρο 4: κυκλοφοριακό. Οι μετακινήσεις για μικρές αποστάσεις με τη μέθοδο του περιπάτου και του ποδηλάτου, άμεση κυκλοφορία των ζώων με ρυμουλκούμενες άμαξες για μεγάλες αποστάσεις, τρένο και βαπόρι. Τέρμα το κυκλοφοριακό, λύνουμε το ενεργειακό με καθαρό περιβάλλον και υγεία, άντε στο διάολο εσείς και τα πετρέλαιά σας. 

Άρθρο 5: στεγαστικό. Μένουν ως έχουν οι ενοικιαστές στα ενοικιαζόμενα, οι ιδιοκτήτες στα ιδιόκτητα, κατοχυρώνονται οι ιδιοκτησίες και οι άστεγοι αυτόματα στεγάζονται. 

Άρθρο 6: άμεση παλιννόστηση και αποσυμφόρηση πληθυσμών των μεγάλων αστικών κέντρων προς την περιφέρεια. Μένουν αυστηρώς οι άκρως απαραίτητοι. 

Άρθρο 7: αποκατάσταση της ανεργίας μέσω της αυστηράς βιολογικής καλλιέργειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών με άμεση ενεργοποίηση των αγραναπαυθέντων αγροτεμαχίων, μη εξαιρουμένων και των εκκλησιαστικών, είς άπασαν την επικράτεια με παράλληλη προώθηση ανέργων σε τουριστικές περιοχές για να επανδρώσουν τουριστικά καταλύματα, προσφέροντας υπηρεσίες στους αναξιοπαθούντες ευρωπαίους συνανθρώπους μας με συμβολικό τίμημα. Απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο του φάσματος της πείνας. 

Άρθρο 8: μεταναστευτικό. Οι συμπαθείς συνάνθρωποί μας, άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, νόμιμοι, παράνομοι, όσοι αγαπούν τη χώρα μας και τις νέες συνθήκες και δεδομένα μένουν, οι υπόλοιποι ας πάνε στο καλό. 

Άρθρο 9: άμεση λύση της εγκληματικότητας και λοιπών βλαβερών ουσιών και καταστάσεων. Παύουν τα κίνητρα και ως γνωστόν έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου. Ίσως εδώ έχουμε μικρή αύξηση ζωοκλοπών και αγροκλοπών. 

Άρθρο 10: δίνουμε έμφαση στον πολιτισμό και καθιερώνουμε το θεσμό της οικογενειακής ταβέρνας. Το μέτρο επεκτείνεται σε καφενεία, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα, λαϊκά παραδοσιακά πανηγύρια και εκδηλώσεις. Θα είναι μεταξύ συγγενών και φίλων με εναλλάξ ωράρια και βάρδιες. 

Άρθρο 11: ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, τας κεμπάπ, κεμπάπ, φρικασέ και λοιπά συγχωνεύονται σε ένα λογαριασμό με προτεραιότητα και μέριμνα την παραγωγική αναδιάρθρωση των δομών, σε συνδυασμό πάντα με κοινωνικές διαδικασίες που μέσω των αναδιανομών και με συναίνεση όλων των φορέων, θα επιφέρουν δομική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη. Πιασ' τ' αυγό και κούρευ' το. 

Άρθρο 12: και τέλος άμεση στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτικών, όλων των βαθμίδων, όλων των παρατάξεων, στους κατέχοντες κυβερνητικές θέσεις από 30ετία, καταδικάζονται σε εθελοντική κοινωνική ισόβια εργασία. Από τούδε, οι νέοι πολιτικοί θα προσφέρουν εργασίες αμισθί και για περιορισμένο χρόνο. 

Το ΠΛΑΝ ΓΚΡΙ θα το επεξεργαστούν οι συνιστώσες και κατόπιν θα τεθεί σε διαβούλευση στον ελληνικό λαό. 

Υ.Γ. Εκεί που φτάσαμε, μάλλον η δραχμούλα ξεπεζεύει. Αντε βρε, να εισακουστούν και αι βουλαί της Ραχήλ. Ας κόψουμε χρήμα αβέρτα. Να βολευτούμε απαξάπαντες. Και τέλος-τέλος, ας κάνουμε ως ήρωες και μια έξοδο, ωσάν την έξοδο του Μεσολογγίου.

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top