Μετά από οκτώ μήνες τοπικής δημοτικής εξουσίας, στο Δήμο Αρταίων, η κατάσταση, όσον αφορά τη δράση και την εικόνα των δημοτικών παρατάξεων και των επικεφαλής  των, διαμορφώθηκε όπως την περιμέναμε και την είχαμε προβλέψει.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερα εντυπωσιακό, στην αντιμετώπιση των γνωστών και χρονιζόντων προβλημάτων που υπήρξαν και κληρονομήθηκαν και ειδικότερα εκείνων της καθημερινότητας, στον σχεδιασμό και στην δρομολόγηση νέων δράσεων, στην δημιουργία νέων προοπτικών, αλλά και στον καθορισμό νέων στόχων, που θα γεννούσαν νέες ελπίδες για το μέλλον μας.

Μέχρι στιγμής διαχειρίζεται τις τύχες μας επικοινωνιακά, επιφανειακά, συγκεντρωτικά και με συνταγές παλιότερων εποχών.

Βέβαια οι προοπτικές και οι δυνατότητες, για κάτι διαφορετικό, ουσιώδες και αξιομνημόνευτο, λόγω της κρίσης, είναι περιορισμένες.

Όμως τα ζητήματα και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, η πρόνοια και η κοινωνική αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας, που την έχουν ανάγκη, η υλοποίηση των έργων που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η δρομολόγηση των μελετών που επίσης ήταν έτοιμες από αυτή και για πολλές από αυτές, με εξασφάλιση και των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων, πρέπει να αντιμετωπίζονται αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Παρά τα όσα «αρνητικά» προαναφέραμε, ο νυν Δήμαρχος «παίζει εν ου παικτοίς»!

Οι αντίπαλοί του, της αντιπολίτευσης, ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, «ξεφούσκωσαν» πριν την ώρα τους.

Η παρουσία και των δύο, είναι «απαρατήρητη», παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δημοτικών τους συμβούλων, για το αντίθετο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η στάση των δημοτικών τους ομάδων, στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με αφορμή την δέσμευση των αποθεμάτων του Δήμου και την μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο πρώτος, ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, απουσίαζε, οι δε παρευρισκόμενοι δύο δημοτικοί του σύμβουλοι (Ντέμσια και Κοσμάς) ψήφισαν διαφορετικά.

Ο δεύτερος, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ψήφισε «ΝΑΙ», συμπορεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και την δημοτική ομάδα της ΛΙΤΣΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, σε αντίθεση  με τις δύο δημοτικούς συμβούλους του, ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ, που ψήφισαν «ΟΧΙ»!

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν πρόκειται περί διαφωνιών ή διάσταση απόψεων των μελών  των εν λόγω δημοτικών ομάδων και των επικεφαλής των, αλλά περί… ΔΙΑΛΥΣΗΣ!

Με δεδομένο δε ότι ο πολιτικός χώρος που και οι δύο προαναφερόμενοι κινούνται ή κινήθηκαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, βρίσκεται και αυτός υπό ΔΙΑΛΥΣΗ ή στην καλύτερη περίπτωση, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ανάκαμψης, δίνεται μια εξήγηση για αυτή την αρνητική συμπεριφορά τους.

Έτσι η μόνη που κάνει αντιπολίτευση στην πλειοψηφία και μάλιστα μεθοδικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, είναι η ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ και η δημοτική της ομάδα.

Είναι ο βασικός αντίπαλος του Δημάρχου, κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, έχει αυτοδιοικητικό λόγο και ουσία στην λειτουργία της.

Η ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, απρόσμενα «ΨΗΛΩΣΕ» και σηκώνει στις πλάτες της, το ρόλο της όλης σημερινής αντιπολίτευσης.

Και θα λέγαμε ότι καλύπτει με απόλυτη επιτυχία, το κενό που αφήνουν οι άλλοι συνάδελφοί της, της αντιπολίτευσης.

Τέλος θα αδικούσαμε την δημοτική σύμβουλο ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, από τη δημοτική ομάδα του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, αν δεν λέγαμε ότι στα πλαίσια του ρόλου της, συνεχώς κάνει ερωτήσεις στον Δήμαρχο, καταθέτει δημιουργικές προτάσεις και ασκεί εποικοδομητική κριτική στις τοποθετήσεις της.

Αλλά ένας κούκος, δεν φέρνει την άνοιξη, στην δημοτική της παράταξη.

 

                                                                                    Λ.Σ. 

 

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top