Πριν από 16 περίπου μήνες, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ, με βαρύγδουπες δηλώσεις του, ανακοίνωνε την παραχώρηση του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ», για την ανέγερση Διοικητηρίου της Άρτας.

Είχε πει τότε ο κ. Ψαθάς:

«Μία από τις βασικές προτεραιότητες που θέσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας, ήταν η εξεύρεση χώρου ανέγερσης Διοικητηρίου, για να συγκεντρωθούν και να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Μετά από προσπάθειες δύο σχεδόν χρόνων και συνεχείς επαφές, τόσο δικές μου, όσο και του Περιφερειάρχη κ. Αλέξ. Καχριμάνη, σήμερα (4-2-2014), έχουμε την πρώτη θετική και ουσιαστική εξέλιξη. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την από 31 Ιανουαρίου 2014 απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, γνωμοδοτεί θετικά για την παραχώρησή του…»!

Ήταν τελικά μια προεκλογική «μπαρούφα», την οποία ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» από τότε την είχε επισημάνει, ενώ οι πάντες πανηγύριζαν για αυτό το γεγονός.

Μέχρι σήμερα για αυτό το θέμα, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, καμία ενέργεια, καμία συνέχεια.

Αντίθετα γίνεται λόγος για χρήση του, για την φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων και για αυτό το ενδεχόμενο, κανενός τοπικού παράγοντα «δεν ιδρώνει το αυτί του»!

Σημειώνουμε δε ότι τότε είχε και επίσημα καταργηθεί το ΚΕΝ Άρτας, οπότε μπορούσε να παραχωρηθεί. Σήμερα που το ΚΕΝ λειτουργεί και πάλι κανονικά, αυτό το θέμα ας το ξεχάσουμε, εκτός και αν βρεθεί Πεδίο Βολής από την Αντιπεριφέρεια.

Μια ακόμα ανεπιθύμητη δικαίωση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για ένα θέμα στο οποίο επένδυσαν τοπικά όλα τα κόμματα και όλοι οι παράγοντες της περιοχής μας.

Ένα θέμα που, δυστυχώς, επανέρχεται στην επικαιρότητα, ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 και με τίτλο! «Το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ», οι αλήθειες

και τα ψέματα, τα κατόπιν ενεργειών μας και η προεκλογική καπηλεία», είχαμε γράψει:

«Η διεκδίκηση του στρατοπέδου ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ για την ανέγερση Διοικητηρίου και Δικαστικού Μεγάρου, ξεκίνησε από τον πρώην Νομάρχη Άρτας ΛΑΜΠΡΟ ΡΙΖΟ και από τον πρώην δήμαρχο Αρταίων ΠΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και από τον πρώην Νομάρχη ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

Την τελευταία διετία τη σκυτάλη πήρε ο νυν δήμαρχος Αρταίων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ο οποίος, σιωπηρά και σε συνεργασία με τον βουλευτή ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΚΑ, φρόντισε ο σχετικός… «φάκελος» και το αίτημα παραχώρησης του στρατοπέδου, να φτάσει σε όλους τους αρμόδιους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Όμως λόγω της οικονομικής κρίσης, η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος «αράχνιασε» στα συρτάρια των αρμοδίων και ανασύρθηκε πριν από… 4 μήνες και φυσικά ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαϊου.

Ο παλαιοκομματισμός και η κακογουστιά στο μεγαλείο τους! Αίτημα 15 και πλέον χρόνων «ικανοποιήθηκε» εντός… 4 μηνών και προ… 4 μηνών από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και φυσικά και τις ευρωεκλογές.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, διαβάστε προσεκτικά αυτά που ακολουθούν!

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας (προφανώς κατόπιν άνωθεν υποδείξεως), στις 8 Οκτωβρίου 2013 κατέθεσε αίτημα για παραχώρηση του στρατοπέδου.

Οι διαδικασίες παραχώρησης ξεκίνησαν την επομένη, 9 Οκτωβρίου, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,προφανέστατα πριν ακόμη φτάσει σε αυτό το σχετικό αίτημα!!!

Μέσα σε… 5 μέρες (καλά διαβάσατε) ήταν έτοιμοι… 5 φάκελοι αρμόδιων υπηρεσιών (πάλι καλά διαβάσατε) και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, ετοιμάστηκαν άλλοι… 6!!!

Και στις 31 Ιανουαρίου του 2014, το ΓΕΣ γνωμάτευσε θετικά υπέρ της παραχώρησης.

Τέτοια «ταχύτητα» ανταπόκρισης δημοσίων υπηρεσιών, δεν θα την άντεχε ούτε το βιβλίο Γκίνες.

Τα προαναφερόμενα στοιχεία μας δεν είναι αυθαίρετα, υπάρχουν στο σχετικό έγγραφο του ΓΕΣ που κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και αρνήθηκε να μας το δώσει ο Αντιπεριφερειάρχης ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ, με το αστείο επιχείρημα ότι πρόκειται περί στρατιωτικού εγγράφου και μάλιστα ενός εγγράφου χωρίς κανέναν απολύτως βαθμό διαβάθμισης.

Μήπως και για αυτόν το λόγο δεν μας δόθηκε το εν λόγω έγγραφο; Το οποίο έγγραφο, πληροφορούμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη μας, το πήραμε με ένα απλό τηλέφωνο στο ΓΕΣ και χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια!Αλλά αυτή η λεπτομέρεια λίγο ενδιαφέρει τους αναγνώστες μας!

Αυτά όμως που ακολουθούν, χρίζουν τουλάχιστον της προσοχής τους.

Οι πρώτοι που πανηγύρισαν για τη θετική γνωμάτευση του ΓΕΣ, υπέρ της παραχώρησης, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ και ο κυβερνητικός βουλευτής μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ.

Και καλά κάνανε, αλλά ας απέφευγαν τουλάχιστον την παλαιοκομματική συνταγή των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60! Το… «κατόπιν ενεργειών μας»!

Ας μνημόνευαν, έστω και για τους τύπους, κι εκείνους που αγωνίστηκαν γι' αυτό το ζήτημα, αντί χονδροειδέστατα να το καπηλεύονται πολιτικά και προς ίδιον όφελος!

Το Διοικητήριο είναι ένα όνειρο πολλών δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, ήταν και είναι ένας βασικός στόχος όλων όσων ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με τα κοινά και περισσότερο εκείνων που χειρίστηκαν και χειρίζονται τις τύχες των αρτινών και όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

Και για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο, πολλοί νοιάστηκαν και πάλεψαν και κατά πως λέει και ο λαός μας αυτοί ήταν και εκείνοι που βάλανε «το νερό στο αυλάκι», διεκδικώντας την παραχώρηση του στρατοπέδου ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ για την ανέγερση Διοικητηρίου και Δικαστικού Μεγάρου.

Μια απλή μνεία λοιπόν δικαιούνται και αυτοί!...»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top