Η Απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη

«Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας σας, που κάνει λόγο για «αποκεφαλισμό» του Βασίλη Γιολδάση εκ μέρους μου, λόγω «αδράνειας και αδιαφορίας του» θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής: 

Στις 26.02.2014, πριν τις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές, είχα εκδώσει ενημερωτικό δελτίο τύπου για την, εκ μέρους μου, επιλογή του Βασίλη Γιολδάση ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας. Στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου περιέγραφα κάποια χαρακτηριστικά του, τα οποία εκτιμώ πως οφείλω να επαναλάβω αυτολεξεί, μιας και αποδίδουν επακριβώς τόσο την αλλοτινή όσο και την τωρινή εκτίμησή μου για το πρόσωπό του: «Η αγωνιστικότητα, το ύφος, το ήθος, η πολιτική και διοικητική του εμπειρία, η μακρόχρονη πετυχημένη αυτοδιοικητική του διαδρομή, η κοινωνική του διεισδυτικότητα, η εργατικότητα, η ανιδιοτέλεια, η προσήνεια και το ειδικό του βάρος….». Τα παραπάνω χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι η προσωπική μου αξιολόγηση για τον Βασίλη, αξιολόγηση που έχει προκύψει απ’ τις θετικές και αρνητικές μνήμες της μακρόχρονης κοινής μας πολιτικής -και όχι μόνο- διαδρομής. Ως εκ τούτου η εκτίμησή μου είναι διαμετρικά αντίθετη από τον χαρακτηρισμό του ως «αδρανή και αδιάφορο» που αποδίδεται στο δημοσίευμα. 

Όσον αφορά την αντικατάστασή του στην θέση του Συντονιστή της Γραμματείας της παράταξης στην Άρτα από την Περιφερειακή μας Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Τζένη Ταπραντζή, είναι προφανές -για τους γνώστες των ενδοπαραταξιακών αυτοδιοικητικών λειτουργιών- πως διόλου δεν σχετίζεται ούτε με την θέση του ως «Αντιπεριφερειάρχη», ούτε μ’ αυτήν του εκπροσώπου μας στην ΕΝΠΕ, ούτε με «απαλλαγή εκ των καθηκόντων του», ούτε με οποιαδήποτε υποβάθμιση του συμμετοχικού του ρόλου. 

Δεν πρόκειται επίσης για προσωπική μου απόφαση «αποκεφαλισμού του», όπως αναφέρετε στο δημοσίευμά σας, η παράταξή μας δεν λειτουργεί με τέτοιους όρους και δεν υπάρχουν σ’ αυτήν μέλη «διαφορετικών ταχυτήτων» παρά μόνο διαφοροποιημένων ευθυνών. Πρόκειται για ομόφωνη ενδοπαραταξιακή απόφαση που στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της λειτουργικότητας και εξωστρέφειας της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στο Νομό μας. 

Παρακαλώ για την δημοσίευση των παραπάνω, ώστε να μπει, όσον με αφορά, οριστικό τέλος στις «κακόβουλες και κακοήθεις διαδόσεις» που αναφέρει το δημοσίευμα. Η δημιουργία και η συντήρησή τους, απ’ όπου κι αν προέρχονται, εξυπηρετεί είτε προσωπικές εμπάθειες, είτε προσωπικές πολιτικές, είτε πολιτικούς μας αντιπάλους και δεν βοηθάει στον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την ενδυνάμωση της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και την αποδόμηση της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής. 

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου θα δώσω σκληρή μάχη ώστε όσοι «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» να μην κατορθώσουν να βλάψουν την εικόνα, τη λειτουργία, την αυτοτέλεια και τη νικηφόρα δυναμική της αυτοδιοικητικής μας παράταξης στην Ήπειρο.»

Όλγα Γεροβασίλη

Επικεφαλής της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»:

«Όταν κ. Γεροβασίλη στο συγκεκριμένο θέμα, (που εμείς του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» αποκαλυπτικά και αποκλειστικά, παρουσιάσαμε), λέτε ότι: «…πρόκειται για ομόφωνη ενδοπαραταξιακή απόφαση, που στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της λειτουργικότητας και εξωστρέφειας της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», τι είναι εκείνο το διαφορετικό που εμείς λέμε στο δημοσίευμά μας;;; Τον «σφάζετε με βαμβάκι»;;; Αλλά, σχετική απάντηση στο εν λόγω δημοσίευμά μας, δίνει παρακάτω και ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού σας ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ, ο οποίος συμφωνεί με την ουσία του κειμένου μας, «διαφωνεί» ως προς την… ομοφωνία και ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, για την ενέργειά σας, σε βάρος του Β. Γιολδάση. Η απόλυτη δικαίωσή μας…»!!! 

 

Απάντηση Κώστα Γκούντα

«Αγαπητέ «Παρατηρητή»

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από την ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας paratiritis- artas.gr ότι «με ομόφωνη απόφαση απαλλάχτηκε των καθηκόντων του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Γιολδάσης» και επίσης «ομόφωνα εκλέχτηκε ο αντικαταστάτης του».

Δηλώνω επίσημα ότι ποτέ δεν έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση περί αντικατάστασης του συντρόφου μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Γιολδάση.

Όταν η επικεφαλής της παράταξης εισηγήθηκε τέτοιο θέμα κατήγγειλα την εισήγηση ως απαράδεκτη, και αφού άκουσα κάποιους συναδέλφους, τοποθετήθηκα και αποχώρησα δηλώνοντας πως δεν νομιμοποιώ με την παρουσία μου τέτοιες αποφάσεις και δεν ψηφίζω. 

Σημαντικό επίσης τα περί ομοφωνίας είναι και το ότι ένα μεγάλο μέρος των συνυποψήφιων μου, του ψηφοδελτίου μας, απουσίαζαν, δεν αντιλαμβάνομαι πως προέκυψε ομοφωνία.

Επίσης ενώ έχει μεσολαβήσει συνεδρίαση του  Περιφερειακού  Συμβουλίου την Παρασκευή το απόγευμα 15/05/2015 ,παραβρέθηκε ο υπογράφων  και ο Β. Γιολδάσης,  ποτέ κανείς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν με έχει ενημερώσει για οποιαδήποτε αντικατάσταση από τον οιοδήποτε.  Ευχαριστώ 

                                                                   Κ. ΓΚΟΥΝΤΑΣ

                                                      Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου» 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top