Μεγάλος αριθμός πρώην μελών, φίλων και οπαδών του ΠΑΣΟΚ, θα «επαναπατρισθούν», μετά το τριήμερο Συνέδριο του κόμματος, που έγινε το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο και την αναμενόμενη εκλογή νέου αρχηγού που θα γίνει την επόμενη Κυριακή.

Αυτό προβλέπουν, πιστεύουν και αισιοδοξούν, αρκετά τοπικά στελέχη αυτού του χώρου, στηρίζοντας αυτή την εκτίμησή τους, σε τρεις λόγους:

1. Ο απερχόμενος πρόεδρος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, θεωρείται ο «νεκροθάφτης» του ΠΑΣΟΚ και ο υπεύθυνος για όλα τα δεινά των τελευταίων πέντε χρόνων που υπέστη το Κίνημα, η δε απομάκρυνσή του «διευκολύνει» τώρα την επιστροφή εκείνων που παροπλίστηκαν ή αδρανοποιήθηκαν αυτό το διάστημα.

2. Όσοι εγκατέλειψαν το κόμμα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια και συντάχθηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ, από προσωπικού συμφέροντος ορμώμενοι, αφ’ ενός μεν διαπίστωσαν ότι δεν «χωράνε» στην «μοιρασιά» της νέας και Αριστερής εξουσίας και αφ’ ετέρου, νιώθουν ότι η νέα κυβέρνηση «δεν περπατάει», όσο πίστευαν και ήλπιζαν, που σημαίνει, για αυτούς, απογοήτευση και αλλαγή προσανατολισμών, κατά βάση, προς εκεί που ακόμη «τους παίρνει», το ΠΑΣΟΚ, και

3. Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που σήμερα κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να εμπνέει εμπιστοσύνη, σιγουριά και αισιοδοξία και η ιστορία του, δεν διαγράφεται εύκολα, από εκείνους που πορεύτηκαν πάνω από τρεις δεκαετίες μαζί του και μιλάμε για στελέχη που τοπικά υπηρέτησαν και κεντρικά, πολλά και σοβαρά αξιώματα.

Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα λειτουργήσει και θα κινηθεί  η νέα ηγεσία του κόμματος.

Ποιος θα είναι ο στόχος της, ποιος θα είναι ο χώρος που θα επιδιώξει να καλύψει, σε ποιους θα στηριχθεί το πρώτο διάστημα.

Καθόσον η επασύνταξη και επαναδραστηριοποίηση της Κεντροαριστεράς, θα είναι πολιτικό εγχείρημα, ελαχίστων δυνατοτήτων και προοπτικών και με τις σημερινές μάλιστα συνθήκες, ίσως να είναι και άπιαστο όνειρο, θερινής νυκτός.

Όμως θα πρόκειται περί ελκυστικής πρόκλησης και σαν τέτοια, ενδεχομένως και να «περπατήσει»!

Τέλος η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να αλλάξει το κλίμα και τις συνθήκες, προς το καλύτερο, γιαυτό το κόμμα και για εκείνους που αναζητούν και… «ψάχνονται» για νέες δοκιμασίες και νέους… «αγώνες»!

                                                                                            «Π»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top