Πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Αρταίων, ο «χορός» των υποψηφίων δημάρχων, άρχιζε από τον προηγούμενο χρόνο! Αυτό γίνεται και φέτος! «Πέφτουν» ονόματα στο στίβο, όπως οι μετεωρίτες από το διάστημα! Για λίγες μέρες ανέξοδης δημοσιότητας, για λίγες μέρες επιφανειακής αναγνωρισιμότητας! Τακτικές και συνταγές των δεκαετιών του ΄50 και του ’60!

Και το εννοούμε αυτό!

Διότι αν κάποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο του, έχει πολιτικές φιλοδοξίες για να υπηρετήσει την τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρεί τον εαυτό του ικανό για να ανταποκριθεί σε ηγετικούς ρόλους, αν κάποιος «πιέζεται» (πολιτικά η πιο ηλίθια πρόφαση) από φίλους και γνωστούς, να «πάρει τα άρματα» και να μπει στον «αγώνα», για οποιονδήποτε τέλος πάντων λόγο, αν κάποιος «ματιάζει» το αξίωμα του δημάρχου Αρταίων, ιδού η Άρτα, ιδού και το πήδημα!
Δεν περιμένεις πρώτα να δεις την άμαξα με τα «άσπρα άλογα», για να σε μεταφέρουν στο «θρόνο».

Βγαίνεις στο κουρμπέτι, όχι με ψιθύρους ή με καφενόβιες δηλώσεις σε φίλους και γνωστούς.
Βέβαια τα παραπάνω δεν αφορούν πρόσωπα που διεκδικούν κομματικά χρίσματα και τα οποία λογικά τα αναμένουν, πριν εκδηλωθούν.
Αναφερόμαστε σε άτομα που δηλώνουν «υποψήφιοι δήμαρχοι», με την ίδια ευκολία που θα δήλωναν «εθελοντές» πρόεδροι για την ποδοσφαιρική ομάδα της γειτονιάς τους!

Και για να μην «πλατιάζουμε» για αυτά που θέλουμε να πούμε, στην περίπτωση του Δήμου Αρταίων και για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, περισσεύει η πολιτική επιπολαιότητα και αναζητείται η πολιτική υπευθυνότητα και σοβαρότητα!

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, οι οποίοι δήλωσαν (δεν ανακοίνωσαν) υποψήφιοι δήμαρχοι Αρταίων.

Ο πρώτος, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ως γνωστόν κινείται στο χώρο της Ν.Δ. Η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Αρταίων, στις προηγούμενες εκλογές είχε την στήριξη της Ν.Δ. Η εν λόγω δημοτική ομάδα αριθμεί πέντε συμβούλους και επικεφαλής τους είναι ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ.
Και ρωτάω: Ο κ. Τσιρογιάννης πριν κάνει γνωστές τις προθέσεις του, δεν όφειλε να επικοινωνήσει με τον κ. Πατήλα και τους υπολοίπους; Δεν τους έβρισκε; Στο ίδιο του το κόμμα, δεν όφειλε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του;

Ο κ. ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, πριν δηλώσει (δεν ανακοίνωσε) ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, δεν όφειλε να κάνει γνωστές τις προθέσεις του, τόσο στο κόμμα του το ΠΑΣΟΚ, όσο και στον νυν δήμαρχο Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, που εκλέχτηκε δήμαρχος, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ; Δεν τον έβρισκε;
Προς τι αυτές οι «πλαγιοσκοπήσεις», που οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα για εκείνους που τις εμπνεύστηκαν;
Και προς Θεού, μην θεωρούν αυτές τις παρατηρήσεις μας, «εκ του πονηρού»!
Κανείς δεν τους αμφισβητεί το δικαίωμα, να διεκδικήσουν το Δήμο Αρταίων.
Δίνουν όμως και οι δύο, λαβές και δικαιώματα, για αμφισβήτηση των πραγματικών τους προθέσεων, καθόλου κολακευτικές και για τους ίδιους.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ και οι σύμβουλοι της δημοτικής του ομάδας, με ανακοίνωσή τους, «άδειασαν» τον κ. Τσιρογιάννη, με αφορμή τους κακόβουλους «ψιθύρους, δημοσιογραφικούς και μη, περί προσέγγισής του, με κάποιους από αυτούς.

Από την άλλη, ο δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, δεν αντέδρασε στο ελάχιστο, για τον κ. Στασινό, γιατί γνωρίζει και όλοι γνωρίζουν, ότι πίσω από την αψυχολόγητη κίνησή του, βρίσκονται οι «πριονιστές» της καρέκλας του και πρώην δημοτικοί του σύμβουλοι. Και πίσω από τους «πριονιστές», σπρώχνονται κάποια… «καμένα χαρτιά», στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κλείνω, επαναλαμβάνοντας το ευνόητο ερώτημά μας, που θέλουμε να πιστεύουμε είναι και ερώτημα όλων των αρτινών: «Γιατί οι εν λόγω δύο επέλεξαν την… «πλαγιοσκόπηση», αντί της  έντιμης και παλικαρίσιας ενημέρωσης των κομμάτων τους και των μέχρι πρότινος συναγωνιστών τους, πριν κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους»;;;

Πιστεύω ότι δεν θα απαντήσουν, γιατί δεν μπορούν να απαντήσουν!

Όμως ο Δήμος Αρταίων έχει ανάγκη από δήμαρχο, με… «ευθείες» διαδρομές κι όχι με… «τεθλασμένες»!

Λ.Σ.

Από εταιρία μπαταριών οχημάτων MODILE BATTERY EE που εδρεύει στην Αθήνα.

Ζητείται άτομο για εργασία στο υποκατάστημα της ΑΡΤΑΣ (ΓΕΦΥΡΑ ΑΡΤΑΣ Τ.Κ 47100) για πλήρες ωράριο. Απαραίτητη προϋπόθεση δίπλωμα μοτοσυκλέτας & αυτοκίνητου ηλικίας, έως 40 ετών.

Επικοινωνία στα τηλ. 210-5762834-6937028489

e-mail. για βιογραφικό. info@modilebattery.gr

www.modilebattery.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top