Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι αρκετά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της νέας Νέας Δημοκρατίας και πλέον αρχίζει να φαίνεται η αρχή του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Χαμηλώνοντας ολοένα και περισσότερο την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης η Κυβέρνηση και μέσα από ένα εκρηκτικό, για την ώρα, μείγμα τεχνοκρατών και πολιτικών προσώπων απαιτεί σημεία συνεννόησης με την σκεπτόμενη αντιπολίτευση ενώ ψάχνει να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς ακόμη, και δικαιολογημένα όντας στην σρχή,  να το έχει πετύχει απόλυτα.
Βεβαίως για να «πάνε καλύτερα τα πράγματα» βρέθηκε και το πρόσφορο έδαφος που προέκυψε από τις αιματηρές θυσίες απάντων σχεδόν των Ελλήνων την τελευταία 7ετία και φαντάζει «πολύ» σε όλους μας και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, και οι 120 δόσεις και οι αυξημένες συντάξεις χηρείας και ο ούριος επενδυτικός άνεμος κλππλήν όμως περιμένουμε μέχρι τέλος του έτους ακόμη περισσότερα μέσα από το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό νόμο, οι οποίοι νόμοι, θα πρέπει να έχουν «άρωμα δικαίου» ώστε να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης αυτής της όμορφης χώρας μας. Οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές οφείλουν [μετά και την απόφαση του ΣτΕ] και σε κάθε περίπτωση από το 2020 να είναι συντελεστές ευημερίας της Ελληνικής οικονομίαςκαι να μην έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τα κόκκινα δάνεια, άνευ ουδεμίας άδικης επιβάρυνσης του κάθε ανυπαίτιουπολίτη, οφείλει η Κυβέρνηση να τα καταστήσει ακίνδυνα για την οικονομία και για τις τράπεζες και με τον πολυαναμενόμενο ΗΡΑΚΛΗ να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Βαριά μας βιομηχανία ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το Ελληνικό κοφτερό μυαλό.
Όλα δε αυτά χωρούν μόνον σε ένα κράτος Δικαίου όπου η ψήφιση των νέων τροποποιημένων κωδίκων ΠΚ και ΚΠοινΔικ-με αναλογικότερες του εγκλήματος ποινές και σεβασμό στον διάδικο- θα τονώσει περισσότερο ακόμη το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη,  που νυχθημερόν προσπαθούν να καλλιεργούν: η ΕΛ.ΑΣ, το ΠΥΣ, το Λιμενικό Σώμα και βεβαίως θα επουλώσει γοργά τις πληγές της Δικαιοσύνης που οι Ελληνες Δικαστές με τιμιότητα και απερίσπαστα υπηρετούν.
Στον αγώνα για την Ελλάδα κ. Μητσοτάκη κανένας δεν περισσεύει και ας έχετε το νού σας -ιδιαίτερα- στη νεολαία που απαιτεί ίσες ευκαιρίες τόσο στην εργασία όσο και στην πολιτική ζωή.Οι πρώτες 100 μέρες μετρούν για την Ελλάδα καλύτερα, 100 βήματα μπροστά.

Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης
Μέλος Μητρώου Στελεχών Ν.Δ
Δικηγόρος Αρτας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top