Το ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, μόλις «νικήσουμε» τον κορωναϊό, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο.
Είναι αναμενόμενο και αυτονόητο βήμα της Ν.Δ., η οποία δημοσκοπικά, τρέχει με… 1000 και είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού.

Κι αυτό το πλεονέκτημα δεν πρόκειται να το απεμπολήσει.
Είναι κάτι που το περιμένουν κι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα χρειαστεί για μια ακόμη φορά, να αναδειχθεί σαν η μοναδική αντίπαλος δύναμη του κυβερνώντος κόμματος, για να έχει προοπτική εξουσίας.
Όμως μπροστά σε αυτό το αναμενόμενο, άντε ενδεχόμενο, των πρόωρων εκλογών, αναζητεί αφορμές και αιτίες για άσκηση αντιπολίτευσης, ικανής να περισώσει τουλάχιστον την σημερινή κομματική του δύναμη.
Αλλά στη βιασύνη του και στους εύγλωττους εκλογικούς του φόβους, ο ΣΥΡΙΖΑ «γαντζώνεται» σε όποια περίπτωση του «κάτσει» για να κάνει αντιπολίτευση.
Μέχρι τώρα «παίζει» σε αυτό το πεδίο με… σαπουνόφουσκες!
Ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν στερούνται απλά ουσίας, αλλά ξεφεύγουν κατά πολύ από το πολιτικό ήθος που πρέπει να διακρίνουν τα στελέχη του και από τον πολιτικό πολιτισμό της Αριστεράς.
Όπως στην πρόσφατη περίπτωση του πολιτευτή του, στην Αχαϊα, αλλά κι εκείνων των Πολάκηδων, Κυρίτσηδων, Κούλογλων, Καρανίκων και Καψιώχων αυτού του χώρου.
Δεν έχει ανάγκη τέτοιας «άθλιας» αντιπολίτευσης!
Η Ν.Δ. διακρίνεται για τις διαχρονικές της «γκάφες», η Ν.Δ. «ξέρει» να «χαρίζει» αφορμές και αιτίες, στους αντιπάλους της, για να της ασκούν σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.
Συνεπώς ας μην αγχώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες και πρόωρες εκλογές. Η Ν.Δ. θα τον «κρατήσει» και πάλι… «όρθιο», ώστε αργά ή γρήγορα, να ξαναβρεθεί στην εξουσία.
Γιατί αυτό το κόμμα, η Ν.Δ., κάνει πάντα ότι χρειάζεται, για να «ανασταίνει νεκρούς»!

Λ.Σ.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top