Για πολλούς και διάφορους λόγους, η υποψηφιότητα του νυν Αντιπεριφερειάρχη Άρτας ΒΑΣΙΛΗ ΨΑΘΑ, δεν είναι εξασφαλισμένη, για την εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου του 2014.
Δεν πρόκειται περί δημοσιογραφικής πληροφορίας ή ενημέρωσης, «εξ εγκύρων πηγών», από το περιβάλλον του Περιφερειάρχη ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ.
Είναι μια εκτίμηση που βρήκε έδαφος και ήδη «καλλιεργείται» στην περιοχή μας, προφανώς από «κομματικούς συναγωνιστές» του κ. Ψαθά και από νέους ενδιαφερόμενους για το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας.

Και η εκτίμηση αυτή έχει ισχυρή βάση και πολιτική λογική και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την όλη δραστηριότητα και το παραγόμενο έργο του σημερινού Αντιπεριφερειάρχη.
Είναι προϊόν πολλών και εν δυνάμει ενστάσεων, ως προς την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, όπως:

1.    Το… «εξ οφιτσίου» (επειδή είναι εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχης), στην περίπτωση του κ. Ψαθά, δεν ισχύει, διότι η εκλογή του δεν έγινε απευθείας από τους πολίτες, αλλά εξαιτίας ενός τραγικού γεγονότος.
2.    Οι αρτινοί πολίτες, στις προηγούμενες εκλογές και με την ψήφο τους, δεν τον τοποθέτησαν στις πρώτες θέσεις, σε σταυρούς προτίμησης (ήρθε 5ος), που σημαίνει ότι άλλους εμπιστεύονται περισσότερο για τον πρώτο ρόλο, και
3.    Η εκλογή του, στο αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, προήλθε από «κομματικό μαγείρεμα» κι όχι από την «ελεύθερη θέληση» των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας.
Ένα άλλο, εξίσου σοβαρό επιχείρημα, που οδηγεί στην προαναφερόμενη εκτίμηση, είναι και η έκπτωση, λόγω ένστασης, από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου, του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, συγκέντρωσε 5.900 ψήφους, έναντι μόλις… 2.700 του κ. Ψαθά, που σημαίνει, αν δεν είχε γίνει η ένσταση κατά της εκλογής του, Αντιπεριφερειάρχης θα ήταν σήμερα ο πρώτος, ο κ. Τσιρογιάννης.

Συνεπώς ο κ. Ψαθάς βρέθηκε στο αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, όχι μόνον από τον άδικο χαμό του Κώστα Παππά, ούτε από τα «κομματικά μαγειρέματα», αλλά και από την ένσταση άλλου συμβούλου, κατά της εκλογής του κ. Τσιρογιάννη!

Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση του κ. Καχριμάνη, ο σχετικός προβληματισμός του, είναι πλέον δεδομένος και απομένει το πώς θα διαχειριστεί την περίπτωση.

Τέλος η επιλογή του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, είναι δική του υπόθεση, ο ίδιος θα αποφασίσει και ο ίδιος θα αναλάβει και τις όποιες ευθύνες αυτής της επιλογής του.

ΛΕ-ΣΤΑΣ

Σ.Σ.: Το παραπάνω κείμενο του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» πατάει σε γερές βάσεις και πιστεύουμε, ότι σύντομα και στην πράξη, θα επιβεβαιωθεί!


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top