ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ «ΤΡΙΓΩΝΟ»!

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε στο ίδιο έργο, θεατές! Επί δημαρχίας ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ, ξεκίνησαν οι αναμορφώσεις πεζοδρομίων και πλατειών και οι πεζοδρομήσεις δημοτικών οδών της πόλης, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων πολιτών, με τις ευλογίες και τις παροτρύνσεις της τότε αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τοπικών φορέων, όπως του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφετεριών, εστιατορίων κ.λπ.)!
Καλόβουλες και κακόβουλες αντιδράσεις!

Καλόβουλες, προερχόμενες από εκείνους που δεν ήθελαν τίποτε να αλλάξει από αυτά που είχαν ή φοβόντουσαν τις ίδιες τις αλλαγές!

Κακόβουλες, προερχόμενες από τους πολιτικούς αντιπάλους του δημάρχου κι όχι μόνον!

Μάλιστα λέγανε τότε οι εν λόγω κακόβουλοι, ότι με αυτά τα έργα, ο δήμαρχος τα… «τσέπωνε»!!

Μετά από είκοσι χρόνια, το ίδιο σκηνικό, το ίδιο έργο, οι ίδιες κακόβουλες επιδιώξεις!

Μόνο που σήμερα οι υποτιθέμενοι αντιδρούντες, δεν έχουν… όνομα!!!

Αναφερόμαστε στα πεζοδρόμια που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Τριγώνου, προς μεγάλη ικανοποίηση του συνόλου των πολιτών αυτής της περιοχής.
Ένα έργο που θα αναμορφώσει συνολικά αυτή τη γειτονιά.

Κι όμως γίνεται λόγος για αντιδράσεις, που δεν εκδηλώθηκαν και δεν έγιναν ποτέ αισθητές.
Και αυτές οι υποτιθέμενες αντιδράσεις, συνοδεύονται με την ίδια ακριβώς λασπολογία!

Τα πεζοδρόμια – διαδίδουν – γίνονται για να τα «τσεπώνει» ο δήμαρχος!
Όπως υποτίθεται, γινόταν και με τον Κώστα Βάγια!

Πρόκειται περί κοινωνικών… «τοξικών αναθυμιάσεων» με τακτικές και συνταγές… πεζοδρομίου!

Υπάρχουν όμως και υγιείς αντιδράσεις και τοποθετήσεις, όπως αυτές του φίλου δικηγόρου και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΪΝΤΑΣΗ, τις οποίες αλιεύσαμε από το FACEBOOK!

Λέει ο Γιάννης:

«Τα πεζοδρόμια στην πόλη της Άρτας έχουν δημιουργήσει πολλές ενστάσεις. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι με όποια προβλήματα κι αν δημιουργούνται, οι μεγαλύτεροι χώροι για τους πεζούς είναι πάντοτε προτιμότερη επιλογή, από την παραχώρηση στα οχήματα. Είναι αλήθεια βέβαια ότι η διέλευση από την Βασιλέως Πύρρου είναι πλέον αληθινή δοκιμασία για τους οδηγούς, αλλά η κυκλοφορία των πεζών βελτιώθηκε κατά το καλύτερο. Όμορφη εικόνα αποτελούν -κατ'εμέ- και τα πεζοδρόμια στο τρίγωνο. Σύγχρονα, μοντέρνα, σχεδιασμένα και για θέσεις στάθμευσης, δίνουν μια άλλη διάσταση στην διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων στο τρίγωνο των... εργατικών κατοικιών, όπως μειωτικά το χαρακτηρίζουν κάποιοι.

Σε όλα αυτά, βέβαια, ενυπάρχει μια μικρή ένσταση... Μια έλλειψη που είναι εύκολο να διορθωθεί. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην έλλειψη δεντροφύτευσης στα εν λόγω πεζοδρόμια, κάτι που θεωρώ απαραίτητο.

Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, πρέπει να βάλει την φαντασία της να δουλέψει για το καλύτερο, καθώς έχει μια μεγάλη ιστορία από πίσω, που σχετίζεται με την σαφή επιλογή των προηγουμένων δημάρχων (με επικεφαλής τον αείμνηστο Κώστα Βάγια) για μια πράσινη και δη ανθρώπινη πόλη.
Ένα σχέδιο πρασίνου στα πεζοδρόμια, θα δώσει και μια ανάσα στους τσιμεντοστρωμένους δρόμους, που αυτά αναπτύχθηκαν.
Σωστή λοιπόν η επιλογή του Δήμου Αρταίων. Όμως θα ολοκληρωθεί προς το τέλειο με τον καλλωπισμό των πεζοδρόμων με την χρήση πρασίνου.

* Δεν γνωρίζω ακόμη σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες της πεζοδρόμησης, παρόλα αυτά εκτιμώ ότι στα σημεία εκείνα που υπάρχει επέκταση των πεζοδρομίων προς τους δρόμους καλό θα είναι τουλάχιστον στην αρχή να φωτίζονται, γιατί προχθές είδα το εκπληκτικό, ένα φορτηγό να μην τα έχει δει στην πορεία του και να τα καβαλάει...»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top