Είναι τιμητικό για το Κέντρο Υγείας Άρτας (στο Παλαιό Νοσοκομείο) να στήνεται διπλό εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορονοϊού, κάτι πρωτοφανές για περιφερειακό Κέντρο κάτι που θα προστατεύσει τον πληθυσμό του Νομού μας, αλλά ουδόλως τιμητικό για τους αρμοδίους να στερούν από αυτό το αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικό προσωπικό.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο Π. Νοσοκομείο (20/1/2021), οκτώ (8) νοσηλεύτριες/ες πήραν «φύλλο πορείας» από το Κέντρο, ενώ προσελήφθησαν, έστω με δικαστική απόφαση, εννέα (9) γιατροί. Κατά συνέπεια, το Κέντρο ενισχύεται με  περισσότερες ειδικότητες, οι νέοι γιατροί χρειάζονται νοσηλευτικό προσωπικό για την εξέταση των ασθενών, ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα απαιτεί σχεδόν 20 άτομα υγειονομικό προσωπικό αποκλειστικής απασχόλησης μόνο για τους εμβολιασμούς (6ήμερη λειτουργία 7 π.μ.-10 μ.μ.).

Oι νέες αποσπάσεις μοιάζει να συνεχίζουν το πρόγραμμα… ανακύκλωσης του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς προηγήθηκε η επάνοδος 10 νοσηλευτριών που είχαν μετακινηθεί το καλοκαίρι για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Ωστόσο αυτή τη φορά το Κέντρο Υγείας (Π.Νοσοκομείο) έχει επιπλέον υποχρεώσεις: Μοριακά και rapid τεστ, δύο (ουσιαστικά) εμβολιαστικά κέντρα, εργαστήρια (καλύπτει ανάγκες του Νοσοκομείου καθώς και των Κέντρων Υγείας Αγνάντων, Βουργαρελίου και Α.Καλεντίνης), ενώ απουσιάζει και διοικητικό προσωπικό με αποτέλεσμα την διαχείριση να την κάνουν νοσηλευτές…

Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός θα ήταν μια αποδεκτή εξήγηση, σύμφυτη εξάλλου με την «κυβέρνηση των αξίων», αν νοσηλευτικό προσωπικό από άλλες υγειονομικές δομές δεν μετακινούνταν, αδιαφανώς, προς διοικητικές θέσεις και εάν η επιλογή των προς μετακίνηση δεν είχε και το στοιχείο της εκδίκησης ή της κομματικής εμπάθειας. Αν όλα γινόταν στο φως της ημέρας…

 Το υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τις αναγκαίες δομές της χώρας, ενισχύοντας τους άξιους υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές. Σε μια σύγχρονη πολιτεία, πόσο μάλιστα όταν έχει να αντιπαλέψει πανδημία, δεν χωρούν διαχωρισμοί, αλληλοϋπονομεύσεις και κομματικές τρικλοποδιές.

Η εθνική-υγειονομική βόμβα του κορονοϊού αντιμετωπίζεται επιτυχώς για την κοινωνία μας μόνο με κονδύλια, νέο προσωπικό και αναγνώριση του ρόλου των γιατρών και νοσηλευτών (οικονομική ενίσχυση, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά κ.α.)

Χρήστος Μέγας

Δημοσιογράφος

Γραμματέας Τομέας Εργασίας ΚΙΝΑΛ
--
Χ.Μ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top