Του Χρήστου Μέγα

Η Άρτα έχει ένα Κέντρου Υγείας αστικού τύπου που θα μπορούσε να είναι πρότυπο. Αλλά, αντιμετωπίζεται σαν… κέντρο διερχομένων γιατρών και νοσηλευτών. Μετακινούνται ανάλογα με τις ανάγκες των άλλων υγειονομικών μονάδων. Το προσωπικό αντιμετωπίζεται σαν αναλώσιμο.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί ένα πραγματικό στολίδι μετα-νοσοκομειακής φροντίδας και ανάταξης: το ΚΕΦΙΑΠ το οποίο μπορεί να κάνει θαύματα για ασθενείς με κινητικά προβλήματα που χρειάζεται να έχουν υγειονομικές υπηρεσία, αλλά επιβάλλεται να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο (δέσμευση κρεβατιών, λοιμώξεις κ.α.)
Το παλαιό νοσοκομείο λοιπόν, όπου στεγάζονται οι εν λόγω πολύτιμες για τους πολίτες του Νομού, υπηρεσίες είναι κληροδότημα και ευτύχησε να βρίσκεται σε ένα προνομιακό χώρο με μεγάλο οικόπεδο. Δηλαδή θα μπορούσαν, όπως έπρεπε, οι ασθενείς με κινητικά προβλήματα να κάνουν «δειλούς» περιπάτους. Και οι υπερήλικες που προσέρχονται με τους συνοδούς τους, να αφήνουν προσωρινά εκεί τα αυτοκίνητά τους ώστε να προσέρχονται με ασφάλεια στο εμβολιαστικό κέντρο. Μπας και, επιτέλους, αποκτήσουμε ανοσία στον κορονοϊό και θωρακιστεί υγειονομικά η πατρίδα μας.
Έλα όμως που και η πόλη της Άρτας έχει κυκλοφοριακά προβλήματα και έλλειψη πάρκινγκ, αφού οι υπεύθυνες ηγεσίες δεν φρόντισαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες προς τούτο…
Ναι, καλά καταλάβατε! Ήρθε η ανάγκη της πόλης να «κουμπώσει» στον αύλειο χώρο του παλαιού νοσοκομείου. Υποβαθμίζοντας τις υγειονομικές δομές με περισσότερο θόρυβο και σκόνη, στερώντας ένα (πιθανό) χώρο περιπάτου και ανάπτυξης νέων υποδομών υγείας.
Και αυτή η πτυχή μοιάζει ήσσονος σημασίας αν υπολογιστεί ότι ο αείμνηστος κληροδότης Αλέξανδρος Ζάρας σαφώς αναφέρει ότι η διάθεση του ακινήτου γίνεται, ΑΥΣΤΗΡΑ, για την λειτουργία νοσοκομείου (εν γένει).
Το παλιό νοσοκομείο, έτσι κι αλλιώς, δεν πρέπει να γίνει υπαίθριο πάρκινγκ. Αντιθέτως, τόσο το Κέντρο Υγείας και το εμβολιαστικό κέντρο όσο και το Κέντρο Αποκατάστασης επιβάλλεται να αναβαθμιστούν. Οι υγειονομικές υπηρεσίες πριν ο πολίτης πάει στο νοσοκομείο (πρόληψη, πρωτοβάθμιας φροντίδα), αλλά και η φροντίδα αμέσως μετά την νοσηλεία (αποκατάσταση, ψυχολογική στήριξη, αποφυγή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κ.λπ.) πρέπει να ενισχυθούν. Το λέει η κοινή λογική, το επιβάλουν οι σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις. Στο σάντουϊτς της υγείας το νοσοκομείο είναι το «σαλαμάκι», το ψωμί πάνω και κάτω είναι η πρόληψη και η αποκατάσταση.
Κατά συνέπεια, οι φορείς άσκησης πολιτικής θα πρέπει αποδειχτούν πιο προσεκτικοί στην διαχείριση τέτοιας εμβέλειας δημόσιων υποθέσεων. Οι πολιτικές ευθύνες από την τσαπατσουλιά του πάρκινγκ μπορεί να αποδοθούν. Αυτό είναι το έλασσον. Τι θα συμβεί όμως αν οι αποφάσεις ή οι παραλείψεις της Διοίκησης οδηγήσουν, εκών άκων, στην αμφισβήτηση του κληροδοτήματος και την αντιστροφή της δωρεάς;   

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top