Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ και ειδικότερα του πρωθυπουργού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, «ξεχείλωσαν» για τα καλά

την εκλογολογία των τελευταίων μηνών και με μαθηματική πλέον ακρίβεια η χώρα οδηγείται, ΑΜΕΣΑ σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δύο στον αριθμό, με τις πρώτες να «καθαρίσει» η Απλή Αναλογική και με τις δεύτερες, να πετύχει μια νέα αυτοδυναμία η Ν.Δ., στόχος που είναι επαρκώς εφικτός, σύμφωνα με το σύνολο των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών.

Υπάρχουν και πρόσθετοι λόγοι που οδηγούν σε αυτές τις πρόωρες και απανωτές εκλογές.

Λόγοι που έχουν να κάνουν με την αναμενόμενη επέλαση της ακρίβειας, λόγω των αρνητικών οικονομικών συνθηκών σε Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, λόγοι που έχουν να κάνουν και με τις ψυχικές αντοχές της κοινωνίας, που βρίσκεται σε «εθνική κατάθλιψη», εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και λόγοι που αφορούν άμεσα και το κόμμα που κυβερνά, τη Ν.Δ.

Μια Ν.Δ., που πλέον δεν έχει λόγους να τρενάρει περισσότερο το χρόνο και να εξαντλήσει την τετραετία, διακινδυνεύοντας να βρεθεί εκτός εξουσίας, όχι μόνο από τη φυσιολογική φθορά της, αλλά και από τυχόν γεγονότα που μπορούν να μεσολαβήσουν και ενδεχομένως να λειτουργήσουν αρνητικά, έως και καθοριστικά για την τύχη της, αν περιμένει να πάει σε εκλογές, εξαντλώντας και τους τελευταίους λίγους μήνες που της απομένουν μέχρι τον κανονικό χρόνο των επόμενων εκλογών.

Ακόμη τη Ν.Δ. δεν την αφήνει αδιάφορη και το γεγονός ότι ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που, ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, δεν θα βρει άλλο κόμμα να συνεργαστεί και να κάνει κυβέρνηση, καθόσον το ΚΚΕ το αποκλείει, κάτι τέτοιο και το ΚΙΝΑΛ δεν εμπιστεύεται ούτε σο ελάχιστο τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις θέσεις κορυφαίων στελεχών του.

Έτσι απομένουν Βελόπουλος και Βαρουφάκης, για να ελπίζει ο Αλέξης Τσίπρας, περιπτώσεις πολιτικά πιο επιζήμιες και από εκείνη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ.

Ακόμη στη Ν,Δ, πιστεύουν ότι αν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, δεν θα είναι κομματικά «αξιοπρεπές», τότε θα προκύψει και θέμα ηγεσίας, που σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Αλέξη Τσίπρα, παύει να είναι «απειλή» για την ίδια.

Τέλος ο χρόνος προσδιορισμού των εν λόγω αναμενόμενων πρόωρων εκλογών, τοποθετείται από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι το Μάρτη του 2022, το αργότερο!

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

Login

Go to top